ShytoBuy.fi

Palvelemme arkipäivisin klo 10.30am to 12.30pm

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 50€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Kaksoisleuasta eroon - Mistä kaksoisleuka oikein johtuu?

Kaksoisleuka on yleinen kosmeettinen kiusa. Se on yksi luonnollinen seuraus ihon vanhenemisesta tai pienestä painon kertymisestä. Toisilla kaksoisleuka tai niin kutsutut hamsteripussit kulkevat geeneissä. Monia mietityttää, voiko kaksoisleuasta päästä eroon kotikonstein, ilman kallista ja kivuliasta leikkausta. Hyviä uutisia: Kyllä voi!

Kiusana kaksoisleuka - onneksi siitä voi päästä eroon ilman leikkausta!

Kaksoisleuan korjaaminen leikkauksessa on kallista ja kivuliasta. Kuten tunnettua, kirurgisissa operaatioissa on aina myös todellinen komplikaatioiden riski. Onneksi nykyään on olemassa myös monia tehokkaita, turvallisia kosmeettisia tuotteita kaksoisleuan poistamiseen! Voit siis päästä kaksoisleuasta eroon ilman leikkausta.

Nämä leuan alueen tuotekehityksen uraauurtavat innovaatiot muun muassa stimuloivat rasvanpolttoa ihosoluissa, vähentävät rasvan varastoitumista, kiinteyttävät kaulan ja leuan ihoa ja saavat aikaan näkyviä tuloksia. Meidän mielestämme kannattaa aina välttää turhia kemikaaliannoksia ja suosia tuotteita, jotka pohjautuvat luonnon omien ainesosien yhdistelmiin. Jos et ole vielä kokeillut luonnonmukaisia tapoja päästä eroon kaksoisleuasta, kannattaa ihmeessä tutustua!

Mistä kaksoisleuka johtuu?

Kaksoisleuan syyt

Kaksoisleuan aiheuttaa yleensä leuan alueelle kertynyt ylimääräinen rasvakerros. On kuitenkin virheellistä ajatella että kaksoisleuka johtuisi aina ylipainosta, sillä sen syntymiseen vaikuttavat myös geeniperimä ja ikä. Iän myötä iho muuttuu joka tapauksessa vähemmän napakaksi, mikä saattaa aiheuttaa hoikallakin ihmisellä vaikutelman kaksoisleuasta.

Monet hoikatkin ihmiset huomaavat keski-iässä leukalinjan valahtaneen, mikä aiheuttaa ikävän kaksoisleukaefektin. Tällä ei välttämättä ole mitään tekemistä rasvaprosentin kanssa, vaan ikääntymisen aiheuttama ‘kaksoisleuka’ voi johtua leuan alla sijaitsevan platysma-lihaksen veltostumisesta ja ihon löystymisestä. Tämä taas aiheuttaa ikävän vaikutelman kasvojen alle syntyneestä ‘heltasta’. Nämä ovat luonnollisia ikääntymisen merkkejä - mikä ei kuitenkaan tarkoita, ettei mitään olisi tehtävissä. Päin vastoin, johtuivat roikkuvat leukaperät sitten painosta tai iästä, on monia tapoja päästä eroon kaksoisleuasta kotikonstein.

Kasvojen ihon alla sijaitsee yksittäisiä ‘rasvatyynyjä’, joiden koko riippuu ihmisestä. Iän lisääntyessä kasvojen rasvatyynyt ohentuvat ja valuvat alaspäin, jolloin poskipäät valahtavat ja kyynelvaon, nenän ja suupielten juonteet korostuvat. Myös leukalinjojen rasvatyynyt laskeutuvat, mikä aiheuttaa leukalinjaan ‘hamsteripussit’. Leuan alla olevan rasvatyynyn valahtaminen puolestaan aiheuttaa leukalinjan pyöristymistä, jolloin leuan alle ilmestyy ‘heltta’.

Nuorilla taas kaksoisleuka johtuu yleensä ylipainosta tai pienikokoisesta alaleuasta, jossa ihonalainen rasvakerros erottuu selkeämmin. Tätä kutsutaan mikrognatiaksi eli lyhyeksi alaleuaksi.

Nopein ratkaisu on plastiikkakirurgia, mutta se on kallista ja siihen sisältyy monia riskejä. Harva on valmis menemään kirurgin veitsen alle, vaikka ei olisikaan tyytyväinen leukaansa. Onneksi on kuitenkin olemassa monia keinoja saavuttaa kasvojen kohotus ilman leikkausta. Jos haluat eroon kaksoisleuasta kotikonstein, on olemassa monia tapoja hankkia kasvojen kohotus ilman leikkausta. Näitä ovat esimerkiksi kasvojenkohotusseerumi ja muut ihonhoitotuotteet, oikeanlainen ruokavalio, kasvojen lihasten jumppaaminen, ihon laser-, radiofrekvenssi- tai ruiskehoidot, sekä yksinkertaisesti oikeanlainen hiustyyli ja pukeutuminen. Voit löytää itsellesi sopivimman metodin olitpa sitten nainen tai mies, nuori tai jo varttuneemmassa iässä.

Kaksoisleuan syntymistä ja kaulan rypistymistä voi ehkäistä ennalta

Kun ikää kertyy, on hyvä kiinnittää huomiota roikkuvien leukaperien ennaltaehkäisyyn, koska kaksoisleuan syntymistä on helpompi hidastaa kuin peruuttaa. Useimmat huomaavat ikävän ‘heltan’ ilmestyneen leuan alle noin viisikymppisenä, mutta jo sitä aiemmin iho menettää kimmoisuutta ja kasvojen muoto saattaa valahtaa. Viimeistään nelikymppisenä leuan alueen iho alkaa löystyä huomattavasti. Yksi kaksoisleuan tai ‘helttojen’ syntymiseen voimakkaasti vaikuttava tekijä on myös jojolaihdutus: kaulan iho ei ehdi palautua ja saavuttaa kimmoisuuttaan, jos paino vaihtelee rajusti. Näin ollen ruokavaliolla voi olla suuri merkitys kaulan ihon ulkonäköön.

Iho kaulan alueella on ohutta ja sisältää niukasti talirauhasia. Näin ollen se rypistyy, kuivuu ja menettää kimmoisuutensa helpommin kuin kasvojen iho. Leuan ja kaulan ihoa kannattaakin hoitaa huolellisesti, jotta iho pysyy kimmoisana pidempään. Ihon kosteuttaminen ja suojaaminen auringolta ovat ensisijaisen tärkeitä, koska kaulan iho sisältää myös niukasti melaniinia muodostavia melanosyyttisoluja, jotka antavat suojaa UV-säteilyltä. Tämän vuoksi UV-säteet saavat yleensä kaulan ihon ikääntymään muuta ihoa nopeammin.

Markkinoilla on monia voiteita ja seerumeita, jotka on suunniteltu hoitamaan leuan ja kaulan ihoa. Myös dekoltee-alueelle kannattaa levittää hoitotuotteita. UV-säteilyltä kannattaa suojautua, vaikka ulkona ei olisikaan hellesää, koska auringonvalo saa ihon ikääntymään nopeammin.

Luonnolliset keinot kaksoisleuasta eroon pääsemiseen?

Hyvä itsetunto on hyvinvoinnin perusta. Vaikka kaksoisleuan hyväksyminen voi tuntua vaikealta, ei kuitenkaan kannata vaipua itseinhoon. Yritä ensimmäiseksi kiinnittää oma ja muiden huomio niihin kehonosiin, joihin olet tyytyväisempi, kuten kauniisiin silmiisi. Tämä onnistuu esimerkiksi meikin ja vaatteiden avulla. Myös ryhdillä voi olla yllättävän suuri vaikutus. Jos ryhtisi on huono ja kävelet selkä kumarassa, kaksoisleuka voi vaikuttaa suuremmalta kuin se oikeasti onkaan. Vedä olkapäät taaksepäin, työnnä rintakehää eteenpäin ja suorista selkäsi - jo tämä voi tehdä ihmeitä kasvojesi muodolle.

Etenkin nuorilla ihmisillä kaksoisleuka johtuu yleensä ylipainosta. Varsinkin nuorilla, joilla on pieni alaleuka, on helposti kiusana kaksoisleuka, sillä pienessä leuassa ihonalainen rasva alkaa nopeasti erottua poimuna. Paras tapa päästä painon aiheuttamasta kaksoisleuasta eroon on laihduttaminen. Jos kärsii liikakiloista jo nuorena, on joka tapauksessa kokonaisterveydelle parasta laihduttaa, koska ikääntyessä painon aiheuttamat terveysongelmat vain pahenevat. Nuorten iho on myös luonnostaan kimmoisempi, mikä helpottaa laihdutuksen jälkeistä palautumista.

Meikkivinkkejä kaksoisleuan häivyttämiseen

Opettele meikkirutiini, joka häivyttää kaksoisleuan tai roikkuvat leukaperät ja saa kasvosi näyttämään heleiltä ja ovaalimaisilta. Näillä vinkeillä saat taiottua esiin hoikemman näköiset kasvot:

  • Käytä neutraalin väristä tai nude-huulipunaa, joka ei vedä huomiota kasvojesi alaosaan.
  • Hanki hyvälaatuinen, ei kiiltävä eli matta varjostusvoide, ja opettele häivyttämään kaksoisleuka varjostuksella. Vältä kimaltavia aurinkopuutereita, jotka vain korostavat ihon poimuja ja epätasaisuuksia.
  • Meikkaa silmäsi suuremman näköisiksi silmänrajauskynän ja ripsivärin avulla, jolloin huomio kiinnittyy silmiisi eikä leukaasi.
  • Voit täyttää myös leuan ja kaulan alueen rypyt kasvoille tarkoitetulla fillerivoiteilla.
  • Muista, että kosteuttaminen on ensisijaisen tärkeää kasvojen ja kaulan ihon hoidossa. Hanki hyvä kasvovoide ja kaulavoide, jotka auttavat pitämään ihosi kosteutettuna ja kiinteyttävät sitä.

Kasvojenkohotusseerumi ja oikeanlainen ihonhoito hoitavat leuan ja kaulan ihoa

Kasvoseerumi kaksoisleuan hoito

Kaulan ja leuan alueen ennaltaehkäisevä ihonhoito on tehokkain tapa välttää kaksoisleukojen ja helttojen syntyminen. Jos leukalinja on jo ehtinyt valahtaa, kasvojenkohotusseerumi ja muut hoitotuotteet voivat myös auttaa kiinteyttämään sitä takaisin entiseen muotoonsa. Markkinoilla on kasvojenkohotusseerumeita ja tehovoiteita, jotka auttavat kiinteyttämään ja napakoittamaan ihoa. Hyvä päivittäinen kasvojenhoitorutiini sisältää kosteuttavaa kasvovettä, seerumia ja antioksidantteja sisältävää ihoöljyä.

Huolehdi ihon tehokkaasta kosteuttamisesta käyttämällä kasvonaamioita ja täyteläisiä kaulavoiteita. Kiinnitä erityisesti huomiota siihen, että suojaat ihosi auringolta. Kaulavoiteet ovat usein kasvohoiteita kalliimpia, koska ne sisältävät tehokkaamman pitoisuuden rasvaa, kosteutusta ja vaikuttavia aineita. Näin ollen hyvälaatuinen kaulavoide voi olla järkevä sijoitus, jos haluaa tehokkaasti ehkäistä kaulan ihon valahtamista. Myös kasvoille tarkoitettu yövoide voi auttaa kaulan ihon hoidossa. Muista, että kaulan lihakset ulottuvat leuasta aina rintoihin saakka, joten tehokas ihonhoitorutiini hoitaa myös dekolteealueen.

Myös kasvojen kemiallinen kuorinta voi auttaa parantamaan ihon ulkonäköä. Hellävaraisia ratkaisuja ovat esimerkiksi maitohappokuorinnat, joiden avulla kaulan iho kuoriutuu ja uudistuu noin viikossa.

Uudenlaiset ‘V shape’-seerumit ja voiteet on suunniteltu tarjoamaan vaikutelma luonnollisesta kasvojenkohotuksesta ilman leikkausta. Nämä tuotteet kohottavat valahtanutta kasvojen ihoa ja muokkaavat sitä ihanteellisena pidettyyn ovaalimuotoon.

Nämä tuotteet auttavat pääsemään eroon kaksoisleuasta ja muista riesoista

Chin Up Mask-kasvonaamio on valmistettu luonnollisista ja terapeuttisista hedelmäuutteista, joten se vaikuttaa hellävaraisesti mutta tehokkaasti. Chin Up Mask voi tutkitusti vähentää ylimääräistä rasvaa kaulassa ja leuan alueella. Tämä kasvonaamio myös kostuttaa ihoa. Mikäli sinulla on siis kiusana kaksoisleuka, roikkuvat leukaperät tai ‘hamsteripussit’ poskilla, Chin Up Mask voi tarjota avun.

Striagen-N kiinteyttävä kaulavoide on toinen tehotuote heille, jotka haluavat eroon roikkuvista leukaperistä tai joilla on kiusana hamsteripussit. Striagen-N kiristää ihoa kaulan alueella, jolloin kasvojen iho vaikuttaa kimmoisammalta ja kasvojen muoto muuttuu kapeammaksi.

Vexum.SL puolestaan on erityisesti kaksoisleuan poistamiseen suunniteltu luonnollinen tuote. Vexum.SL sisältää sekoituksen luonnollisia ainesosia, kuten neidonunikkoa, merilevää sekä vehnäproteiinia. Tämä resepti kiinteyttää kasvojen ihoa ilman sivuvaikutuksia. Vexum.SL soveltuu sekä naisille että miehille ja on erittäin helppokäyttöinen: voide levitetään vain kasvoille samaan tapaan kuin tavallinen kasvovoide ja annetaan imeytyä. Tuloksia voi nähdä jo parin kuukauden käytön jälkeen!

Eroon kaksoisleuasta laserin, radioaaltohoidon tai ruiskeiden avulla?

Jos olet kyllästynyt kaksoisleukaan tai helttaan leuan alla, mutta ajatus kirurgin veitsen alle menemisestä ei miellytä, on olemassa myös muita lääketieteellisiä hoitotapoja, kuten laserhoito tai ruisketerapia. Erityisesti lievemmissä tapauksissa leuan ja kaulan ihoa voidaan kiinteyttää laser- tai radiofrekvenssihoitojen avulla. Myös hyaluronihappopistoksista voi olla apua.

Laser- ja radiofrekvenssihoidot tehostavat ihoa kiinteyttävän kollageenin tuotantoa. Nämä hoidot ovat kivuttomia eikä niistä toipuminen vie kauan, toisin kuin plastiikkakirurgisen toimenpiteen jälkeen. Laser- ja radiofrekvenssihoitosarjan jälkeen ihon luonnollinen kollageenintuotanto on tehostunut ja näin ihon ulkonäkö on muuttunut nuorekkaammaksi ja kiinteämmäksi. Ne soveltuvat erityisesti valahtaneen ihon hoitoon. Hoitoja annetaan yleensä 2-5 kerran sarjoissa.

Jos kärsit erityisesti kuivasta ihosta, hyaluronihappopistokset voivat auttaa. Hyaluronihappo on tavallisesti ihovoiteissa esiintyvä aine, joka auttaa ihoa sitomaan kosteutta ja siten nuorentaa sen ulkonäköä. Toinen ruiskehoitona vaikuttava aine on botuliini, joka pieninä annoksina tasoittaa kaulan alla sijaitsevan platysma-lihaksen juonteita ja siten saa kaulan vaikuttamaan sileämmältä ja kiinteämmältä.

Hiustyylilläkin voi häivyttää roikkuvat leukaperät

Long-bob - pitkä polkka hiusmalli

Vältä leukapituisia hiustyylejä, koska ne kiinnittävät huomiota erityisesti leuan alueelle. Jos hiuksesi ovat suunnilleen leukapituiset, kokeile leikata ne eri tavalla. Myös erittäin pitkät hiukset kiinnittävät huomiota kaksoisleuan alueelle.

Niin kutsuttu ‘long bob’-hiustyyli eli pitkänmallinen polkkatukka, joka ylettyy muutaman senttimetrin verran leuan alapuolelle, on ihanteellinen kaksoisleuan häivyttämiseen. Polkka on myös nuorekas ja helppo hiustyyli, joka pukee useimpia kasvonmuotoja. Dramaattisemman vaikutelman saat, kun leikkaat hiukset epäsymmetrisesti niin, että ne lyhenevät taaksepäin, mikä vie myös huomiota pois leuan alueelta.

Kiusana kaksoisleuka? Kasvata parta!

Miehille ehdottomasti helpoin tapa häivyttää kaksoisleuka on yksinkertaisesti parran kasvattaminen. Parralla voi häivyttää kaksoisleuan, hamsteriposket ja jopa löysän ihon kaulan alueella.

Anna parran kasvaa kaulalle asti ja pidä se siistinä. Paksu parta näyttää tyylitajuiselta ratkaisulta eikä anna heti vaikutelmaa, että yrität vain piilotella sen alla.

Pukeutumisvinkit kaksoisleuan häivyttämiseen

Yksi viime aikojen suurimpia trendejä on choker-kaulapannat. Ihmisten, joilla on kiusana kaksoisleuka, kannattaa kuitenkin erityisesti välttää chokereita. Kaulapanta vain kiinnittää ylimääräistä huomiota leuan alueelle ja saa kaksoisleuan vaikuttamaan entistä suuremmalta.

Kaksoisleuan voi kätevästi piilottaa pukeutumalla oikein. Korkeakauluksiset paidat kiinnittävät huomiota kaulan alueelle, joten niitä kannattaa välttää ja suosia mieluummin paitoja, joissa on avoin kaula-aukko.

Kasvojen ihoa voi treenata kotikonstein

Helppojen kotitreenien avulla voit vahvistaa leuan alueen lihaksia, jolloin leuan rasvakerros muuttuu vähemmän näkyväksi. Jo purukumin pureskelukin voi auttaa, sillä se vahvistaa leukaa.

Kasvojumppa on erityisen hyödyllistä iän kertyessä, sillä se ehkäisee leuan alla sijaitsevan platysma-lihaksen veltostumista. Näin voit välttää ‘helttaefektin’ ja saavuttaa luonnollisen kasvojen kohotuksen!

Jos kaksoisleukasi johtuu ylipainosta, urheilu on helpoin tapa päästä siitä eroon. Suosi sykettä nostavia harjoituksia, koska tavoitteena on polttaa enemmän energiaa kuin kulutat. Hyviä urheilumuotoja ovat uinti, pyöräily ja juoksu. Säännöllinen salilla käynti voi olla hyvä tapa päästä eroon kaksoisleuasta, ja siitä on luonnollisesti hyötyä myös kokonaisterveydelle.

Kokeile vähäkalorista ruokavaliota

Terveellinen ruokavalio avuksi kaksoisleukaan

Jos haluat eroon kaksoisleuasta kotikonstein, voit aloittaa kokeilemalla kevyempää ruokavaliota. Kun syöt vähemmän kuin kulutat, keho alkaa automaattisesti polttaa jo varastoitunutta rasvaa - luonnollisesti myös leuan alueelta. Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, että ruokavalio on monipuolinen ja säännöllinen. Jojoilu, toistuva laihdutus ja taas lihominen, veltostuttavat ihoa. Kerran veltostunutta ihoa on vaikeampi hoitaa.

Ruokavalio voi vaikuttaa myös ihon kimmoisuuteen. Kosteuttavat tuotteet hoitavat ihoa, mutta niiden vaikutusta tehostaa oikeanlainen ravinto. Omega-rasvahappojen riittävästä saannista kannattaa varmistua syömällä esimerkiksi rasvaista kalaa, kuten lohta, ja käyttämällä ruoanlaitossa tasapainoisia kasviöljyjä, kuten oliivi- tai rypsiöljyä. Myös A- ja E-vitamiinit ovat tarpeellisia kimmoisan ihon ylläpitämiseen. Niiden saannista voit huolehtia syömällä runsaasti keltaisia ja oransseja vihanneksia.

Iällä on vaikutusta kaksoisleuan hoitoon

Ylipainon pudottaminen nuorena kannattaa, koska vanhemmiten iho ei enää palaudu samalla tavalla. Jos hankkiudut eroon ylipainon aiheuttamasta kaksoisleuasta parikymppisenä, ihosi palautuu kimmoisaksi ja saat helposti roikkuvat leukaperät pois. Vanhemmiten ihon palautumiskyky heikkenee, jolloin kaulan ja leuan alueen iho saattaa laihduttamisen jälkeenkin näyttää roikkuvalta. Vanhemmille ihmisille on onneksi olemassa monia eri hoitotapoja, jotka auttavat kiinteyttämään ihoa laihduttamisen jälkeen, joten ei ole syytä vaipua epätoivoon, vaikka ikää olisikin mittarissa jo enemmän.

Ylipainon pudottaminen nuorena kannattaa, koska vanhemmiten iho ei enää palaudu samalla tavalla. Jos hankkiudut eroon ylipainon aiheuttamasta kaksoisleuasta parikymppisenä, ihosi palautuu kimmoisaksi ja saat helposti roikkuvat leukaperät pois. Vanhemmiten ihon palautumiskyky heikkenee, jolloin kaulan ja leuan alueen iho saattaa laihduttamisen jälkeenkin näyttää roikkuvalta. Vanhemmille ihmisille on onneksi olemassa monia eri hoitotapoja, jotka auttavat kiinteyttämään ihoa laihduttamisen jälkeen, joten ei ole syytä vaipua epätoivoon, vaikka ikää olisikin mittarissa jo enemmän.

Jaa