Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Kuivat hiukset - Hoida hiukset kuntoon näillä vinkeillä

Kuivilla hiuksilla tarkoitetaan hiuksia, joissa ei ole riittävästi kosteutta. Kuivat hiukset tuntuvat usein haurailta ja elottomilta. Hiusten kuivuminen voi johtua kehon toiminnasta - iän myötä luonnollisten öljyjen tuotanto hidastuu itsestään, mikä johtaa helposti ihon ja hiusten kuivumiseen. Kuivat hiukset voivat myös johtua ulkoisisista tekijöistä, kuten liian kovakouraisesta hiusten käsittelemisestä. Kuivia hiuksia voit hoitaa varmistamalla oikeanlaisilla hoitotuotteilla, että ne saavat riittävästi kosteutusta.

Kuivien hiusten hoito

Kuivat hiukset eivät ole hiustyyppi vaan oire, joka kertoo siitä, ettei hiuksissa ole riittävästi kosteutta. Kyseessä on onneksi melko helppohoitoinen vaiva. Oikealla hoidolla voit jälleen saada hiuksistasi terveemmät, kiiltävämmät ja paremmin kosteutetut.

Kuivia hiuksia on hoidettava hellävaraisesti, koska ne ovat usein hauraat ja katkeilevat helposti. Hiusten katkeileminen voi johtaa hiusten ohenemiseen ja jopa hiustenlähtöön. Kuivat hiukset eivät katso sukupuolta, ja niiden hoidossa kannattaa noudattaa seuraavia ohjeita.

Hanki shampoo kuiville hiuksille - Ota käyttöön erityisesti kuivien hiusten hoitoon tarkoitettu shampoo. Shampoo kuiville hiuksille auttaa kosteuttamaan hiuksia ja poistaa hellästi hiuspohjaan kertynyttä talia ja likaa. Jos kärsit hiustenlähdöstä, koska hiuksesi ovat kuivat ja katkeilevat, kokeile hiustenkasvua tehostavaa shampoota, joka stimuloi hiustuppia.

Noudata sopivaa pesuväliä - Älä pese hiuksia liian usein, koska se voi johtaa niiden kuivumiseen. Hiusten peseminen joka toinen päivä riittää - jotkut asiantuntijat suosittelevat jopa hiusten pesua vain kolmesti viikossa. Kun peset hiuksia, vältä latvojen shampookäsittelyä, koska latvat ovat hiusten kuivin ja helpoiten katkeava osa. Keskity erityisesti päänahan pesemiseen hellävaraisesti mutta tehokkaasti.

Hanki hyvä hoitoaine - Parhaat lopputulokset saavutat, kun yhdistät kuiville hiuksille tarkoitetun shampoon muihin hoitotuotteisiin. Esimerkiksi hiusmaskit, hiusöljyt tai intensiivisesti kosteuttavat hoitoaineet voivat tuoda tehokkaan helpotuksen kuiviin ja hauraisiin hiuksiin. Voit ostaa valmiita hiusöljyjä tai sekoittaa kookos- ja oliiviöljyä kotitekoiseksi hoitotuotteeksi. Hiero öljyjä päänahkaan, kääri pyyhe hiusten ympärille ja anna vaikuttaa noin 20 minuutin ajan. Öljyt kosteuttavat hiuksia ja auttavat takkujen selvittämistä luonnollisesti ja hellävaraisesti. Hoidon jälkeen puhdista öljy hiuksista haalealla tai, jos pystyt, kylmällä vedellä, koska se sitoo kosteutta hiuksiin paremmin kuin kuuma.

Vältä kovakouraista hiusten käsittelyä - Kuumuus kuivattaa hiuksia, erityisesti talvisin, jolloin ilma on muutenkin kuivempaa sekä sisätiloissa että ulkona. Vältä siis hiustenkuivaajan ja suoristusraudan käyttöä etenkin talvella. Jos sinun on pakko käyttää hiustenkuivaajaa, älä käytä kuuminta asetusta ja levitä hiuksiin lämpösuoja-ainetta ennen kuivaamista. Lämpösuojatuotteet voivat myös auttaa hiusten kosteutuksessa. On kuitenkin parasta antaa hiuksien kuivua pesun jälkeen luonnollisesti, mikäli mahdollista.

