ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Kuinka löytää paras liukuvoide?

Emätin kostuu yleensä luonnostaan seksuaalisen kiihottumisen yhteydessä. Luonnollisen kosteuden määrä voi vaihdella ajoittain, mikä on täysin normaalia. Emättimen ajoittainen kuivuus on täysin normaalia ja voi johtua naisen ruumiin hormonaalisista muutoksista, esimerkiksi imetyksen tai perimenopaussin aikana, tai lääkkeiden, kuten ehkäisypillereiden, aiheuttamasta hormoniepätasapainoista tai mahdollisesti siitä, että et ole tarpeeksi kiihottunut.

Kun koet väliaikaista emättimen kuivuutta, voi ratkaisua löytyä liukuvoiteista. Eri tarpeisiin soveltuvia liukuvoiteita on tarjolla verkkokaupoissa, apteekeissa, supermarketeissa ja erotiikkaliikkeissä. Liukuvoiteen käyttö yhdynnän tai masturboinnin aikana vähentää kivuliasta kitkaa emättimessä tai peräaukossa, parantaa seksuaalista kiihottumista stimuloimalla emättimen verenkiertoa, lisätä seksuaalista nautintoa ja helpottaa orgasmin saavuttamista.

Kun olet etsimässä itsellesi parasta liukuvoidetta, kaksi tärkeää asiaa, jotka kannattaa pitää mielessä ovat oma mukavuus ja turvallisuus. Mukavuus liittyy kokemaasi nautintoon. Liukuvoiteen määrä ja kestävyys vaikuttavat siihen, miten hyvältä yhdyntä sinusta tuntuu. Liukuvoiteen ei myöskään tule ärsyttää sukuelimiäsi. Turvallisuus taas viittaa terveyteesi. Öljypohjaisia liukuvoiteita ei tule käyttää lateksisten kondomien kanssa, sillä ne tuhoavat lateksia tehden kondomista hyödyttömän.

Jos mietit minkä tyyppinen, vesi-, silikoni- vai öljypohjainen liukuvoide, sopii parhaiten sinun tarpeisiisi, kannattaa lukea alla oleva esittelymme kustakin liukuvoiteesta sekä niiden hyvistä ja huonoista puolista.

Glyseriiniä sisältävä vesipohjainen liukuvoide

Myydyimmät liukuvoiteet ovat vesipohjaisia, jotka sisältävät glyseriiniä. Glyseriini antaa liukuvoiteelle makeahkon maun. Kun vesipohjainen liukuvoide alkaa kuivua, on suositeltavaa käyttää vettä tai sylkeä sen sijaan, että laittaisit lisää liukuvoidetta. Vesi tekee vesipohjaisesta liukuvoiteesta taas liukkaan. Suosituimpia vesipohjaisia liukuvoiteitamme on Ky Jelly.

Hyvät puolet: Vesipohjainen liukuvoiteita on tarjolla monia erilaisia, ne ovat turvallisia käyttää lateksisten kondomien kanssa eivätkä ne tahraa vaatteita tai lakanoita.

Huonot puolet: Kuivuu nopeasti, jonka jälkeen se voi tuntua tahmealta. Synteettinen glyseriini voi laukaista hiivatulehduksen naisilla, jotka ovat niille alttiita.

Glyseriinitön vesipohjainen liukuvoide

Jos sinulla on toistuvia hiivatulehduksia, kannattaa käyttää glyseriinittömiä liukuvoiteita. Ne voivat sisältää kasviperäistä glyseriiniä, mutta tämä ei lisää hiivatulehduksen riskiä.

Hyvät puolet: Kestää kauemmin kuin glyseriiniä sisältävät liukuvoiteet, voi vähentää ärsytystä sukuelimissä ja on turvallinen lateksisten kondomien kanssa. Ei myöskään tahri vaatteita tai lakanoita.

Huonot puolet: Voi olla karvaan makuista. Tämän tyyppistä liukuvoidetta on yleensä saatavilla vain erotiikkaliikkeistä. Parabeenia tai propyleeniglykolia sisältävät voiteet voivat ärsyttää ihoa.

Silikonipohjainen liukuvoide

Hyvät puolet:Näitä pitkäkestoisia liukuvoiteita suositellaan erityisesti niille naisille, joilla on krooninen emättimen kuivuus tai kokevat kipua emättimessä. Silikoninen liukuvoide ei ole vaarallinen eikä se imeydy ihohuokosiin. Monet näistä sopivat myös allergisille.

Huonot puolet: Silikonipohjaiset voiteet voivat olla melko hintavia ja niitä voi olla melko vaikea löytää. Ne eivät sovellu käytettäväksi silikonisten seksilelujen kanssa. Voiteen ylijäämät on pestävä pois vedellä ja saippualla.

Luonnollinen öljypohjainen liukuvoide

Nämä luonnolliset liukuvoiteet löytyvät usein keittiön kaapeista, ja jos se on turvallista syödä, on sitä turvallista laittaa myös emättimeen. Tietyt öljyt, kuten rypsiöljy tai aprikoosiöljy, ovat ohuempia kuin toiset ja sopivat siksi paremmin liukuvoiteiksi.

Hyvät puolet: Erinomainen sukupuolielinten hierontaan, turvallinen alapäälle ja syötäväksi, sopii kaikenlaiseen seksuaaliseen aktiviteettiin, edullinen ja myös helposti saatavilla.

Huonot puolet:Ei sovellu lateksisten kondomien kanssa ja saattaa aiheuttaa sotkua lakanoihin.

Keinotekoinen öljypohjainen liukuvoide

Kestää kauemmin saada kehosta pois kuin luonnolliset öljyt.

Hyvät puolet: Erinomainen voide masturbointiin. Yleensä myös edullinen ja melko helposti saatavilla.

Huonot puolet:Voi ärsyttää emätintä, tuhoaa lateksisen kondomin sekä tahrii lakanoita ja vaatteita.

Jaa