ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Miestyyppinen hiustenlähtö ja Hamilton-Norwoodin asteikko

Miehet yleensä menettävät hiuksiaan useissa eri kuvioissa. Yleisimmät ovat ohimolta tai päälaelta alkava hiusten pakeneminen sekä yleinen hiusten harveneminen ilman muutosta hiusrajassa. Myös näiden tyyppien yhdistelmää voi esiintyä. Alla olevaa asteikkoa voidaan käyttää luokittelemaan oman miestyyppisen kaljuuntumisen oireiden tasoa.

Hamilton-Norwoodin asteikko (Norwood Hamilton Scale) on tapa mitata miestyypin kaljuuntumisen ja hiustenlähdön oireiden tasoa, ja on yleisesti käytetty standardi hiustenlähtö kuvaillessa. Mitä pidemmällä olet Hamilton-Norwoodin asteikolla, sitä vähemmän sitä vähemmän hoitovaihtoehtoja sinulla on. Tasolla 5 tai korkeampi, minoksidiilin käyttö tai TRX2 pillereiden syönti voi olla jo melko turhaa. Tällaisissa tapauksissa vaihtoehtoina ovat hiustensiirto tai tupeen käyttö.

Hamilton-Norwoodin asteikko - Vaihe 1

Tässä vaiheessa on havaittavissa hyvin vähäistä hiusrajan pakenemista, jos lainkaan. Ei tarvetta hiustenlähdön hoitoon. Jos sinulla ei ole kaljuuntumista perheessä, sinun ei tarvitse olla huolissasi. Jos perhehistoriastasi kuitenkin löytyy kaljuuntumista, kannattaa tutustua tilanteeseesi tarkemmin ja löytää oikea aika hiustenlähdön ennaltaehkäisyyn ja hidastamiseen.

Hamilton-Norwoodin asteikko - Vaihe 2

Kolmion mallinen ja tyypillisesti symmetrinen alue, jossa hiustenlähtöä tai hiusrajan pakenemista havaittavissa. Hiukset voivat edelleen säilyä korvan ympärillä, mutta alkavat putoilemaan ja harvenemaan päälaen etuosalta. Kaljuuntumisen alustavia merkkejä on nähtävissä.

Hamilton-Norwoodin asteikko - Vaihe 3

Tämä edustaa alhaisinta hiustenlähdön astetta, jota voidaan Norwoodin mukaan kutsua kaljuuntumiseksi. Tässä vaiheessa päänahassa esiintyy syvää symmetristä hiusrajan pakenemista tuoden esiin alueita, jotka ovat täysin paljaita tai hyvin harvahiuksisia. Tähän vaiheeseen kuuluu myös niin sanottu Vertex- eli kruunukaljuuntuminen, jossa hiustenlähtö keskittyy keskelle päälakea.

Hamilton-Norwoodin asteikko - Vaihe 4

Hiusrajan pakenemista enemmän kuin vaiheessa 3. Päälaella on nähtävissä merkittävää hiustenlähtöä. Hiukset säilyvät kohtalaisen tiheinä pantamaisena ympäri päälakea erottaen selkeästi kaksi kaljuuntuvaa aluetta luoden sillan otsan ja päälaen väliin.

Hamilton-Norwoodin asteikko - Vaihe 5

5. vaiheessa hiustenlähtö vertex-alueella on hyvin erottuva samoin kuin edestä, jolloin kaljuuntuvien alueiden väli on myös huomattavasti pienempi.

Ylhäältä katsottuna vaiheet 5-7 saavat jäljellä olevat hiukset pään sivuilla ja takana muodostavat hevosenkengän muotoisen kuvion.

Hamilton-Norwoodin asteikko - Vaihe 6

Tässä vaiheessa hiusten muodostama silta päänpäällä on lähes kokonaan kadonnut jättäen vain muutaman harvan hiuksen jälkeensä. Otsa ja vertex-alueet ovat nyt liittyneet yhdeksi isoksi kaljuksi alueeksi. Hiustenlähtö sivuilla on laajentunut entisestään.

Hamilton-Norwoodin asteikko - Vaihe 7

Tämä on kehittynein ja vakavin kaljuuntumisen muoto. Vain kapea hevosenkengän muotoinen alue hiuksia on jäljellä pään sivuilla ja takana. Myös nämä hiukset voivat olla harvempia kuin ennen.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa