Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Kookosöljy liukuvoiteena, kannattaako sitä kokeilla?

Kookosöljy voi ratkaista ogelmat, joihin vesipohjainen tai silikonipohjainen liukuvoide eivät pysty.

Monesti ihmiset valittavat, että vesipohjaiset liukuvoiteet eivät kestä tarpeeksi kauaa ja ne tuntuvat tahmealta lyhyen käytön jälkeen. Ne kuivuvat nopeasti tai muuttuvat tahmeaksi eivätkä aina toimi anaalin liukasteena kovinkaan hyvin. Silikonipohjaiset liukuvoiteet ratkaisevat kaikki nämä ongelmat, mutta niitä ei taas voi käyttää silikonia sisältävien seksilelujen kanssa, sillä ne saattavat tuhota leluissa olevan silikonin. Lisäksi silikoninen liukuvoide ei ole täysin luonnollinen, missä taas kookosöljy on. Vaikka kookosöljy ei ole välttämättä kaikille sopivin vaihtoehto, kannattaa sitä todella silti ainakin harkita liukasteena.

Kookosöljy ja kondomit

Kookosöljy ei myöskään sovi käytettäväksi lateksisten kondomien kanssa, sillä se sisältää öljyä. Myöskään muita öljyisiä liukuvoiteita ei tulisi missään nimessä käyttää lateksisten kondomien kanssa. Kookosöljy ei todennäköisesti tuhoa kondomia yhtä nopeasti kuin muut öljyt, mutta se joka tapauksessa heikentää lateksia, joten riskiä ei kannata ottaa. Kookosöljy heikentää myös polyisopreeni-kondomeja. Jos siis haluat edelleen pysytellä kookosöljyssä, kannattaa siinä tapauksessa käyttää polyuretaani-kondomeja.

Kookosöljy kookoskuoressa
Kookosöljy liukasteena

Kookosöljy toimii hyvin liukuvoiteena seksiiin. On kuitenkin muutama asia joka tulee ottaa huomioon

Nainen alushousuissa ja help kyltti
Emättimen tasapaino voi järkkyä

Kookosöljy voi aiheuttaa hiivatulehdusta, sen käyttöä ei suositella jos olet kärsinyt joskus emättimen hiivatulehduksesta.

Avattu kondomipakkaus ja kondomi
Kondomit ei kestä sitä

Lateksi kondomit ei kestä kookosöljyä. Kondomin kanssa on aina käytettävä liukastetta, joka ei niitä riko.

Kookosöljyn edut liukuvoiteena

Kookosöljyllä on ainutlaatuisia ominaisuuksia, se on anti-bakteerinen, tulehdusta estävä ja kosteuttava vaikutus, jotka voivat olla hyödyllisiä käytettäessä seksuaalisena voiteluaineena. Kookosöljy on erityisen suositeltavaa niille, jotka kärsivät hiivatulehduksista, mutta se sopii erinomaisesti myös kuivasta emättimestä kärsiville naisille. Onhan se täydellisen luonnollinen valinta.

Kookosöljy on myös erittäin hyvä vaihtoehto anaalin liukasteeksi. Herkkä peräaukko voi olla altis repeytymille, ja öljyisenä aineena kookosöljy se kestää kauemmin kuin vesipohjainen liukuvoide, sillä ne eivät imeydy ihoon samalla nopeudella. Kookosöljy ei ole kuitenkaan vain seksiä varten, vaan se toimii myös erinomaisena hierontaöljynä. Voit helposti siirtyä kehon muista osista hieromaan sukupuolielimiä. Kookosöljy on huoneenlämmössä kiinteää, mutta notkistuu lämmetessään. Koska se on öljyä, voi se kuitenkin jättää ikäviä tahroja lakanoihin ja vaatteisiin. Käytä siis esimerkiksi lakanaa jossa tahrat ei haittaa, tai laita pyyhe leikkipaikan alle.

