ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Kuinka liikunta auttaa hiivatulehduksen hoidossa

Kuinka liikunta auttaa hiivatulehduksen hoidossa

Onko hiivatulehdus ja liikunta hyvä yhdistelmä? Silloin kun hiivasienen liikakasvu aiheuttaa epämukavaa oloa monen tekee mieli vain istuskella ja odottaa, että hiivasienihoito alkaa toimia. Mutta tiesitkö, että kuntoilu voi auttaa sinua pääsemään eroon hiivatulehduksesta nopeammin! Liikunnalla on hiivasienen liikakasvun hoidossa tärkeä osa, joten sopivan ravintolisän ja oikeanlaisen ruokavalion ohella kannattaa päiväohjelmaan lisätä myös liikunnallisia hetkiä! Kerromme sinulle 5 syytä siihen, miksi liikunta auttaa hiivatulehduksen hoidossa.

 1. Tehostaa elimistön puhdistusprosessia

  Liikkuessasi sydämen syke nousee, ja lymfaattisen järjestelmän toiminta tehostuu. Lymfaattinen järjestelmä poistaa elimistöstä epäpuhtauksia, kuonaa sekä bakteereja, joten kuntoilu kannattaa ottaa lymfakierron tueksi. Näin elimistösi jaksaa taistella tulehdusta vastaan entistä tehokkaammin, ja hiivatulehdus paranee nopeammin.

 2. Tukee immuunijärjestelmää

  Kuntoilu voi antaa kunnon boostia immuunijärjestelmän toimintaan, sillä se tukee suoliston hyviä bakteereja. Tämän vuoksi paljon liikkuvilla ihmisillä on yleensä monipuolisempi bakteerikanta, ja tehokkaampi elimistön puolustuskyky haitallisia bakteereita ja hiivaa vastaan.

 3. Lisää hien tuotantoa

  Liikunnan aiheuttama elimistön lämpötilan nousu eli termogeneesi aiheuttaa hikoilua. Hikoileminen viilentää kehoa, ja hien mukana elimistöstä poistuu epäpuhtauksia. Hikoilu on siis luonnollista kehonpuhdistusta, ja hiivatulehdus voi lievittyä nopeammin sen ansiosta - muista kuitenkin juoda tarpeeksi vettä silloin, kun hikoilet paljon!

 4. Tasoittaa veren sokeriarvoja

  Lihakset joutuvat koetukselle liikunnan aikana, ja niiden polttoaineina toimii glukoosi eli verensokeri. Tuloksena on matalampi veren sokeriarvo, joka on terveellistä esimerkiksi sydämen terveydelle. Ja koska sokeri ruokkii hiivasienen liikakasvua, on matalampi verensokeri hyvä apu hiivatulehdukseen.

 5. Vähentää stressiä

  Kun kyseessä on hiivatulehdus ja kuntoilu, kannattaa ottaa huomioon myös elimistön stressitaso. Stressi nostaa kehon kortisolitasoja, jotka puolestaan vaikuttavat verensokerin määrään. Liikunta lievittää stressiä, ja matalampi kortisolitaso on yhteydessä parempiin veren sokeritasoihin. Ja koska sokeri pahentaa hiivatulehdusta, kannattaa liikuntaa harrastaa myös sen stressiä vähentävien ja onnellisuushormoni endorfiinia tuottavien ominaisuuksien ansiosta.

Tiivistetysti

Kuntoilu on askel oikeaan suuntaan silloin, kun tahdot eroon hiivasienen liikakasvusta. Tämä ei tietenkään tarkoita viikottaista maratonjuoksua, vaan vaikka kävelyä automatkan sijaan tai koiran ulkoiluttamista hieman tavallista pidemmällä lenkillä.

Voit myös liittyä paikalliseen urheiluseuraan tai käydä uimassa kavereiden kanssa. Liikunta toimii silloin, kun hiivatulehduksen hoito tuntuu hankalalta, mutta lisäksi sillä on lukuisia terveysvaikutuksia sekä kehon että mielen hyvinvointiin!

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa