Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Tärkeimmät vinkit eturauhasen hierontaan itse

Eturauhasen hieronta ei vain tunnu hyvältä, vaan sillä on myös parantavia vaikutuksia eturauhaseesi. Jos kärsit eturauhasongelmista, kannattaa tarkistaa ensin lääkäriltäsi, onko hieromisesta enemmän hyötyä vai haittaa sinun tilanteessasi.

Kun rauhanen laajenee, sitä ympäröivä kudos voi estää sitä turpoamasta lisää. Tämä voi aiheuttaa rauhasen painamista epämiellyttävästi virtsaputkea vasten, joka taas voi aiheuttaa puristavan kaltaisen tunteen. Tällaisissa olosuhteissa, jos virtsarakon seinämä alkaa tuntua paksummalta ja ärtyisältä, rakko voi alkaa supistumaan useammin, myös silloin kun se sisältää vain pienen määrän virtsaa. Tämä taas voi aiheuttaa tunnetta, että sinun täytyisi virtsata useammin.

Mies yöpissalla

Virtsaamisen tarve voi kertoa eturauhasen ongelmista, jos joudut käymään vessassa useasti yön aikana ja virtsaaminen ei suju normaalisti voi kyseessä olla virstateiden ongelma.

Valkeat kapselit

Helposti nieltävät pillerit alkavat vaikuttamaan nopeasti. ProstaSURE ravintolisä eturauhasen hyvinvointiin on suunniteltu ylläpitämään eturauhasen terveyttä ja helpottamaan rakon tyhjentymistä.

Mies kahvikupin kanssa

Virtsarakon normaali toiminta mahdollistaa täysipainoisen nauttimisen elämästä. Tasainen virtsaamisen tarve auttaa sinua nukkumaan huomattavasti paremmin.

Eturauhasen hieronta on yllättävän kiihottavaa useimmille miehille, harva on tosin kokeillut miltä se tuntuu. Saadaksesi kaiken irti eturauhasen hieronnasta, on hierottavan oltava erittäin rentoutunut ja hieronnalle antautunut. Tämä rentouttaa myös ympäröiviä lihaksia, kuten kireitä takapuolen lihaksia. Hierontaa voi helpotta eturauhaskiihottimella, jonka kanssa on yleensä helpompi rentoutua.

