Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Miesten karvojenpoisto - Parhaat menetelmät, tiedot ja vinkit

Ei-toivottujen karvojen määrä kasvaa ikääntyessä, joten pelkän parranajelun lisäksi monet miehet etsivät keinoa esimerkiksi vähentää selkäkarvojen määrää tai hidastaa parrankasvua. Liiallinen karvaisuus voi tuntua epämiellyttävältä tai heikentää itsetuntoa. ShytoBuy-sivuston valikoimasta löydät onneksi monipuolisesti tuotteita, jotka on kehitetty tekemään karvanpoistosta miehille helppoa ja miellyttävää.

Karvanpoisto miehille

Kasvaako ihokarvoja kehossasi liikaa tai väärissä paikoissa? Vaikka karvaisuus ärsyttäisi, nykypäivänä karvojen poisto on onneksi helpompaa kuin koskaan ennen. Moderni karvanpoisto on tehokasta, nopeaa ja joillain metodeilla jopa pysyvää. Jos et haluaisi poistaa ihokarvoja, mutta ne ovat muuttuneet paksummiksi ja karheammiksi, on myös olemassa hoitokeinoja, jotka vain vaalentavat ja ohentavat karvoja poistamatta niitä kokonaan.

Karvanpoistoon on olemassa monia erilaisia hoitoja. Vaihtoehtoihisi kuuluvat muun muassa karvanpoisto voiteet, nyppiminen, vahaaminen, ajelu, laser-karvanpoisto ja elektrolyysi. Karvanpoisto on miesten keskuudessa nykyään tavallisempaa kuin koskaan ennen. Jos epäröit asian kanssa, tai jos et tiedä mistä aloittaa, nyt on otollinen aika tutkia eri vaihtoehtoja.

Pitäisikö miesten poistaa ihokarvoja?

Karvanpoistoa on ennen ajateltu lähinnä naisten ja miespuolisten urheilijoiden juttuna, mutta nykyisin “keskiverto” mieskin poistaa ihokarvoja yhä todennäköisemmin. Vartalonhoidosta kiinnostuneet miehet voivat vapaasti poistaa ihokarvojaan ilman pelkoa siitä, että sitä pidettäisiin kummallisena. On kyse henkilökohtaisesta valinnasta, mutta miesten ei pitäisi ajatella, että heidän on vain kärsittävä liiallisesta karvaisuudesta, jos se tuntuu epämiellyttävältä tai kiusalliselta.

Selkäkarvat, rintakarvat ja olkapäiden sekä käsivarsien karvat lukeutuvat niihin, joista miehet yleisimmin haluavat eroon. Muita ihoalueita, joilta monet miehet haluavat poistaa karvoja, ovat jalat ja varpaat, intiimialueet, kulmakarvat sekä kasvojen iho.

Mitä siis voit tehdä - karvanpoistokeinot miehille

Kun miehet ikääntyvät, hiukset usein katoavat päästä, mutta vastaavasti ihokarvoja ilmestyy uusiin paikkoihin. Tämä voi tuntua kosmiselta vitsiltä, mutta on useimmille miehille arkitodellisuutta. Ei-toivottuja hiuksia voi kasvaa selkään, olkapäihin, intiimialueille, sieraimiin, kulmakarvoihin, korviin, sormiin ja varpaisiin. Mikään ruumiinosa ei ole immuuni ei-toivotulle karvankasvulle, mutta onneksi on olemassa keinoja poistaa karvoja kaikista ruumiinosista.

Tässä yleisimpiä keinoja miesten karvanpoistoon:

Vahaaminen

Vahauksen yhteydessä ihokarvojen päälle levitetään lämmintä vahaa ja kangas- tai paperiliuska. Vahan jäähdyttyä liuska vedetään pois, jolloin ihoalueen karvat lähtevät sen mukana. Vahaaminen on nopeaa ja tehokasta, mutta usein kivuliasta. Vahausta voi kokeilla kotona tai salongissa. Vahatut alueet pysyvät yleensä karvattomina jopa kuuden viikon ajan ja kasvavat takaisin aiempaa ohuempina. Vahaamiseen liittyy tulehduksen ja haavojen riskejä, eikä sen lopputulos ole pysyvä.

Ajelu

Karvojen ajelu on nopeaa, helppoa ja halpaa, ja useimmille miehille jo valmiiksi tuttu juttu arkisen parranajelun ansiosta. Valitettavasti sen lopputulos on myös kaikista karvanpoistometodeista lyhytkestoisin. Sänki alkaa kasvaa jo päivän tai kahden sisällä, joten ajelu ei ole ihanteellinen valinta, jos haluat päästä eroon ihokarvoista tehokkaasti.

Käytä hyvää vaahtoa tai geeliä välttääksesi haavat ja ihotulehdukset. Varo nännien aluetta, kun ajelet rintakarvoja. Ajelu ei ole hyvä vaihtoehto selkäkarvojen tai olkapääkarvojen poistoon, koska niihin on vaikea ylettyä.

Karvankasvua hidastavat suihkeet

Nämä hellävaraiset, nopeavaikutteiset suihkeet ovat toistaiseksi varsin aliarvostettuja välineitä ihokarvojen vähentämiseen. Ne soveltuvat loistavasti esimerkiksi miehille, jotka haluavat hidastaa parrankasvua. Suihkeet toimivat häiritsemällä karvojen kasvusykliä. Tehokas metodi on esimerkiksi suihkeen käyttö heti ajelun tai karvanpoistovoiteen käytön jälkeen. Vaikka karvoja kasvaisikin takaisin, ne ovat aiempaa ohuempia ja huomaamattomampia. Suihkeet soveltuvat erinomaisesti miesten karvanpoistoon, koska ne vähentävät vartalonhoitoon kuluvaa aikaa.

Karvanpoistovoiteet ja geelit

Karvanpoistovoide on suosittu keino ihokarvojen vähentämiseen, todennäköisesti koska se on kivuton ja helppokäyttöinen. Karvanpoistovoidetta levitetään karvojen päälle, annetaan vaikuttaa muutama minuutti ja huuhdellaan pois. Karvat lähtevät iholta yhdessä voiteen kanssa. Hyvälaatuiset karvanpoistovoiteet tuoksuvat miellyttävältä ja ovat helposti levitettäviä, joten kannattaa hankkia korkealaatuinen tuote. Karvanpoistovoiteen vaikutus kestää noin viikon ajan.

Laser-karvanpoisto

Karvanpoisto laserilla oli aiemmin tyyris salonkihoito, mutta ajat ovat muuttuneet. Jos haluat poistaa karvoja pitkäkestoisesti, laser on hyvä valinta. Lue lisää kattavaa tietoa laser karvan poiston hyödyistä ja haitoista täältä. Nykyisin on olemassa kotikäyttöisiä laser-karvanpoistolaitteita, jotka ovat kivuton tapa päästä eroon selkäkarvoista. Laser-laite lähettää valopulsseja, jotka poistavat karvoja ja hillitsevät niiden kasvua muuttamalla karvatuppien toimintaa. Karvanpoistolaseria voi käyttää kaikkien kehonosien hoitoon, ja se soveltuu myös herkkäihoisille miehille, kasvojen iholle ja intiimialueille. Laser-laite on myös kätevä apu, kun tavoitteena on parran kasvun hidastaminen - säännöllinen hoito ehkäisee partakarvojen kasvua.

IPL- ja HPL-hoidot

IPL eli “Intense Pulsed Light” on samankaltainen hoito kuin laser, mutta niiden välillä on yksi merkittävä ero. Kun laser-hoito hyödyntää yhtä valoaaltoa, IPL käyttää samanaikaisesti useita valoaaltoja häiritsemään karvatupen toimintaa. Näin ollen IPL on tehokas ja pitkäkestoinen karvanpoistokeino. HPL eli “Home Pulsed Light” on yleisnimitys erityisesti kotikäyttöön suunnitelluille, turvallisille ja helppokäyttöisille IPL laittelle. Laitteita pitää käyttää muutamia kertoja parhaiden lopputulosten saavuttamiseksi, mutta pitkävaikutteisen hoidon avulla voit ajan myötä säästää runsaasti aikaa ja rahaa verrattuna jatkuvaan vahaamiseen tai ajeluun.

Ihonhoito on tärkeä osa karvanpoistoa

Ennen kuin poistat ihokarvoja, on tärkeä varmistaa, että ihosi on valmis hoitoon. Jos et ole aiemmin käyttänyt karvanpoistovoidetta, kokeile sitä pienelle ihoalueelle ennen sen levittämistä eri puolille kehoa. Ota viileä suihku ja tee ihokuorinta ennen karvanpoistoa, koska tämä auttaa pääsemään eroon kuolleista ihosoluista ihon pinnalla sekä puhdistaa lian ja hien. Minkä karvanpoistokeinon sitten valitsetkin, sen lopputulokset ovat tehokkaimpia, kun käytät sitä puhtaalla iholla.

Jos olet erittäin herkkäihoinen, vahat tai voiteet voivat aiheuttaa ihoärsytystä. Tällöin kannattaa kokeilla vaihtoehtoista metodia, kuten laser- tai HPL-hoitoa. Karvanpoistosta aiheutunutta ihoärsytystä voi hoitaa erityisesti tähän tarkoitukseen kehitetyillä geeleillä, jotka vähentävät turvotusta ja rauhoittavat ärtynyttä ihoa. Voit myös valmistaa kotitekoisen rauhoittavan geelin oliiviöljystä ja aloe verasta tai viilentää ihoa kylvyssä. Jos karvanpoisto ärsyttää ihoa, ei kannata jatkaa saman metodin käyttöä.

Jos vahaamisen tai ajelun seurauksena kehittyy sisäänpäinkasvaneita karvoja, ne voivat olla erittäin kivuliaita ja jopa tulehtua. Kääri ihoalue kuumaan pyyhkeeseen, mikä voi auttaa irrottamaan karvaa. Jos tämä ei auta, kokeile sisäänkasvaneiden karvojen hoitoon tarkoitettua ihovoidetta.

Mikä on paras karvanpoistokeino miehille?

Kukaan meistä ei halua tuhlata aikaa karvanpoistoon. Aamuisin aikaa ei usein riitä muuhun kuin nopeaan suihkuun, parranajoon ja aamiaiseen. Ansaittua vapaa-aikaa ja rahaa ei myöskään ole mukava käyttää pitkällisten tai kivuliaiden karvanpoistohoitojen parissa.

Onneksi nykyisin on kuitenkin olemassa monia miellyttäviä, nopeita ja helppokäyttöisiä keinoja karvanpoistoon. Jos sinulla on aikaa, kärsivällisyyttä ja riittävän korkea kipukynnys, voit vapaasti käyttää karvanpoistoon vahaa, voiteita ja partateriä. Jos olet kiireinen tai haluat karvanpoiston olevan miellyttävä kokemus, esimerkiksi karvojen kasvua hillitsevät suihkeet, laser ja HPL-hoito voivat olla loistavia vaihtoehtoja perinteisille karvanpoistokeinoille.

Lue myös nämä