ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Sukupuoliherpes on yleinen seksitauti: sen voi ehkäistä kondomilla

Sukupuoliherpes on yleinen viruksen aiheuttama tauti. Jos epäilet saaneesi tartunnan, sinun tulisi ottaa yhteyttä lääkäriisi. Terveydenhuollon kanavia kautta löydät tehokkaan vaihtoehdon sukupuoliherpes viruksen oireiden hoitoon.

Sukupuoliherpes on yksi yleisimmistä sukupuolitaudeista Suomessa. Sukupuoliherpeksen aiheuttaa herpes simplex-virus ja se tarttuu yleensä seksuaalisen kanssakäymisen yhteydessä. Yksi sukupuoliherpes viruksen suurimmista ongelmapuolista on, että se voi esiintyä piilevänä viikkoja, jopa kuukausia, joten taudin kantaja ei välttämättä edes tiedä saaneensa tartunnan. Jos epäilet altistuneesi sukuelinherpekselle, sinun kannattaa käydä sukupuolitautitesteissä varmistaaksesi oletko saanut tartunnan.

Sukuelinherpes tartunnan ensioireet ilmenevät yleensä noin 1–2 viikon kuluessa tartunnan saamisesta. Sukuelinten alueelle ilmaantuu kivuliaita vesirakkuloita, jotka rikkoutuvat nopeasti ja aiheuttavat kirveleviä haavoja. Sukuelinherpes virusta tuhoavaa hoitoa ei ole olemassa, mutta nykyisillä valmisteilla voidaan estää sukupuoliherpes viruksen lisääntymistä, lyhentää oireisen vaiheen kestoa, nopeuttaa oireiden paranemista sekä myös estää sukupuoliherpeksen uusiutumista.

Kondomi ehkäisee herpes tartuntaa

Kondomi antaa huomattavaa suojaa sukupuolitauteja vastaan, huolellinen kondomin käyttö auttaa sinua suojautumaan myös sukupuoliherpestä vastaan. Kondomin käyttö vaatii kuitenkin melkein aina liukuvoiteen käyttämistä. Liukuvoide lisää nautintoa ja ehkäisee myös kondomin rikkoutumista. Kondomin kanssa emätin kuivuu yleensä nopeammin ja siksi laadukkaan kondomeille ystävällisen liukuvoiteen käyttö on suositeltavaa.

Jaa