ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Kotoa löytyvät liukuvoiteet ja niiden haittavaikutukset

Koska peräaukko ei ole itsestään kostuva, kuten emätin, joka erittää luonnollista kosteutta kiihottuessaan, on anaaliseksiä harrastettaessa suositeltavaa käyttää erillistä liukuvoidetta. Anaaliseksiin sopivat liukasteet voivat löytyä jo kotisi kaapeista, mutta suurella osalla näistä on kuitenkin enemmän haittavaikutuksia kuin hyötyjä. Ne voivat tehdä työnsä liukasteina, mutta entä niiden vaikutukset terveydelle?

Listasimme joitain luonnollisia kotoa löytyviä aineita, joita usein käytetään emättimen tai anaalin liukastamiseen. Moni ei kuitenkaan tiedä, mitä riskejä ne tuovat mukanaan.

Sylki

Mitä tulee anaaliseksiin, sylki on toiminut kotitalouksien ykkösliukuvoiteena anaalin pikaliukastamiseen. Monet ihmiset ovat hyödyntäneet sitä, sillä se on ilmaista ja aina saatavilla. Riittää, että syljet käsiisi tai suoraan peräaukkoon, ja olet valmis toimintaan.

Mitä et ehkä tiennyt, on että saatat aiheuttaa enemmän harmia kuin hyötyä, etenkin naiselle. Sylki voi lisätä peräaukon kuivuutta entisestään ja lisätä tulehduksen riskiä mahdollisten hankaumien ja repeytymien vuoksi. Sylki voi myös olla vaarallinen liukastusaine, mikäli toisella on aktiivinen tulehdus päällä. Herpes esimerkiksi voi tarttua sukupuolielimiin, jos sylkeä käytetään liukuvoiteena.

Mikäli tämä ei riittänyt vakuuttamaan syljen vaaroista liukuvoiteena, tässä muutama fakta syljestä:

  • Sylki tulee suustasi, mutta siinä ei ole liukasta eikä sillä oleva liukastavia ominaisuuksia, mitkä voisivat kestää koko aktin ajan.
  • Sylki kuivuu nopeasti. Vaikka se kosteuttaa alueen pariksi minuutiksi, se lopulta jättää sen kuivemmaksi kuin mitä se oli ennen.
  • Sylki tuo mukanaan tulehdusriskin. Jos syljen tuottajalla on tulehdus, kuten herpes suun limakalvoilla, syljen käyttäminen liukuvoiteena on hyvin riskialtista, sillä kumppanisi voi saada tartunnan herpeksestä.
  • Juuri ennen anaaliseksiä syöty ruoka voi vaikuttaa syljen laatuun. Jos syljen tuottaja on juuri syönyt jotain sokeripitoista, on suuri todennäköisyys, että sylki voi pahentaa hiivan riskiä sukuelimissä.

Voi

Oli se sitten sheavoi tai margariini, nämä kaikki lasketaan voiksi. Ne ovat kaikki luonteeltaan öljyisiä, ja muuttuvat kuumentuessaan öljyksi. Ne eivät siis ole liukuvoiteita. Se voi levittyä hyvin genitaalialueellesi ja toimia erinomaisesti liukasteena, mutta ajan kuluessa se muuttaa paikat rasvaisiksi ja aiheuttaa sotkua.

Koska voi on vaikea puhdistaa, sitä ei suositella käytettäväksi emättimeen eikä peräaukkoon. Se vain tarjoaa ihanteellisen elinympäristön erilaisille bakteereille. Vaikka pesisit alueen huolellisesti, voi rasvasta jäädä jäämistöjä, joissa bakteerit voivat elää. Mikäli olet siis käyttänyt voita liukastusaineen, lopeta se.

Entä oliiviöljy?

Oliivi öljy liukuvoiteena on poissa laskuista siinä missä voikin. Koska se ei ole vesiliukoista, voi se aiheuttaa vaatteisiin ja lakanoihin sotkua ja rasvatahroja, joita voi olla vaikea saada pois. Oliiviöljy voi myös rikkoa lateksisen kondomin tai tuhota seksileluja siinä missä kaupallinen öljypohjainen liukuvoide.

Eltaantuessaan oliiviöljy aiheuttaa hyvin epämiellyttävän hajun. Jotkut pitävät myös sen luonnollista hajua epämieluisana. Paras tapa on siis käyttää vesipohjaista liukuvoidetta, kuten KY Jelly.

Vauvaöljy

Vauvaöljy on öljy, jota käytetään vauvoille. Sen tiedetään olevan puhdasta mineraaliöljyä, mikä on hellävarainen ja lempeä lapsen herkälle iholle. Nimensä mukaisesti se on tarkoitettu vauvoille eikä aikuisille. Kun öljyä levitetään vauvan iholle, oli se sitten kuiva tai kostea, öljy imeytyy ihoon tehden siitä sileän ja pehmeän.

Vauvaöljy ei ole liukuvoide missään muodossa. Se ei ole liukas, ja se on luonteeltaan rasvainen. Vaikka se ei kuivata, se ei myöskään liukasta. Se voi auttaa vähentämään kitkaa, mutta ei yhtä tehokkaasti kuin kaupalliset liukuvoiteet. Lisäksi se aiheuttaa alla olevia terveysriskejä:

  • On suuri mahdollisuus, että se sotkee emättimen pH-tasapainon, sillä se on mineraaliöljyä.
  • Vauvaöljyä voi jättää genitaalialueelle jäämistöjä, joita ei pystytä välttämättä puhdistamaan. Ajan kuluessa, jäämistöihin voi kertyä bakteereja.

Vaseliini

Vaseliini on öljytuote siinä missä vauvaöljykin, eikä siis sovellu liukuvoiteeksi. Se ei ole tarpeeksi liukasta, se saattaa kerätä bakteereja, se ei sovellu käytettäväksi lateksisten kondomien kanssa, se tahrii vaatteita ja lakanoita ja on myös vaikea pestä pois.

Jos kuitenkin suosit kotoa löytyvää liukastetta kaupallisen sijaan, kannattaa kokeilla liukuvoiteena kookosöljyä. Se sisältää enemmän hyötyjä kuin haittavaikutuksia. Se on täysin luonnollista ja edullista. Se levittyy haluamallasi tavalla ja on hyväksi iholle. Se myös tuoksuu hyvälle, ja kestää liukasteena pidempään kuin muut kotitekoiset liukuvoiteet.

Jaa