Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Kynsisieni eli kynsisilsa

Noin joka kymmenes suomalainen kärsii kynsisienestä. Et siis ole vaivasi kanssa yksin! Sienitulehdukset eivät ainoastaan ole epämukavia, mutta ne voivat myös olla ikävä kosmeettinen ongelma. Valitsemalla sopivan hoitomuodon voit sekä poistaa sienitulehduksen että estää kynsisienen uudelleenpuhkeamisen.

Kynsisieni Eli Kynsisilsa

Noin joka kymmenes suomalainen kärsii kynsisienestä. Et siis ole vaivasi kanssa yksin! Sienitulehdukset eivät ainoastaan ole epämukavia, vaan ne voivat myös olla ikävä kosmeettinen ongelma. Valitsemalla sopivan hoitomuodon voit sekä poistaa sienitulehduksen että estää kynsisienen uudelleenpuhkeamisen. Joskus jalkasilsa voi tarttua myös kynsiin, ja joskus sekä jalkasilsa että kynsisilsa voivat esiintyä yhtä aikaa. Kuten jalkasienen yhteydessä, asianmukainen hoito on tärkeää, sillä kynsisieni ei häviä itsestään. Hoitamatta jääneestä kynsisieni-infektiosta voi tulla vaikeampi, kivuliaampi ja hankalampi hoitaa.

Kynsisieni eli kynsisilsa (Tinea unguium) on kynnen sienitulehdus. Sairautena ei kynsisieni ole hengenvaarallinen; lähinnä kysymyksessä on esteettinen ongelma. Kynsisieni on tavallisesti varpaiden, erityisesti isovarpaan vaiva, mutta myös sormen kynnet voivat olla kynsisieni-infektoituneet. Infektoituneet kynnet ovat paksuuntuneet, sameat ja hankalasti hoidettavat. Infektion edetessä voi kynsi irrota. Kynsisieni voi toimia myös infektioporttina muille pieneliöille kuten bakteereille ja tällöin tilanne voi komplisoitua hankalaksikin. Seurauksena voi olla ihonalaistulehdus tai paisekertymä. Yleisempänä subjektiivisena vaivana on kuitenkin ruma kynsi, joka paksuuntuessa voi aiheuttaa hankaumia esim. jalkineissa.

Länsimaissa valtaosa kynsisienen aiheuttajista ovat ns. Trichophyton-lajiin kuuluvat Trichophyton rubrum tai harvemmin Trichophyton mentagrophytes. Nämä Trichophyton silsasienet kuuluvat ns. dermatofyytteihin eli rihmasieniin. Muissa ilmastonoloissa voi taudin aiheuttajina olla muitakin sieniä, mm. Candida-sukuiset hiivasienet.

Kynsisilsa diagnosoidaan kliiniseen kuvaan ja mykologiseen tutkimukseen. Hyvä diagnostiikka ei ole mahdollista ilman sieninäytettä. Sieniviljely kynsistä tehdään Suomessa jo melko yleisesti. Useimmat varpaankynsien patologiset muutokset ovat kynsisilsan aiheuttamia. Huonosti sopivan kengän aiheuttama toistuva trauma johtaa helposti varpaankynnen osittaiseen irtoamiseen ja paksuntumiseen, jolloin tila voi muistuttaa kynsisilsaa.

Kynsisenen hoito

Mitä nopeammin kynsisieni hoidetaan, sitä pikemmin siitä pääsee eroon. Kynsi-infektioiden poistamiseen voi kulua useita viikkoja, koska kynnet kasvavat hitaasti. Kynnen täytyy ensin kasvaa kokonaan eroon tulehduksesta, muuten se voi uusiutua. Kynsi palautuu ennalleen useiden päivien tai viikkojen kuluessa, riippuen tulehduksen laadusta.

Kynsisienen hoitoon kehitetyt luonnonvalmisteet poistavat tehokkaasti kynsisienen aiheuttamat infektiot, kuten onychomycosisin, candidan ja paronychian. Voide- ja geelimuotoiset kynsisienivalmisteet levitetään suoraan tulehtuneelle alueelle ja niillä on vähemmän terveydelle haitallisia vaikutuksi kuin suun kautta otettavalla reseptilääkityksellä. Esimerkiksi Naturasil Nail Infection on vaivaton tapa parantaa kynsiesi vahvuutta ja ulkonäköä. Tuote estää kynsisienen leviämisen tehokkaasti, eikä sillä ole haitallisia sivuvaikutuksia.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa