Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Liikahikoilu - parhaat vinkit hikoilun vähentämiseen

Hiki pelaa tärkeää roolia kehossa vakauttaen kehon lämpötilaa sopivaksi sekä antaen paremman pidon kämmenille ja jalkapohjille. Siitä huolimatta noin 3% väestöstä kärsii liiallisesta hikoilusta, jossa keho tuottaa hikeä yli tarpeen. Tätä tilaa kutsutaan liikahikoiluksi. Me ShytoBuylla olemme koonneet luonnollisia tuotteita, jotka voivat vähentää hikoilun aiheuttamia ongelmia ja samalla helpottaa elämääsi.

Mitä on hiki?

Hiki on ihon läpi ja hikirauhasista ulos tulevaa kehon nestettä, jonka päätarkoituksena on jäähdyttää kehoa ulkopuolelta, sekä myös puhdistaa verta ja ihoa kuona-aineista ja myrkyistä. Käsien ja jalkojen hikoilla voi jopa olla tarkoitus tarjota parempi ote. Jokaisella ihmisellä on 2- 3 miljoonaa hikirauhasta, jotka edistävät hikoilua. Yleensä ihminen hikoilee noin puoli litraa nestettä päivässä, ja jopa enemmän, kun ovat liikkeessä, kuumeessa tai lämpimässä ilmassa.

Miksi ihminen hikoilee?

Tärkein syy hikoiluun on kehon lämpötilan säätely. Kehon omaa termostaattia ohjaa aivoissa sijaitseva hypotalamus, joka määrittelee, kuinka paljon ihminen hikoilee. Kun olet lämpimässä tilassa tai fyysisessä liikkeessä lisää se kehon hikoilua.

Kämmenten ja jalkapohjien hikoilua ohjaa hermosto, ja kuten varmaan olet huomannut, että ollessasi hermostunut tai stressaantunut, kätesi kostuvat ja hikoilevat normaalia enemmän. Usein nuolemme sormiamme, jotta saamme paremman pidon kirjan sivua kääntäessä tai muovipussia avatessa. Hiellä on tärkeä rooli paremman otteen saamiseksi.

Alueet, joissa on eniten hikirauhasia ovat kämmenet, jalkapohjat ja kasvot. Tyypillisesti käsien ja jalkojen hikirauhaset ovat herkimpiä ja aktivoituvat nopeasti emotionaalisista tekijöistä. Kasvoissa hikirauhasiin vaikuttavat makuelämykset, ja mausteinen ruoka aiheuttaa usein lämmön tunnetta ja hikoilua kasvoissa.

Hikoilu liittyy myös houkuttelevuuteen, ja nykyään entistä enemmän hiki on tärkeä osa seksuaalista vuorovaikutustamme. Tätä ilmiötä feromoneiksi. Keho lähettää tuoksuja hien läpi, mutta aina ei tiedetä ovatko houkuttimena toimineet ne vai jotkin muut tekijät.

Liikahikoilu

Noin 3% maailman väestöstä kärsii liikahikoilusta, jonka toinen termi on liiallinen hikoilu. Ongelmat ovat usein perinnöllisiä. Monet siitä kärsivät tekevät kaikkensa piilottaakseen oireet vaatteiden alla tai tietyillä väreillä ja materiaaleilla. Liikahikoilu ei johdu suuremmasta määrästä hikirauhasia, vaan hikirauhaset ovat vain herkempiä ja reagoivat helpommin lämpötiloihin, ahdistukseen ja stressiin.

Toiset kärsivät liiallisesta hikoilusta kuukautisten tai vaihdevuosien aikana tai kun he tuntevat itsensä stressaantuneeksi tietyn aikaa. Korkea verenpaine voi myös edistää hikoilua entisestään. Myös lihavuus ja ylipaino voi lisätä hikoilua.

Miten voin hoitaa liikahikoilua?

Jokaisella ihmisellä on noin 2-3 miljoonaa hikisrauhasta, jotka työskentelevät aktiivisesti säädellen kehon lämpötilaa. Kaikki hikoilevat päivittäin, huomasit sen tai et. Hikoilu on täysin normaali prosessi ja monille siitä ei koidu mitään ongelmaa. Jotkut ihmiset hikoilevat normaalia enemmän tietyissä tilanteissa, ja hien määrän kasvaessa liian suureksi, voidaan se kokea ongelmaksi. Jo hien tunteminen voi olla epämiellyttävää ja kiusallista saati sitten siihen liittyvä paha haju. ShytoBuy tarjoaa monia yksinkertaisia mutta tehokkaita ratkaisuja, joiden avulla lopetat epämiellyttävän kosteuden tunteen ja hikitahrat, jotka voivat haitata jokapäiväistä elämääsi.

Jaa