Kuivien hiusten aiheuttajat

Kuiville hiuksille tarkoitetuista hoitotuotteista voi olla paljon hyötyä hiusten kosteuttamisessa. Jos kuitenkin haluat selvittää ongelman perusteellisesti, voi olla hyötyä sen aiheuttajan selvittämisestä. Monella ihmisellä on voimakas taipumus kuiviin hiuksiin, erityisesti Suomessa, missä tavallinen hiustyyppi on vaalea ja melko ohut, ja talviaikaan ilmasto tekee tuhojaan hiuksille. Geeniperimän lisäksi hiusten kuivumisen taustalla voi kuitenkin olla myös muita syitä, joita voit yrittää hoitaa. Jos kärsit jatkuvasti hiusten kuivumisesta ja katkeilusta, kiinnitä huomiota näihin tekijöihin, jotka voivat aiheuttaa hiusongelmia:

Yksipuolinen ruokavalio - Heikko ruokavalio vaikuttaa myös hiusten terveyteen. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio auttaa ylläpitämään paksuja ja kiiltäviä hiuksia, kun taas ravintoaineiden puutos voi johtaa elottomiin ja hauraisiin hiuksiin. Myös esimerkiksi ihon ja kynsien kunto heijastavat elimistön ravitsemustilaa. Erityisesti jos kärsit kuivien hiusten lisäksi myös hauraista kynsistä tai huonosta ihosta, voi syynä olla liian yksipuolinen ruokavalio. Kiinnitä huomiota erityisesti hyvien rasvojen, raudan, proteiinin ja vitamiinien saamiseen. Syö Omega-rasvahappoja sisältävää kalaa ja kasviöljyjä, tummanvihreitä kasviksia, erilaisia pähkinöitä, papuja ja hedelmiä. Jos riittävä ravintoaineiden saanti on vaikeaa, voit kokeilla myös vitamiinitablettien ja muiden ravintolisien syöntiä. Huolehdi myös siitä, että juot riittävästi vettä - nestevaje vaikuttaa negatiivisesti kaikkiin kehon osiin, mukaan lukien hiuksiin.

Sairaudet - Jos hiuksesi ovat kuivat, hauraat ja katkeilevat, taustalla voi olla myös piilevä sairaus. Etenkin jos hiusten laadussa tapahtuu suuri muutos, on hyvä selvittää asia lääkärillä. Esimerkiksi anemia, autoimmuunitaudit ja kilpirauhasen toimintahäiriöt voivat aiheuttaa hiusten haurastumista.

Hiusten liiallinen pesu ja harjaus - Kuten yllä kerrottiin, hiusten liiallinen peseminen ja kovakourainen käsitteleminen, kuten harjaus ja valkaisu, voivat kuivattaa hiuksia etenkin talviaikaan. Käytä kuiville hiuksille tarkoitettua shampoota ja oikeanlaista hoitoainetta. Vältä hiusten lämpökäsittelyä tai käytä ainakin korkealaatuista lämpösuojaa.

Kuivat hiukset kuntoon kotikonstein

Voit kokeilla myös helppoja kotikonsteja kuivien hiusten hoitoon. Kokeile esimerkiksi näitä niksejä:

Hyödynnä kananmunan proteiini - Kuivat hiukset ja kananmuna sopivat hyvin yhteen, sillä kananmunan proteiinit ravitsevat hiuksia hellävaraisesti. Sekoita yksi kananmuna pieneen määrään kuiville hiuksille tarkoitettua shampoota ja pese hiukset seoksella tavalliseen tapaan.

Sekoita helppo hiusnaamio - Hiusnaamio voi olla tehokas apu kuivien hiusten hoitoon, ja sellaisen voi tehdä helposti kotikeittiön aineksista! Sekoita kulhossa yksi teelusikallinen omenasiiderietikkaa, kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja kolme munanvalkuaista. Hiero seos hiuksiin ja peitä hiukset kelmulla tai uimalakilla. Anna vaikuttaa puolen tunnin ajan ja pese sitten hiukset huolellisesti shampoolla.

Vahvista hiuksien kiiltoa teen avulla - Teejuomasta voi olla hyötyä hiusten värin kiillon vahvistamiseen. Valele hiukset makeuttamattomalla teellä heti shampoopesun jälkeen ja kääri hiukset pyyhkeeseen, jolloin väri imeytyy paremmin. Muista käyttää sopivan sävyistä teejuomaa hiustesi väriin! Blondeille sopii kamomillatee, bruneteilla puolestaan musta tee.

Lue myös nämä

Jaa