Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Karvanpoisto ja ihokarvojen sheivaus naisilla

Moni nainen tuntee olonsa mukavammaksi ja viehättävämmäksi, kun iho on silkkisen sileä. Ihokarvojen poistoon ei kuitenkaan kannata tuhlata liikaa aikaa, koska nykypäivänä saatavilla on monia nopeita ja helppokäyttöisiä karvanpoistokeinoja. Kätevien tuotteidemme avulla voit minimoida karvanpoistoon kuluvan ajan ja vaivan.

Karvanpoisto naisille

Ihokarvoissa ei ole sinänsä mitään väärää, vaan ne ovat täysin luonnollinen asia. Jotkut naiset kuitenkin pitävät enemmän sileästä ihosta, ja tämä on jokaisen henkilökohtainen valinta. Ylimääräisten ihokarvojen poistaminen on onneksi vuosi vuodelta helpompaa ja nopeampaa, koska teknologia on kehittynyt huimasti. Halusit sitten poistaa ihokarvoja ylähuulesta, intiimialueilta tai sääristä, voit varmasti löytää juuri sinulle sopivan tuotteen.

Naisten karvanpoistoon on olemassa lukuisia eri keinoja. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi karvanpoistovoiteet, nyppiminen, vahaaminen, ajelu, laser-karvanpoisto ja elektrolyysi. Sinulla on ehkä jo suosikkimetodi, mutta ajat ovat muuttuneet, ja monet aiemmin salonkihoitoina pidetyt keinot ovat nykyään helposti saatavilla myös turvalliseen kotikäyttöön. Esimerkiksi HPL-laitteet ovat mahdollistaneet pitkäkestoisen laser-karvanpoiston oman kotisi mukavuudessa. Jos et ole etsinyt uutta karvanpoistokeinoa vähään aikaan, voit yllättyä siitä, miten paljon teknologia on edistynyt!

Miten poistaa ihokarvoja

Karvanpoistokeinot voidaan karkeasti jakaa kahteen luokkaan: väliaikainen ja pysyvä karvanpoisto. Tässä lyhyt esittely tehokkaimmista keinoista.

Vahaaminen

Vahaamisen suurin etu on, että sen vaikutus on pitkäkestoinen. Ammattilaisen tekemä laadukas vahaus kestää jopa kuuden viikon ajan. Kotivahaus ei ole yhtä pitkävaikutteinen, mutta voit kuitenkin nauttia sen avulla sileästä ihosta muutaman viikon ajan. Vahauksen yhteydessä iholle levitetään lämmintä vahaa ja vahausliuska, joka sitten vedetään irti vahan jäähdyttyä. Liuskan mukana lähtevät myös ihoalueen karvat juurineen. Vahaus on kivuliasta, mutta sen avulla voi tehokkaasti päästä eroon ihokarvoista esimerkiksi bikinialueella ja säärissä viikkojen ajaksi.

Ajelu

Nopea, helppo ja kustannustehokas ajelu on suosittu tapa poistaa ihokarvoja. Naisten karvanpoistohöyliä myydään kaikkialla, ja myös miesten partaterät soveltuvat tähän tarkoitukseen. Käytä vaahtoa tai hoitoainetta ennen ajelua, jotta ihosi on liukas eikä terä aiheuta haavoja. Ajelu on helppo ja nopea keino päästä eroon karvoista, mutta sen vaikutus kestää vain vähän aikaa.

Karvankasvua hidastavat suihkeet

Karvankasvua hidastavat suihkeet toimivat häiritsemällä karvatuppien toimintaa ja hillitsemällä karvojen kasvusykliä. Karvojen määrä vähenee, ja ne muuttuvat aiempaa ohuemmiksi, vaaleammiksi ja huomaamattomammiksi. Karvan kasvun hidastaminen myös vähentää tarvetta muiden karvanpoistokeinojen käytölle.

Epilaattorit

Epilaattorit ovat pyöriviä laitteita, jotka kiinnittyvät ihokarvoihin ja nyppäisevät ne irti. Epiloiminen on kivuliasta, koska karvat irtoavat juurineen. Epiloiminen ei ole pysyvä karvanpoistokeino, mutta hoidon jälkeen karvat kasvavat kuitenkin hitaammin kuin ajelemisen jälkeen.

Karvanpoistovoiteet ja geelit

Karvanpoistovoide levitetään iholle, jätetään vaikuttamaan muutamaksi minuutiksi ja huuhdellaan sitten pois. Ihokarvat lähtevät voiteen mukana. Karvanpoistovoiteet ovat helppo ja kivuton tapa päästä eroon ihokarvoista. Karvat kasvavat ennen pitkää takaisin, mutta voiteen vaikutus kestää noin viikon ajan. Karvanpoistovoiteet ja geelit ovat ehkä miellyttävimpiä keinoja väliaikaiseen karvanpoistoon, koska niiden avulla voit nauttia sileästä ihosta nopeasti ja, mikä parasta, kivuttomasti.

Luonnollinen karvanpoisto

Karvoja voi poistaa myös täysin luonnollisin keinoin. Voit kokeilla esimerkiksi sekoittaa kurkumaa, kikhernejauhoa ja öljyä ja hieroa sitten seoksen ei-toivottujen ihokarvojen alueelle. Huuhtele seos pois 30 minuutin jälkeen, ja ainakin osa hiuksista lähtee sen mukana. Tämä on muinainen ja täysin luonnollinen karvanpoistokeino.

Luonnollinen keino poistaa karvoja vahaamalla puolestaan on sokerin ja hunajan sekoittaminen paksuksi tahnaksi, joka takertuu karvoihin ja auttaa kiskomaan ne irti.

Laser-karvanpoisto

Laser-hoito on keino päästä pysyvästi eroon ei-toivotuista ihokarvoista. Aiemmin laser-hoitoa sai vain salongeissa, mutta nykyisin markkinoilla on myös turvalliseen kotikäyttöön suunniteltuja laitteita, joiden avulla voit säästää aikaa ja rahaa.

Laser-hoitolaite lähettää valopulsseja, jotka poistavat karvoja ja hillitsevät niiden kasvua muuttamalla karvatuppien toimintaa. Karvanpoistolaseria voi käyttää kaikkien ihoalueiden hoitoon, myös kasvojen ihoon. Se onkin yksi parhaista keinoista pysyvään karvanpoistoon.

IPL - Intense Pulsed Light

IPL on samankaltainen hoito kuin laser-karvanpoisto, mutta se hyödyntää yhden sijaan useampaa valoaaltoa. Nimestään huolimatta IPL on vähemmän intensiivinen hoito kuin laser. IPL häiritsee karvatuppien toimintaa, minkä ansiosta se poistaa karvoja pysyvästi. Jos olet kyllästynyt vahaukseen tai karvanpoistovoiteiden käyttöön, IPL ja laser ovat tehokkaita moderneja vaihtoehtoja.

Elektrolyysi

Elektrolyysi tarkoittaa karvatuppien polttamista, jolloin ne eivät palaudu eivätkä enää kasvata ihokarvoja. Hoito voidaan tehdä vain ammattimaisessa salongissa, joten se on kallis tapa poistaa karvoja. Elektrolyysin vaikutus on pysyvä, joten se kannattaa tehdä vain, jos on täysin varma päätöksestään poistaa ihokarvat.

Muista hyvä ihonhoito karvanpoiston yhteydessä

Ihonhoito on tärkeää, jotta välttäisit ikävät sisäänpäinkasvaneet ihokarvat. Niiden riski on erityisen korkea vahaamisen, ajelun ja nyppimisen yhteydessä. Jos sisäänpäinkasvaneita karvoja kuitenkin kehittyy, voit ensin huomata pienen kohollaan olevan nyppylän, joka voi myöhemmin turvota ja muuttua kivuliaaksi. Kokeile kääriä kuuma pyyhe sisäänpäinkasvaneen karvan ympärille, koska tämä voi saada ihohuokosen aukeamaan. Jos et saa karvaa hoidettua, käytä erityisesti sisäänpäinkasvaneiden ihokarvojen hoitoon tarkoitettua voidetta. Jos karva tulehtuu, käy näyttämässä sitä lääkärille.

Ennen karvanpoistoa on tärkeä varmistaa, että ihosi on valmis. Tällöin voit saada mahdollisimman pitkäkestoisia lopputuloksia. Kokeile uusia ihovoiteita ja geelejä aina pienelle ihoalueelle ennen kuin levität sitä eri puolille kehoa. Näin voit varmistua siitä, etteivät voiteet aiheuta ihoärsytystä tai allergista reaktiota. Jos huomaat ihoärsytystä, kokeile vaihtoehtoista hoitokeinoa, kuten laser- tai IPL-hoitoa.

Iho kannattaa kuoria ennen karvanpoistoa, jotta se on varmasti puhdas. Ihokuorinta puhdistaa likaa, hikeä ja kuolleita ihosoluja, jolloin karvanpoiston vaikutukset ovat mahdollisimman tehokkaita.

Vahaamisen tai epiloinnin jälkeen on myös hyvä rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Tähän tarkoitukseen on kehitetty erityisiä geelejä, jotka viilentävät ihoa. Voit myös kokeilla viileää kylpyä. Helpon ihoa rauhoittavan kosteutusvoiteen voit tehdä sekoittamalla kookosöljyä ja aloe veraa tai kurkku-uutetta, jos iho tuntuu ärtyneeltä karvanpoiston jälkeen.

Karvanpoisto naisille

Karvanpoisto ei ole pakollista, mutta moni nainen pitää sileän ja karvattoman ihon ulkonäöstä ja tunnusta. Erityisesti kasvot, sääret, kainalot ja intiimialue ovat kehonosia, joista monet naiset haluavat poistaa karvoja. Karvanpoistoon voi olla myös käytännön syitä: esimerkiksi kesäkuumalla kainalokarvojen poisto voi viilentää oloa, ja kuukautisten aikaan ihokarvojen poisto intiimialueelta voi helpottaa hygieniasta huolehtimista. Oli karvanpoiston syy mikä tahansa, siihen ei kannata tuhlata liikaa aikaa, kun nykypäivänä on saatavilla niin monia tehokkaita ja pitkäkestoisia karvanpoistokeinoja.

Taistelu ihokarvoja vastaan voi tuntua loppumattomalta, mutta pysyvät karvanpoistokeinot, kuten laser ja HPL-hoito, voivat tuoda siihen helpotuksen. Kotona tehtävien pysyvien karvanpoistohoitojen suosio on kasvussa, eikä ihme. Salongissa käyminen on aikaavievää, kallista ja monissa tapauksissa myös kiusallista, jos tarkoituksena on poistaa ihokarvoja esimerkiksi intiimialueelta tai kasvoista. IPL- ja laser-laitteiden avulla voit hoitaa ihon sileäksi oman kodin yksityisyydessä ja mukavuudessa.

Lue myös nämä