ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Ihokarvanpoisto ja bikinirajan trimmaus

Säärien, alapään ja etenkin intiiimialueen karvoituksen poisto on jo pitkään ollut osa monien kauneudenhoitorutiinia. Useimmat meistä käyttävät vieläkin vahausta, karvojen ajelua tai epilaattoria ihokarvojen poistamiseen. Nämä perinteiset menetelmät kuitenkin pitävät ihokarvojen kasvun kurissa vain hetken aikaa. Tästä syystä monet etsivät pysyviä keinoja sileän ja karvattoman ihon saavuttamiseksi.

Ihokarvanpoisto ja bikinirajan trimmaus

Säärien, alapään ja etenkin intiiimialueen karvoituksen poisto on jo pitkään ollut osa monien kauneudenhoitorutiinia. Useimmat meistä käyttävät vieläkin vahausta, karvojen ajelua tai epilaattoria ihokarvojen poistamiseen. Nämä perinteiset menetelmät kuitenkin pitävät ihokarvojen kasvun kurissa vain hetken aikaa. Tästä syystä monet etsivät pysyviä keinoja sileän ja karvattoman ihon saavuttamiseksi.

ShytoBuy.fi otti selvää, miten karvoituksen poistaminen onnistuu kotioloissa. Osa arastelee intiimialueen karvanpoistoa peläten kipua ja ärsytystä. Moderneilla karvanpoistotekniikoilla herkkäihoisuuskaan ei ole este karvanpoistoon. Vaikka partaterät ja vahaus poistavatkin ihokarvat tehokkaasti, ne poistavat karvoituksen vain hetkeksi aikaa, joskus myös vahingoittaen ihoa. Kauneushoitoloiden käyttämät pysyvämpään ihokarvojen poistoon suunnatut hoidot ovatkin erittäin suosittuja tällä hetkellä. Jos kuitenkin haluat suorittaa ihokarvojen poiston oman kotisi yksityisyydessä - silloin kun sinulla on siihen aikaa - on tarjolla useita kotikäyttöön suunniteltuja, mutta salonkilaatuisia tuotteita.

Kaikki tietävät, että tiettyjen kehonosien hoitaminen vaatii erityistä huomiota. Esimerkiksi kasvojen tai bikinirajan trimmaus voi vahingoittaa niitä ympäröivää herkkää ihoa. Sisäänkasvaneet ihokarvat saattavat olla hyvin ikäväntuntuinen ja -näköinen vaiva. Jos päätät ajella ihokarvasi, voit vähentää sisäänkasvaneiden ihokarvojen määrää ajelemalla ne vastakarvaan ja levittämällä käsitellylle alueelle kosteuttavia tuotteita. Monet miehet ja naiset käyttävät ihokarvojen poistoon IPL- ja lasertekniikoita, koska nämä tarjoavat pitkäaikaisia tuloksia, ilman haavoja tai sisäänkasvaneita ihokarvoja.

Vahaa voi käyttää kotioloissa, mutta, se voi joskus olla hieman kivuliasta, eikä repäisyvoima aina ole riittävän tehokas. Jos karva ei lähde kunnolla, tulehdusriski kasvaa. Ihokarvanpoisto onnistuu myös kotikäyttöisillä laser- tai valoimpulssihoidolla. Niiden etuna on se, että hoitokertojen myötä karvankasvu vähenee ja voi lopulta loppua kokonaan. Karvat kasvavat vaiheittain. Siksi kaikkia ei voida poistaa heti, vaan täysin karvaton lopputulos vaatii useamman hoitokerran. Pysyvä karvanpoisto vaatii viidestä kymmeneen käsittelykertaa. Ihokarvojen juuria käsitellään hellävaraisilla valopulsseilla.

Ainoastaan melaniinipigmentti imee valoa, joten se poistaa ei-toivotut ihokarvat ilman ärsytystä tai palamista. Valon lämpö imeytyy juuriin ja estää ihokarvojen kasvua. Siten ihokarvat irtoavat luonnollisesti, samalla kun uusien ihokarvojen kasvu vähenee. Käyttämällä laitetta pitkäaikaiseen ihokarvojen poistoon voit huomata näkyviä tuloksia jo muutaman käyttökerran jälkeen.

Ihokarvanpoiston historiaa

Kesän lähestyessä suurin osa naisista haluaa sileät ja karvattomat sääret, mutta myös yhä useampi mies tahtoo päästä eroon karvoista. Moni heistä ajeleekin parran lisäksi myös selkänsä tai rintakehänsä. Ammattilaisen suorittaman karvanpoiston hinta vaihtelee käsiteltävän alueen mukaisesti. Karvankasvun nopeudesta riippuu, kuinka paljon käsittelyjä tarvitaan, mutta yleinen käsittelyväli on neljä viikkoa.

Kauneusihanteet ovat vaihdelleet eri aikakausina, mutta karvoitusta on pyritty vähentämään kautta aikojen. Muinaisessa Egyptissä naiset ajoivat kainalo- ja alapääkarvojensa lisäksi myös hiuksensa. Antiikin ajan jamalattaret pitivät sen ajan muodin mukaisesti itsensä täysin karvattomina, lukuun ottamatta hiuksiaan. Keskiajalla ihokarvat ajeltiin kylvyn yhteydessä. Ihokarvojen ajelulla torjuttiin täiden ja loisten leviämistä. Ihokarvat myös poistettiin useimmiten ajamalla tai erilaisilla voimakkailla nesteillä.

Useimmilla ihmisillä täysin karvattomia ovat limakalvojen lisäksi vain kämmenet ja jalkapohjat. Karva kasvaa ihon alla karvatupessa, jossa solut jakaantuvat. Ihokarvat kasvavat useita millimetrejä ihon pintakerroksen alapuolella. Karvalla on kasvuvaihe ja lepovaihe, joten ihokarvan ulkonäkö vaihtelee sen mukaan, kumpi vaihe on menossa. Lepovaiheessa karvatuppi surkastuu ja lopulta irtoaa. Kun karva irtoaa, korvaa uusi karva sen välittömästi.

Käytössä on useita karvanpoistotekniikoita, kuten vahaaminen, sokerointi, elektrolyysit ja laser-hoidot. Monet tuskailevat karvojen poiston vaikeuden kanssa. Vaikka partaterät ja vahaus poistavatkin ihokarvat tehokkaasti, ne poistavat karvoituksen vain hetkeksi aikaa, joskus myös vahingoittaen ihoa. Kauneushoitoloiden käyttämät pysyvämpään ihokarvojen poistoon suunnatut hoidot ovatkin erittäin suosittuja tällä hetkellä. Jos kuitenkin haluat suorittaa ihokarvojen poiston oman kotisi yksityisyydessä - silloin kun sinulla on siihen aikaa - on tarjolla useita kotikäyttöön suunniteltuja, mutta salonkilaatuisia tuotteita.

Tämän hetken menetelmillä karvoja on mahdotonta poistaa lopullisesti, mutta on mahdollista, että geenitutkimus muuttaa tämän tulevaisuudessa. Tutkijat ovat jo onnistuneet paikallistamaan synnynnäisen kaljuuden tai vähäkarvaisuude aiheuttajageenit. Voi olla, että geenien avulla pystytään vielä kehittämään keino, jolla voidaan päästä kokonaan eroon karvoista.

Lue myös nämä