Kookosöljy ja seksilelut

Kookosöljy on erinomainen käytettäväksi silikonisten, lasisten, metallisten ja keraamisten seksilelujen kanssa. Se ei kuitenkaan ole yhteensopiva huonolaatuisten tai huokoisten materiaalien, kuten TPE, kumi, lateksi, vinyyli, PVC, mutta näitä ei olisi soveliasta käyttää seksileluina muutenkaan.

Haittapuolet

Monet naiset voivat vierastaa ajatusta kookosöljystä seksuaalisena liukuvoiteena, sillä ”öljy” ja ”ihohuokoset” eivät yleensä ole hyvä yhdistelmä, ja kookosöljy voi tosiaan tukkia huokosia niillä, jotka ovat sille erityisen alttiita. Kuitenkin, asteikolla yhdestä neljään (neljä on erittäin ihoa tukkiva), kookosöljy on sijalla kaksi.

Kookosöljyllä on myös hieno kookoksen haju. Monet ihmiset eivät pidä sitä mitenkään pahana ja jopa nauttivat siitä. Jos sillä on huomattavissa erittäin epämiellyttävä tuoksu, saattaa öljy olla härskiintynyt. Eltaantunut kookosöljy on väriltään keltaista, kun se muuttuu nestemäiseksi. Kiinteä öljy ei ole enää sileää vaan muhkuraista sekä maultaan että hajultaan karvaista. Jotta öljy pysyisi hyvänä mahdollisimman kauan, sitä ei tulisi ottaa sormin vaan lusikalla tai voit laittaa sitä pienempään purkkiin yöpöydälle. Kätevä vaihtoehto kookosöljylle on silikoni tai öljypohjainen liukuvoide, joka kestää kauemmin kuin vesipohjainen liukuvoide ja on tuoksultaan miellyttävä käyttää.

Kookosöljyn valinnassa kannattaa suosia orgaanisia ja extra-virgin öljyjä, jotka ovat puhdistamattomia. Orgaanisuus on tärkeää, sillä tuskin haluat imeä itseesi torjunta-aineita ja muita myrkkyjä.

Onko kookosöljy todella vaihtoehto liukuvoiteelle?

Valitettavasti kookosöljyn käytöstä liukuvoiteena ei ole olemassa tieteellisiä tutkimuksia. Öljymäinen koostumus voi tukkia ihohuokoset ja haitata limakalvojen normaalia toimintaa. Kookosöljy voi myös tuoda epätasapainoa emättimen herkkään tilaan. Jonka seurauksena voi olla ikävä hiivatulehdus. Kookosöljy saattaa herkistää emättimen hiivasienelle, jos emättimessä on aiemmin ollut hiivatulehdus voi olla järkevämpi jättää kookosöljy kokeilematta. Ilmann kondomia kookosöljy voi myös aiheuttaa oireita miehelle tai peräaukkoon. Peniksen puhidstaminen esinahan alta on myös suositeltavaa, jos käytät kookosöljyä liukasteena.

Jos haluat tulla raskaaksi voi myös olla järkevämpi kokeilla jotain toista liukasetta, sillä kookosöljy voi haitata siititöiden normaalia liikettä. Onkin suositeltavaa kokeilla spermalle ystävällistä liukastatetta.

Kookosöljyn annostelu on myös hankalaa, sillä sen olomuoto muuttuu kiinteästi nestemäiseksi hieman huoneenlämmön yläpuolella. Ole tarkkana hygienian kanssa, jos käytät samaa öljyä myös ruoanlaitossa.

Kookosöljy on myös öljymäisen koostumuksen takia hankala siivottava lakanoista ja sen huuhtelu pois iholta voi viedä yllättävän paljon aikaa. Kookosöljy voi sopia liukasteeksi joillekkin, sen rajoitteet on kuitenkin hyvä tuntea ennen sen käytön aloittamista. Jos haluat tutustua muihin liukasteisiin löydät valikoimastamme kattavan kokoelman erinäisiä liukasteita.

Jaa