Vinkkejä eturauhasen hierontaan

 • On suositeltavaa puhdistautua ennen hieronnan aloittamista. Varmista, että peräsuoli on täysin tyhjä ja peseydy kunnolla.
 • Rentouta lantion lihakset esimerkiksi ottamalla kuuma suihku tai kylpy.
 • Varmista, että sormenkyntesi ovat sileät ja lyhyet. Voi olla hyvä käyttää esimerkiksi lateksisia käsineitä tai kondomia sormien päällä. Jos mieluummin haluat käyttää eturauhasen hierojaa, on laadukas hierontalaite aina erinomainen valinta.
 • Makaa selälläsi pyyhe allasi ja aseta tyynyt tukien päätäsi ja selkääsi.
 • Levitä liukuvoidetta, kuten KY Jellyä, tai luonnollista risiiniöljyä sormiisi tai anustappiin sekä peräaukon alueelle.
 • Paina keskisormesi päällä hellästi peräaukkoa, kunnes se alkaa rentoutua.
 • Liikuta sormeasi pienin ja pyörivin liikkein.
 • Ota aikasi rentoutuaksesi. Mitä kauemmin sen parempi, sillä siten saat tiukemmatkin peräaukon lihakset rentoutumaan. Yritä jatkaa rentouttamista useita minuutteja. Kyseisellä alueella on monia hermopäätteitä ja kun pääset yli kireydestä tällä alueella ja lihaksesi alkavat rentoutua, jo yksistään tämä voi tuntua erittäin miellyttävältä.
 • Kun peräaukon lihaksesi alkavat rentoutua, paina entistä kovemmin kunnes sormesi, eturauhaskiihotin tai anaalitappi alkaa painumaan sisään.
 • Kaikki on kiinni oikean kulman löytämisestä. Sormesi tulisi osoittaa hieman eteenpäin ja ylös kohti etupuolta, kun löydät tien sisälle peräaukkoon. Liikuta sitä edestakaisin ja etsi hyvä sisäänmeno kulma. Kun olet löytänyt oikean kulman, sormesi liukuu sisään sentin tai pari, mikäli olet käyttänyt tarpeeksi liukastetta.
 • Aluksi se saattaa tuntua hieman oudolta, mutta vain siksi, koska et ole tottunut tunteeseen. Hengitä rauhallisesti sisään muutaman kerran ja anna vartalosi rentoutua. Tulet tottumaan tunteeseen. Rentoudu ja anna nautinnon kehittyä. Hetken kuluttua, purista varovasti sulkijalihasta, sillä tämä auttaa liu’uttamaan sormeasi, eturauhaskiihotinta tai anaalitappia hieman syvemmälle. Etene kuitenkin rauhallisesti, kunnes olet tottunut tähän hierontatapaan. Kun painat sormella kevyesti ylöspäin napaa kohti, kunnes tunnet eturauhasesi. Jos käytät eturauhasen hierojaa, se tekee tämän puolestasi.
 • Pidä lantionpohjan lihakset jännitettyinä tai yritä ”pidättää virtsaa” ylläpitääksesi hierontaliikkeen. Nyt liikuta sormea edes takaisin samalla liikkeellä, kuin kutsuisit jotain luoksesi, kuitenkin aina hitaasti ja hellävaraisesti. Hellävaraisuus on kaiken a ja o, jotta et aiheuta vahinkoa eturauhasen kudoksiin. Älä koskaan käytä liian voimakkaita liikkeitä. Yhdistä tähän liikkeeseen kevyet puristelut saadaksesi lisähyötyä. Saatat myös huomata, että eturauhasen erektiohermot, joita stimuloit, ovat vastuussa peniksen kovettumisesta eli erektiosta
 • Muista, että voit pikkuhiljaa rakentaa eturauhasen hierontaan käytettyä aikaa. Aluksi, hiero vain 5 minuuttia tai vähemmän. Tämän jälkeen ehkä 10 minuuttia ja sitten 15. Poista sormi tai anaalitappi hitaasti peräaukosta, kun olet saavuttanut maksimiajan.

Jos et ole koskaan kokeillut eturauhasen hieromista, siinä tapauksessa kannattaa kokeilla, sillä se tuo mukanaan mahtavia etuja ja nautintoa. Nykyään se ei ole enää kielletty aihe ja se tarjoaa liian monta hyötyä tullakseen unohdetuksi. Jos kuitenkin kärsit eturauhasongelmista, kannattaa tarkistaa ensin lääkäriltäsi, onko hieromisesta enemmän hyötyä vai haittaa sinun tilanteessasi.

Miksi eturauhasen terveys on miehille tärkeä asia?

Keski-ikäinen mies

Eturauhasen terveys on miehen hyvinvoinnille hyvin tärkeä asia. Sillä on suuri vaikutus yleisterveydentilaan ja seksuaaliseen toimintakykyyn.

Pariskunta peiton alla jalat

Tulehtunut eturauhanen on ikävä vaiva, voit pyrkiä ehkäisemään tätä vaivaa usealla tavalla. Säännöllinen seksielämä auttaa pitämän eturauhasvaivat loitolla.

Terveellinen ruokavalio kuva

Voit kokeilla vaivojen ehkäisyyn ja hoitoon myös ravintolisiä, ne takaavat että elimistön immuniteettia varten tarvitsemat mineraalit ja hivenaineet on paikalla.

Eturauhanen on vastuussa seksuaalisesta toiminnasta tuottaen nestettä siemennesteeseen. Se sijaitsee lähellä virtsaputkea, jonka tehtävänä on kuljettaa virtsaa virtsarakosta penikseen. Eturauhanen yleensä kasvaa aikuisiän ajan, mutta ikääntyessä se voi johtaa virtsateiden ongelmiin, kuten heikkoon virtsasuihkuun, tiputteluun virtsaamisen jälkeen, kyvyttömyyteen tyhjentää rakkoa ja tarvetta virtsata usein yöllä. ProstaSURE ravintolisä auttaa ylläpitämään tervettä eturauhasta tarjoten kaivattua helpotusta.

Eturauhasen itsehieronta

Eturauhanen sijaitsee virtsarakon ja peniksen välissä peräsuolen edessä ja on noin saksanpähkinän kokoinen. Eturauhasen tärkein tehtävä on erittää nestettä, joka ravitsee ja suojele siittiöitä. Moni eturauhasta useasti hierova mies on raportoinut tehokkaista tuloksista sekä terveyden että seksuaalisuuden kannalta. Eturauhasen hieronta on hierontatyyppi, jossa eturauhasta stimuloidaan joko sormen avulla tai eturauhasen hierontalaitteella.

Eturauhasen hieronta on erityisen tehokas silloin kun suoritat hieronnan itse, koska voit säädellä painetta mieltymystesi mukaan tai säätää eturauhasen hierontalaitteen asetukset juuri sinulle parhaiten sopiviksi. Voit pyytää myös kumppaniasi avustamaan hieronnassa ja valitsemaan kahdesta hieronta mahdollisuudesta sinulle parhaimman. Lue täältä lisää eturauhasen lypsämisestä ja katso vinkit eturauhasen hierontahoitoon.

Mitä hyötyä eturauhasen hieronnasta voi olla?

Eturauhasen hieronta voi olla joko lääketieteellisistä syistä tehtävä hoitotoimenpide tai se voi olla terapeuttista. Eturauhasen hieronnan kokeilemiseen voivat liittyä monet eri syyt, etenkin erektiohäiriöt tai krooninen eturauhastulehdus.

Eturauhasen hieronnan on sanottu auttavan eturauhaskanavan puhdistumista. Putki kulkee eturauhasen kautta muualle sukuelimiin sekä yhdistyy myös virtsaputkeen. Hieronta voi auttaa eturauhasta vapauttamaan nestettä, joka puhdistaa tukkiutuneet kanavat ja helpottaa laajentunutta eturauhasta. Hieronnan on myös todettu helpottavan muita eturauhaseen liittyviä oireita.

Päivittäinen istuminen, joka vaivaa useimpia miehiä modernissa työympäristössä, vaikeuttaa verenkiertoa eturauhasessa, jonka on todettu olevan yksi syy eturauhasen tukkeutumiin ja ongelmiin. Eturauhasen hieronnan on tarkoitus stimuloida rauhasia niin että verenkierto aktivoituu ja tuore veri pääsee kiertämään myös eturauhasessa. Hyvä verenkierto auttaa useisiin eri vaivoihin.

Eturauhasen hieronnasta ollaan montaa mieltä ja tutkimustulokset ovat olleet vaihtelevia. Pienimmissä tutkimuksissa on saatu positiivisempia tuloksia aikaan, kuin suuremmissa otannoissa. Eturauhasen hieronta vaatii vielä tarkempaa analyysiä ennen kuin se voidaan ottaa osaksi laajempaa lääketieteellistä suositusta, mutta sen hyviä puolia ei voi kieltääkään.

Mihin oireisiin eturauhasen hieronta voi olla avuksi?

Suurin osa eturauhasen toimintaan keskittyneistä tutkimuksista eivät ole juurikaan tarkastelleet eturauhasen hierontaa. Puutteellisten tutkimusten takia monet lääkärit eivät vielä uskalla suositella eturauhasen hierontaa varauksetta.

On kuitenkin todettu, että jotkut miehet hyötyvät eturauhasen hieronnasta. Etenkin seuraavista oireista kärsivät miehet voivat saada hieronnasta helpotusta:

Kivulias siemensyöksy

Hieronta voi auttaa esimerkiksi rentouttamaan tukkeutuneita siemenjohtimia jolloin nesteet pääsevät helpommin liikkumaan miehen sukupuolielimissä. Tukkeutumat saattavat aiheuttaa epämukavuuden tunnetta siemensyöksyn aikana jolloin hierontaa on syytä kokeilla.

