ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Ihon ja kynsien sienitulehdus ja hoito

Jalkaterän ihon ja varpaankynsien sieni-infektiot ovat harmillisen yleisiä ja leviävät helposti kosteissa paikoissa, kuten kuntosalien suihkutiloissa. Sienitulehdus voi aiheuttaa monenlaisia muutoksia jalkaterän ihossa ja kynsissä.

Ihon ja kynsien sienitulehdus ja hoito

Jalkaterän ihon ja varpaankynsien sieni-infektiot ovat harmillisen yleisiä ja leviävät helposti kosteissa paikoissa, kuten kuntosalien suihkutiloissa. Sienitulehdus voi aiheuttaa monenlaisia muutoksia jalkaterän ihossa ja kynsissä.

Tyypillisiä oireita kynsisieni tai jalkasieni-infektiosta ovat:

  • kynsien paksuuntuminen
  • kynnen osittainen värimuutos, usein vaalea tai vihertävä
  • kynsien haperoituminen
  • jalkaterää kiertävä vaalea reunus
  • rikki menneet varpaanvälit
  • punoittavat, kutisevat varpaanvälit

Kynsissä esiintyy paljon myös muita ulkonäön muutoksia, joten aina paksuuntunut, väriä muuttanut kynsi ei ole sienitulehduksen sairastuttama. Erilaiset sairaudet, kuten psoriasis, voivat aiheuttaa muutoksia kynnen rakenteessa. Samoin ravitsemukselliset sekä hormonaaliset muutokset saattavat vaikuttaa kynnen ulkonäköön.

Sienitulehdus saattaa aiheuttaa rikki menneen varpaanvälin ihon, joka on usein helppo hoitaa itse apteekista ilman reseptiä saatavalla voiteella tai sienilääke -suihkeella, joka annostellaan aamuin illoin noin kahden viikon ajan. Varpaankynsien sienitulehdus vaativat huomattavasti pidemmän hoitoajan erityisesti, jos kyseessä on isovarpaan kynsisieni. Voiteet eivät juuri pääse vaikuttamaan kynsisienen sairastuttamaan kynteen, minkä vuoksi voiteiden teho jää olemattomaksi kynsisienen hoidossa.

On hyvä kysyä lääkärin arviota parhaan hoidon valitsemiseksi ja diagnoosin varmistamiseksi. Toisinaan sieniviljelyn ottaminen sairaasta kynnestä saattaa olla tarpeen erityisesti, jos paranemista ei hoidosta huolimatta tapahdu tai vaiva helposti uusii. Yleensä kynsisienitulehduksen hoito onnistuu parhaiten sienihoitokuurilla.

Tulehtunut kynsi ei enää parane, vaan terve uusi kynsi kasvaa vähitellen. Isovarpaassa uuden, terveen kynnen saamisessa voi mennä jopa 9 kuukautta. Helposti uusiutuvan sienitulehduksen yhteydessä lääkäri arvioi myös, onko vaivan takana muita sienitulehduksille altistavia sairauksia, kuten diabetesta.

Onnistuneesta sienen hoidosta riippumatta kynsi- ja jalkasieni voivat tarttua uudelleen kosteista tiloista, joten julkisissa suihku- ja saunatiloissa on suositeltavaa käyttää omia suihkusandaaleja . Todennäköisesti myös sinun mahdollinen kynsisieni on uusi tartunta, eikä sillä ole yhteyttä aiemmin sairastettuun jalkasieneen.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa