Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Kuinka estää peräpukamien uusiutuminen?

Peräpukamista voivat kärsiä kuka tahansa, sukupuolesta tai iästä riippumatta, ja se on itse asiassa yksi yleisimmistä vaivoista, joka koskettaa ihmisiä kaikkialla maailmassa. Peräpukamat yleensä muodostuvat, kun peräaukon kanavan verisuonet turpoavat merkittävästi. Peräaukon kanavan päätehtävänä on auttaa hallitsemaan ulosteen eritystä. Normaalisti peräpukamat tarjoavat pehmentävän vaikutuksen tukien sujuvaa ulosteen kulkua. Mutta, kun ne tulehtuvat ja turpoavat, aiheuttavat ne epämukavuuden tunnetta ja kipua.

Saatat miettiä, mikä aiheuttaa peräpukamia juuri sinulla. On kuitenkin monia tekijöitä, jotka voivat johtaa peräpukamien muodostumiseen. Tunnetuimpia näistä ovat raskaus, ikääntyminen, krooninen ripuli, ummetus, istumatyö, anaaliyhdyntä, paino-ongelmat ja genetiikka.

Peräpukamia voi esiintyä joko peräaukon sisällä, sisäiset peräpukamat, tai peräaukon ulkopuolella, ulkoiset peräpukamat. Ulkoiset peräpukamat tuntuvat usein paljon epämiellyttävämmiltä, sillä ne voivat muodostua erittäin kutiaviksi ja aiheuttaa verenvuotoa. Veri voi joskus muodostaa veritulpan ja aiheuttaa tulehduksen, mikä taas johtaa turvotukseen.

Kuinka estää peräpukamien uusiutuminen?

Koska ummetus on usein keskeisin syy peräpukamiin, voi olla tärkeää aloittaa ratkaisemalla ensin tämä ongelma. Voit löytää avun ummetukseen helposti noudattamalla alla olevia vinkkejä:

  • Noudata kuitupitoista ruokavaliota, joka koostuu täysjyväleivästä, muroista, kokojyvä pastasta, ruskeasta riisistä ja suuresta määrästä tuoreita vihreitä lehtivihanneksia sekä hedelmistä.
  • Juo vähintään kahdeksan lasillista vettä päivässä, ja vältä kofeiinipitoisia juomia, jotka poistavat nestettä kehosta.
  • Vältä pinnistelyä ulostamisen yhteydessä. Jos uloste ei tule helposti ulos, anna sille aikaa tai yritä uudelleen, kun tuntuu, että se on tulossa.
  • Liiku säännöllisesti, sillä se osaltaan edistää parempaa verenkiertoa ja tukee suoliston normaalia liikettä.

Peräpukamia hoitavia luontaistuotteita

Peräpukamat voivat olla erittäin epämiellyttäviä, vaikka ne eivät olisikaan vaarallisia. Ne kannattaa siis hoitaa nopeasti ennen kuin ne karkaavat käsistä ja vaativat leikkaustoimenpiteitä. Onneksi on kuitenkin olemassa luontaisia tuotteita, jotka voivat ratkaista ongelman nopeasti ja kivuttomasti:

  • Kuivatut viikunat ovat erinomainen hoito peräpukamiin. Liota kuivattuja viikunoita lämpimässä vedessä yön yli. Syö ne aamulla tyhjään vatsaan.
  • Sekoita sitruunan mehua, inkivääriä, tuoretta minttua ja hunajaa keskenään sekä syö sekoitusta päivittäin. Tämä voi olla tehokas hoitomenetelmä peräpukamiin parantaen ruoansulatusta.
  • Luonnollisista ainesosista valmistettu HemaGo pukamavoide, tuo nopean avun peräpukamien aiheuttamaan kipuun sekä ehkäistä tehokkaasti niiden uusiutumista.

Lue myös nämä