ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Kuiva emätin

Vaihdevuodet johtavat elimistön estrogeenituotannon hiipumiseen ja aiheuttaa usein emättimen kuivumista. Estrogeenin tehtävänä on alavatsan kudosten eritetuotannon ylläpitäminen ja infektioiden estäminen. Estrogeenituotannon hiipuessa emättimen limakalvot ohenevat, kuivuvat ja menettävät kimmoisuutensa. Emättimen limakalvojen ohetessa emätin saattaa ärtyä hankauksesta esimerkiksi yhdynnässä.

Kuivat emättimen limakalvot

Vaihdevuodet johtavat elimistön estrogeenituotannon hiipumiseen ja aiheuttaa usein emättimen kuivumista. Estrogeenin tehtävänä on alavatsan kudosten eritetuotannon ylläpitäminen ja infektioiden estäminen. Estrogeenituotannon hiipuessa emättimen limakalvot ohenevat, kuivuvat ja menettävät kimmoisuutensa. Emättimen limakalvojen ohetessa emätin saattaa ärtyä hankauksesta esimerkiksi yhdynnässä. Estrogeenin puute vaikuttaa myös emättimen pH-arvoon ja muuttunut bakteerikanta lisää tulehdusalttiutta.

Kuiva emätin tuottaa ongelmia monelle naiselle. Emättimen limakalvojen kuivuus aiheuttaa muun muassa sienitulehduksia sekä kipua virtsateissä ja sukupuolielimissä. Elimistön limakalvot toimivat suodattimena elimistön läpi kulkevia aineita vastaan. Limakalvot hyödyntävät valikoivasti tärkeitä ravintoaineita, mikä puolestaan vaikuttaa tärkeällä tavalla immuunivasteeseemme. Siksi limakalvojen hyvä toiminta on edellytys optimaaliselle hyvinvoinnillemme. Virtsateiden ja emättimen limakalvot aiheuttavat naisille turhan paljon kärsimystä.

Vaihdevuodet

Jos ikää alkaa olla mittarissa voi olla että vaihdevuodet lähestyvät tai ne ovat jo alkaneet. Tällöin emättimen limakalvot ja muut lantion seudun elimet taantuvat ja kutistuvat. Vaihdevuosioireita voidaan hoitaa ottamalla hormoneja voiteina ja puikkoina. Jos emättimen kuivuminen aiheuttaa kutinaa, voit myös käyttää paikallishoitona liukastevoidetta tai geeliä. Seksiä ei kannata unohtaa emättimen kuivuuden vuoksi.

Seksi

Jos seksi on kivuliasta emättimen kuivuuden vuoksi nuoremmilla naisilla, kannattaa hieman panostaa esileikkiin. Nuoret miehet eivät aina ymmärrä, että esileikki on tarpeen monestakin syystä - selaamaan siis seksioppaita kummatkin, niissä on paljon hyvää tietoa seksistä ilman yhdyntää. Ja kun esileikki alkaa sujua, voi olla että yhdyntäkin onnistuu kivuttomasti.

Väliaikaisempana apuna emättimen kuivuuteen ovat mm. erilaiset emättimen liukastevoiteet ja -geelit. Anna itsellesi aikaa, äläkä missään nimessä harjoita halutonta seksiä.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa