ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Liukuvoiteiden eri muodot

Markkinoilla on saatavilla erilaisia liukuvoiteita eri tarkoituksiin, kuten käytettäväksi kondomin tai vibraattorin kanssa. Tässä lyhyt esittely kolmesta päätyypistä.

Mikä oikeastaan on liukuvoide?

Teknisesti ottaen, liukuvoide voi olla mikä tahansa voiteluaine, joka auttaa vähentämään kitkaa. Voiteluaineita käytetään usein esimerkiksi polkupyörien ketjuissa ja erilaisissa koneissa vähentämään liikkuvien osien välistä kitkaa. Henkilökohtainen liukuvoide sisältää eri ainesosia, mutta niiden idea on sama. Niitä käytetään vähentämään seksin ja masturboinnin yhteydessä tapahtuvaa liikkuvien ruumiinosien välistä kitkaa tehden niistä nautinnollisemman kokemuksen. Se saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sitä se ei aivan ole. Markkinoilla on saatavilla erilaisia liukuvoiteita eri tarkoituksiin, kuten käytettäväksi kondomin tai vibraattorin kanssa. Tässä lyhyt esittely kolmesta päätyypistä.

Vesipohjainen liukuvoide

Vesipohjaiset liukuvoiteet, kuten KY Jelly ovat ehdottomasti käytetyimpiä, ja hyvästä syystä. Koska ne ovat vesipohjaisia, ne on erittäin helppo pestä pois vaatteista ja lakanoista. Lisäksi ne ovat erittäin hellävaraisia ja rauhoittavat ihoa aiheuttamatta ärsytystä. Useimpia vesipohjaisia liukuvoiteita voi käyttää kondomien kanssa vaarantamatta niiden kestävyyttä. Niitä voidaan käyttää myös seksilelujen, kuten vibraattorien kanssa, vaikka nämä olisivat valmistettu silikonista.

Vesipohjaiset liukuvoiteet voivat sisältää useita kasvipohjaisia ainesosia (veden lisäksi), kuten aloeta, guarkumia, pellavansiementen uutetta ja karobikumia. Niihin usein lisätään myös säilöntäaineita, joskus jopa luonnollisia, kuten tokoferoleja (E-vitamiini) ja sitruunahappoa, ja joskus synteettisiä säilöntäaineita, kuten kaliumsorbaattia, parabeeneja ja propyleeniglykolia. Ne voivat sisältää myös glyseriiniä, ksylitolia ja fenosietanolia. Vesipohjaisilla liukuvoiteilla on taipumus kuivua nopeammin kuin öljy- tai silikonipohjaisten liukuvoiteiden ja voivat myös tulla tahmeiksi, mutta ovat onneksi helppo puhdistaa. Jotkut vesipohjaiset liukuvoiteet sisältävät karrageenia (merilevää), jonka tehtävänä on kosteuttaa voiteluainetta minimoiden vesipohjaiseen liukasteeseen liittyvää tahmeutta.

Silikonipohjainen liukuvoide

Silikoni-materiaali valmistetaan luonnollisen silikoni-elementin ketjuista ja happiatomeista. Se voi esiintyä monessa eri muodossa, kuten kumina, hartsina ja öljynä. Nestemäisessä muodossa se on erityisen tehokas etenkin liukuvoiteen pohjana.

Mikä sitten tekee silikonipohjaisesta liukuvoiteesta niin erinomaisen? Yksi syy on sen ainutlaatuinen ja silkkimäinen koostumus, joka rauhoittaa ihoa jättäen sen pehmeäksi ja sileäksi. Silikoni on myös hypoallergeeninen, joten se on erinomainen valinta allergisille ja herkkäihoisille. Ja koska nämä liukuvoiteet sisältävät veden sijasta pääosin silikonia, ne kestävät pidempään eikä vaadi uudelleen levittämistä yhtä usein kuin vesipohjaiset. Kuten vesipohjaiset liukuvoiteet, silikonipohjaiset ovat yleensä myös lateksittomia sopien myös monille seksileluille. Sinun ei tosin tulisi käyttää sitä silikonisten lelujen kanssa, sillä ajan kanssa se voi tuhota niitä. Silikoniliukuvoiteet ovat kuitenkin erinomaisia vesileikkeihin, kuten yhteisiin suihkuhetkiin, sillä ne eivät huuhtoudu pois samalla tavalla kuin vesipohjaiset.

Silikonipohjaiset liukuvoiteet ovat nimensä mukaan valmistettu silikonista. Dimetikoni on silikonin muoto, jota käytetään paremmissa silikonipohjaisissa liukuvoiteissa. Se ei kuivu ja on myös usein myrkytöntä ja ihoa ärsyttämätöntä. Tämä tosin riippuu myös käyttäjästä. Joskus silikoninen liukaste voi olla hankala pestä pois lakanoista ja vaatteista, joten se saattaa jättää jälkensä.

Öljypohjainen liukuvoide

Öljypohjaiset liukuvoiteet ovat vähemmän suosittuja, ja syystä. Ensinnäkin, ne eivät ole turvallisia käytettäväksi lateksikondomien kanssa, sillä ne voivat tehdä lateksista huokoista tai jopa aiheuttaa sen repeytymistä, mikä tekee kondomista tarkoitukseensa sopimattoman. Näitä ovat muun muassa liukuvoiteet, jotka sisältävät luonnollisia tai petrokemiallisia öljyjä. Näiden kanssa sopii käytettäväksi vain polyuretaaniset tai polyispreniset kondomit. Luonnollisina öljypohjaisina liukasteina monet käyttävät joko mateliöljyä tai puhdasta kookosöljyä. Öljyiset liukasteet voivat olla erittäin vaikea poistaa seksileluista ja iholta. Ne voivat myös tukkia ihohuokosia ja tarjota helpon kasvualustan bakteereille ja tulehduksille.

Ota siis neuvostamme vaari, ja valitse liukuvoiteeksesi joko vesi- tai öljypohjainen, riippuen omista tarpeistasi.

Jaa