Erektiohäiriöt

Hierontaa on käytetty pitkään hoitamaan miehen erektiohäiriöitä jo ennen modernin lääketieteen syntyä. Eturauhasen hierontaa käytetään edelleen muiden hoitomuotojen, kuten lääkkeiden, penispumppujen ja implanttien ohella.

Virtsaamisongelmat

Eturauhanen sijaitsee virtsaputken ympärillä. Eturauhasen suurentuessa tai tulehtuessa se voi haitata virtsaputken toimintaa ja jopa hetkellisesti katkaista sen toiminnan. Eturauhasen hieronta voi auttaa laskemaan turvotusta ja parantamaan ja tehostamaan vitsankulkua.

Eturauhastulehdus

Ennen antibiootteja ja muita erityisesti eturauhasen hoitoon soveltuvaa lääkitystä, hieronta oli pääasiallinen hoitomuoto eturauhastulehdukseen. Nykyään eturauhasesta ja sen ongelmista tiedetään enemmän, jolloin hoitomuodotkin ovat parantuneet ja tarkentuneet, ja hierontaan yhdistellään muitakin vaihtoehtoja.

Liittyykö eturauhasen hierontaan riskejä?

Liiallinen hieronta saattaa pahentaa eturauhasen oireita. Sinun ei tulisi käyttää elektronista eturauhasen hierontalaitetta ilman siihen soveltuvaa koulutusta.

Eturauhasen hieronta eivätkä sen hyödyt ole saavuttaneet suurta suosiota lääkäreiden joukossa, sillä sen ei ole todettu olevan parempi hoitomuoto kuin lääkehoidot. On kuitenkin huomattu, että jotkut miehet saavat helpotusta vaivoihinsa eturauhasen hieromisesta etenkin, jos hieronta yhdistetään muihin hoitomuotoihin kuten esimerkiksi antibioottikuuriin.

Ennen kuin aloitat kokeilut eturauhasen hieronnasta, sinun on kuitenkin hyvä tietää muutama terveyteen liittyvä huomio. Itse hieronta on turvallista, mutta jotkut sairaudet saattavat tehdä siitä terveydelle haitallista. Tällaisia ovat muun muassa:

 • Akuutti eturauhasen tulehdus – Liian kova hierominen voi aiheuttaa muun muassa verenmyrkytyksen
 • Peräpukamat – Kun ärsytät peräsuolta hieroessasi sitä sisältä, voit aiheuttaa itsellesi peräpukamia tai pahentaa niitä
 • Prostatic calculi – Pieniä eturauhasen päälle muodostuneita kiviä on vaikea huomata ilman hierontaa, mutta ne voivat naarmuuntua ja ärsyyntyä normaalia poikkeavasta kosketuksesta
 • Eturauhasen syöpä – Jos sairastat syöpää, eturauhasen hieronta voi aiheuttaa syöpäsolujen leviämisen muualle kehoon

Moni näistä lääketieteellistä vaivoista voidaan todeta vain perusteellisella tutkimuksella. Eturauhasen tarkistuttaminen vuosittain (etenkin jos olet yli 30-vuotias) on siksi tärkeää ennen eturauhasen omatoimista hierontaa.

Ihmiset, jotka hierovat eturauhastaan ilman minkään näköistä virallista koulutusta asiaan, voivat aiheuttaa itselleen vakavia vammoja jotka saattavat olla vaikeita hoitaa. Liiallinen paine eturauhasta hieroessa voi pahentaa jo valmiita oireita tai synnyttää uusia.

Emme suosittele sinun käyttävän elektronista eturauhasen hierontalaitetta ennen kuin olet saanut siihen tarkat ohjeet lääkäriltäsi, vaikka markkinoilla onkin paljon itsehierontalaitteita. Osaa niistä myydään myös seksileluina, sillä eturauhasen stimuloiminen tuottaa nautintoa osalle miehistä. Muista käyttää laadukasta liukuvoidetta apuna eturauhasen hieronnassa, tämä tekee kokemuksesta miellyttävämmän.

Lue myös nämä