Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Katkennet verisuonet eli eroon hämähäkki verisuonista

Katkenneet verisuonet muodostavat hämähäkinverkkoja iholle ja muistuttavat ulkonäöltään pieniä suonikohjuja. Nämä ihon pinnassa risteilevät suonet ovat yleensä vain kosmeettinen haitta, mutta ne voivat aiheuttaa myös kipua ja turvotusta. Onneksi hämähäkkisuonista voi päästä eroon esimerkiksi tehokkaiden voiteidemme avulla!

Katkenneet verisuonet eli hämähäkkisuonet

Katkenneet verisuonet ovat ihon pinnalla risteileviä suonia, jotka ovat usein väriltään voimakkaan violetteja tai punertavia. Ulkonäöltään ne muistuttavat hieman pieniä suonikohjuja. Katkenneet verisuonet saattavat olla turvonneita ja tuntua kohoamina ihon pinnalla. Ne ovatkin selkeästi lähempänä ihon pintaa kuin suonikohjut, jotka puolestaan sijaitsevat ihon pintakerroksen alapuolella. Katkenneet verisuonet näyttävät usein lankamaisilta punoksilta ja esiintyvät ryhmittymissä kuin, minkä vuoksi niitä kutsutaan myös hämähäkkisuoniksi.

Hämähäkkisuonia esiintyy usein kasvoilla, reisissä sekä jaloissa. Ne voivat peittää vain pikkuruisia ihoalueita tai muodostaa laajoja verkkoja. Katkenneista verisuonista aiheutuu yleensä vain kosmeettista haittaa, mutta ne saattavat myös tuntua kipeiltä ja epämukavilta. Lisäksi niihin saattaa liittyä jalkojen turvotusta ja väsymistä sekä raskauden tunnetta. On onneksi olemassa monia keinoja päästä niistä eroon! Vaivalloisten leikkausten ja laserhoitojen lisäksi voit hoitaa katkenneita verisuonia myös luontaistuotteiden ja ihovoiteiden avulla.

Mistä katkenneet verisuonet johtuvat?

Katkenneet verisuonet johtuvat kohonneesta verenpaineesta suonien sisällä. Kohonnut verenpaine johtaa verisuonien laajentumiseen, mikä saa ne paisumaan ja kohoamaan lähemmäs ihon pintaa. Lääkärit eivät varmuudella tiedä, miksi jotkut saavat hämähäkkisuonia helpommin kuin toiset - mutta lähes jokainen ihminen saa niitä jossakin vaiheessa elämäänsä. Geeniperimä vaikuttaa siihen, miten helposti katkenneita verisuonia ilmestyy iholle. Myös iän myötä niitä alkaa yleensä esiintyä enemmän.

Ihmiset, jotka seisovat ammattinsa puolesta pitkiä aikoja kerrallaan, kuten sairaanhoitajat, kampaajat ja opettajat, kärsivät usein muita herkemmin katkenneista verisuonista jaloissa. Tämä johtuu siitä, että pitkäkestoinen seisominen nostaa helposti verenpainetta jalkojen verisuonissa. On myös monia muita tekijöitä, jotka nostavat riskiä saada katkenneita verisuonia. Esimerkiksi hormonaalisen ehkäisyn käyttö, raskaana oleminen, vaihdevuodet, ylipaino, korsettien ja muiden kiristävien vaatteiden käyttö sekä aiemmin esiintyneet veritulpat nostavat riskiä saada hämähäkkisuonia. Loppujen lopuksi lähes kaikki ihmiset saavat katkenneita verisuonia jossakin vaiheessa elämäänsä.

Onko katkenneista verisuonista terveydelle vaaraa?

Katkenneet verisuonet ovat yleensä vain kosmeettinen haitta, mutta on kuitenkin hyvä käydä näyttämässä niitä lääkärille, jotta saa varmuuden asiasta. Joskus oireiden taustalla voi olla myös piilevä verisuonitauti, joka vaatii lääketieteellistä hoitoa. Jos pinnalliset verisuonet aiheuttavat kipua, kutinaa tai polttelua, kannattaa aloittaa niiden säännöllinen hoito.

Joskus pinnalliset verisuonet saattavat johtaa myös vaikeampiin terveysongelmiin. Hämähäkkisuonet saattavat kehittyä vertavuotaviksi haavaumiksi. Harvinaisissa tapauksissa ne saattavat myös aiheuttaa veritulppia, jotka voivat olla hengenvaarallisia kulkeutuessaan muualle kehoon. Pinnalliset verisuonet ovat yleensä täysin vaarattomia, mutta jos oireet tuntuvat voimistuvan tai häiritsevät elämää, on aina hyvä käydä lääkärissä.

Katkenneiden verisuonien ennaltaehkäisy

Et välttämättä pysty täydellisesti ehkäisemään hämähäkkisuonien ilmestymistä, koska lähes kaikki ihmiset saavat niitä jossakin vaiheessa elämäänsä. On kuitenkin keinoja, joilla voit lieventää ja hidastaa verisuonien laajentumista. Voit vähentää hämähäkkisuonia aiheuttavaa painetta jaloissa välttämällä pitkällistä paikoillaan istumista tai seisomista. Jos et pysty työpaikalla välttämään näitä, yritä puolen tunnin välein jaloitella ainakin vähän. Liikunta tehostaa verenkiertoa jaloissa ja ehkäisee verisuonien laajentumista. Vältä korkokenkien käyttöä ja suosi mukavia jalkineita.

Yritä myös työpäivän jälkeen pitää jalkojasi kohoasennossa niin paljon kuin mahdollista. Verenkierron tehostamiseksi jalat tulisi kohottaa korkeammalle kuin sydän - kokeile esimerkiksi nukkua jalat tyynykasan päällä. Vältä jalat ristissä istumista, koska tämä nostaa painetta jaloissa. Puristavat sukat ehkäisevät ja lievittävät hämähäkkisuonien oireita, etenkin turvotusta. Lisäksi kannattaa aurinkoisella säällä käyttää suojaavaa aurinkovoidetta, koska auringolle altistuminen voi myös aiheuttaa hämähäkkisuonia erityisesti kasvoilla.

Katkenneiden verisuonien hoito

Suonikohjut ja katkenneet verisuonet esiintyvät usein yhdessä ja pahentavat toisiaan. Jos kärsit suonikohjuista, yritä hoitaa ne pois, koska suonikohjut lisäävät painetta jaloissa ja voivat aiheuttaa myös katkenneita verisuonia. Samoin olemassa olevat hämähäkkisuonet lisäävät riskiä kärsiä suonikohjuista myöhemmällä iällä. Näin ollen kannattaa aloittaa hoito mahdollisimman ajoissa, ennen kuin oireet ehtivät pahentua.

Kokeile käyttää tukisukkia, jotka soveltuvat sekä katkenneiden verisuonien että suonikohjujen hoitoon. Oikeanlaiset tukisukat saat lääkärin avustuksella. Kannattaa joka tapauksessa näyttää katkenneita verisuonia lääkärille, jos ne häiritsevät elämää, jotta voit varmistua siitä, ettei taustalla ole muuta piilevää verisuonitautia.

Pinnallisten verisuonien ammattimainen hoito esimerkiksi laserilla on yksi vaihtoehto, mutta niiden hoito onnistuu myös helposti ja turvallisesti kotona. On olemassa tehokkaita itsehoitotuotteita, kuten “Remescar Spider Veins - Pinnalliset verisuonet”-voide, joka soveltuu sekä kasvoille että jaloille. Myös “Skin Doctors Vein Away Plus Pinnallisille verisuonille”-voide hoitaa hämähäkkisuonia hellävaraisesti ja luonnollisesti.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa