Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Hiusten elinkaaren ymmärtäminen

Hiusten kasvun alkamisen ja poisputoamien välillä hiukset käyvät läpi neljä vaihetta: anageeni-, katageeni-, telogeeni- ja eksogeenivaihe. Jokainen hius on aina eri elinkaaren vaiheessa.

Hiukset kasvavat ihon alla olevasta karvatupesta, tai juuresta. Verisuonet ”ruokkivat” hiusta karvatupen tasolla antaen sille kasvuun tarvittavia ravintoaineita. Kasvun alkamisen ja pois putoamien välillä hiukset käyvät läpi neljä vaihetta: anageeni-, katageeni-, telogeeni- ja eksogeenivaihe. Jokainen hius on aina eri elinkaaren vaiheessa.

Ajan kanssa, anageenivaiheen pituus lyhenee. Tämän vuoksi hiukset voivat tulla heikommiksi ja ohuemmiksi jokaisella syklillä. Tämän vuoksi on tärkeää noudattaa terveellistä ruokavaliota, jotta hiuksesi saisivat tarvittavat ravintoaineet säilyttääkseen terveen kasvun.

1. Anageenivaihe (Kasvuvaihe)

Kasvuvaihe kestää kahdesta seitsemään vuotta määrittäen hiustesi pituuden.

2. Katageenivaihe (Siirtovaihe)

Tämä on siirtovaihe, joka kestää noin kymmenen päivää. Hiustuppi kutistuu ja irtoaa ihon papillista.

3. Telogeenivaihe (Lepovaihe)

Tämä on lepovaihe, joka kestää noin kolme kuukautta. Noin 10-15 % hiuksista ovat aina tässä vaiheessa. Kun vanhat hiukset lepäävät, uudet aloittavat kasvuvaiheensa. Kun karvat ovat telogeenivaiheessa ennenaikaisesti, on yleensä havaittavissa selkeää hiustenlähtöä. Foligain hiustenhoitotuotteet tarjoavat ravintoa ja voimaahiuksille ja pyrkivät edistämään niiden terveempää kasvusykliä.

4. Eksogeenivaihe (Uuden hiuksen vaihe)

Tämä on os lepovaihetta, jossa vanhat hiussuikaleet ja uudet hiukset jatkavat kasvuaan. Noin 50-150 hiusta voi pudota päivittäin. Tämä luokitellaan normaaliksi hiusten lähtemiseksi.

Jos hiukset vaipuvat lepovaiheeseen liian aikaisin, voi se johtaa liialliseen supistuminen ja hiusten ohenemiseen.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa