ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Katkeilevat hiukset - Vinkit kuiville & hauraille hiuksille

Hauraat hiukset tarkoittavat hiuksia, jotka katkeilevat ja hamppuuntuvat helposti sekä näyttävät elottomilta. Kuivat, hauraat hiukset vaurioituvat helposti, mistä aiheutuu hiusten ohenemista ja jopa kaljuuntumista. Hauraat hiukset eivät ole hiustyyppi, kuten kiharat tai suorat hiukset, vaan sisäisistä ja ulkoisista tekijöistä johtuva oire. Hiusten haurastumista voivat aiheuttaa esimerkiksi sairaudet, kovakourainen käsittely ja ikääntyminen. Kaikenikäiset miehet ja naiset voivat kärsiä hauraista hiuksista, mutta oikeanlaisella käsittelyllä ja elämäntavoilla voit hoitaa ja vahvistaa hiuksia.

Vahingoittuneiden hiusten hoito

Hiusten haurastuminen ja kuivuminen voivat tuntua ikävältä, mutta onneksi on olemassa tapoja hoitaa ja elvyttää vahingoittuneita hiuksia. Hauraat hiukset tarvitsevat hoitoa, eikä koskaan ole liian myöhäistä aloittaa.

Hauraiden ja katkeilevien hiusten korjaamiseen kuuluu kaksi tärkeää vaihetta:

 1. Shampoopesu ja hoitoainekäsittely

  Pese hiukset vain, kun ne alkavat tuntua rasvaisilta, koska liiallinen peseminen poistaa hiuksista luonnollisia öljyjä, jotka kosteuttavat hiuksia ja pitävät ne joustavina. Shampoopesu poistaa hiuksista öljyjä, jolloin ne eivät ole suojattuna ulkoisilta haittatekijöiltä. Tällöin hiukset alkavat helposti haurastua, mikä puolestaan johtaa niiden katkeilemiseen ja hiustenlähtöön. Jos nykyinen shampoosi sisältää alkoholia, väriaineita, kemikaaleja tai silikoneja, on parempi lopettaa sen käyttö ja siirtyä täysin luonnonmukaiseen shampooseen, joka pesee hauraat hiuksesi hellävaraisesti.

  Voit myös kokeilla hiustenkasvua tehostavaa shampoota, joka on yksi parhaista keinoista hoitaa vahingoittuneita hiuksia. Kasvua tehostavat shampoot voimistavat hiusten tuuheutta stimuloimalla karvatuppia kasvattamaan uusia hiussuortuvia nopeammin. Ne sisältävät myös kosteuttavia ainesosia, jotka auttavat hiuksia säilyttämään luonnolliset öljynsä ja edistävät niiden terveyttä.

  Shampoopesun jälkeen voit palauttaa kosteutta kotitekoisen hiusmaskin avulla. Sekoita eteerisiä öljyjä, kuten laventeli- tai santelipuuöljyä, oliivi- tai kookosöljyyn ja hiero sekoitusta huolellisesti hiuksiin päänahasta aina kaksihaaraisiin latvoihin asti. Anna hiusmaskin vaikuttaa noin tunnin ajan, jotta se imeytyy hiuspohjaan asti. Toista hoito kahdesti viikossa. Jos sinulla ei ole aikaa tehdä kotitekoista hiusmaskia, kokeile intensiivistä hoitoainetta. Intensiiviset hoitoaineet on suunniteltu palauttamaan hiuksiin kiiltoa ja vahvuutta kosteuttamalla niitä latvoista hiuspohjaan asti. Investoi siis hyvälaatuiseen intensiiviseen hoitoaineeseen ja käytä sitä säännöllisesti muutamia kertoja viikossa. Jos voit, kääri hiukset pyyhkeeseen ja anna hoitoaineen vaikuttaa 20 minuutin ajan, jolloin sen ainesosat imeytyvät hiuspohjaan ja pehmentävät hauraita hiuksia.

 2. Hiusten suojaaminen

  Hauraiden hiusten hoidossa on tärkeää paitsi niiden kosteuttaminen ja hoitaminen oikeanlaisella shampoolla ja intensiivisellä hoitoaineella, myös hiusten suojaaminen ulkoisilta haittatekijöiltä. Kuuma aurinko kuivattaa hiuksia, ja talven kylmyys sekä lämmitetty sisäilma tekevät myös tuhojaan hiuksille. Haittatekijät kiusaavat ympäri vuoden! Pidä hiukset peitettynä, kun ulkoilet auringossa, ja käytä hattua tai huivia kylminä päivinä.

  Muita yleisiä syitä hiusten haurastumiseen ja katkeilemiseen ovat hiusten värjääminen sekä kuumilla välineillä tehtävä käsittely. Kemikaalit ja kuumuus kuivattavat hiuksia ja aiheuttavat helposti niiden katkeilua. Jos et halua kokonaan lakata käsittelemästä hiuksia suoristusraudalla tai hiustenkuivaajalla, käytä ainakin hyvää lämpösuojaa äläkä kuumenna yksittäisiä kohtia hiuksissa liian pitkään.

  Viimeinen vinkki hauraiden hiusten elvyttämiseen on, että märkien hiusten harjaamista tai kampaamista kannattaa välttää. Hauraat hiukset katkeilevat kosteina erityisen helposti. Harjaa hiukset vasta, kun ne ovat jo enimmäkseen kuivuneet. Jos sinun on pakko käyttää hiustenkuivaajaa, käytä matalampaa lämpöasetusta ja lämpösuojaa.

Katkeilevat hiukset kuntoon näiden vinkkien avulla

Kuivat, katkeilevat hiukset ovat yleinen ongelma, joka voi johtua monista syistä. Naiset kärsivät hauraista hiuksista miehiä todennäköisemmin, johtuen lähinnä siitä, että heillä on keskimäärin pidemmät hiukset. Miehetkin voivat yhtä lailla kärsiä hauraista ja katkeilevista hiuksista. Hiusten hauraus on yleensä merkki siitä, että hiukset ovat liian kuivat. Hiusten elvyttämiseksi onkin tärkeää, että huolehdit hiusten riittävästä kosteuttamisesta ja vältät niiden altistumista kuivattaville tekijöille.

Yleisimpiä syitä hiusten haurastumiseen ovat kovakourainen käsittely erityisesti lämmöllä. Modernit hiustyylit vaativat usein lämpökäsittelyä esimerkiksi suoristusraudoilla tai voimakkailla hiustenkuivaajilla, mutta hiusten kuumentaminen kuivattaa niitä. Vähennä lämpökäsittelyä ja vältä myös näitä tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa hiusten haurastumista:

Kemikaalit voivat haurastuttaa hiuksia. Jopa terveet ja vahvat hiukset voivat haurastua nopeasti valkaisuaineen tai muiden kemikaalien vuoksi. Väriaineet ja kemikaalit ovatkin yksi yleisimmistä syistä hiusten vaurioitumiseen ja kuivumiseen.

Latvojen shampookäsittely pesun yhteydessä voi vahingoittaa hiuksia. Shampoon levittäminen hiusten latvoihin ei ole tarpeellista, koska tali ja lika kertyvät hiusten juuriin. Latvojen puhdistaminen on tarpeen vain harvoin ja voi kuivattaa niitä liiallisesti.

Yksipuolinen ruokavalio johtaa hauraisiin ja katkeileviin hiuksiin. Jos elimistösi ei saa riittävästi vitamiineja ja hivenaineita, eivät hiuksetkaan pysy terveinä. Kokeile ravintolisää, joka takaa että hiuksesi saavat varmasti kaikki tarvitsevansa ravintoaineet. Parasta tietysti on, jos pystyt ottamaan askelia kohti terveellisempää ruokavaliota. Muista myös juoda riittävästi vettä, koska nestevaje voi heikentää hiusten terveyttä.

Hauraat hiukset ja terveys

Hiusten käsittelyn lisäksi myös terveyteen liittyvät tekijät voivat aiheuttaa suortuvien haurastumista. Esimerkiksi hormonitoiminta voi vaikuttaa voimakkaasti hiusten terveyteen. E-pillereitä käyttävät naiset voivat huomata muutoksia hiuslaadussaan, ja raskaana oleville naisille tämä on pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Kaikkein voimakkaimmin hiuksiin vaikuttavat kuitenkin vaihdevuodet, joiden aikana hiusten oheneminen on yleinen riesa. Hauraat ja katkeilevat hiukset ovat estrogeenitasojen laskun yleisesti aiheuttama oire. Estrogeeni auttaa ylläpitämään hiusten terveyttä, joten sen tuotannon vähentyessä hiuksetkin haurastuvat.

Myös häiriöt kilpirauhasen toiminnassa voivat vaikuttaa hiusten kuntoon. Kilpirauhasen toimintahäiriö voi saada hiukset ja ihon kuivumaan sekä aiheuttaa väsymystä ja viluisuutta. Kuivat, hauraat hiukset ovat yksi kilpirauhasongelmien yleisimmistä oireista. Jos epäilet, että hiusten haurastumisen taustalla on kilpirauhasen toimintahäiriö, keskustele asiasta lääkärisi kanssa.

Hiusten haurastuminen ei ole maailmanloppu, ja tarjolla on runsaasti hoitokeinoja, jotka voivat tuoda helpotuksen. Hiusten vaurioituminen on tavallista, koska sitä aiheuttavat niin monet tekijät säätilasta hormonitoimintaan.

Kun haluat ehkäistä hiusten haurastumista ja katkeilua, käytä säännöllisesti kuiville hiuksille suunnattuja hoitoaineita ja kiinnitä huomiota tarpeellisten ravintoaineiden saantiin. Jos hiuksesi ovat niin hauraat, että kärsit hiustenlähdöstä, kokeile hiusten kasvua tehostavaa shampoota - se voi antaa lisäpotkua terveiden suortuvien kasvulle.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa