• klarna
    Luotettavat maksutavat

    Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

  • Ilmainen toimitus aina yli 50€ ostoksiin

    Luotettavat ja nopeat toimitustavat

  • Asiakkaan tietoturva

    Tietosi ovat meillä turvassa

Eturauhasvaivat ja seksi

Eturauhasvaivoista kärsivillä miehillä on monesti ongelmia myös seksuaalitoiminnoissa. Vaikka eturauhasongelmat ja niiden hoitoon liittyvät erektiohäiriöt ja ejakulaatio vaivat ovat pääosin fyysisiä, voivat myös psykologiset ongelmat vaikeuttaa tilannetta.

Eturauhasvaivat ja seksi

Eturauhasvaivoista kärsivillä miehillä on monesti ongelmia myös seksuaalitoiminnoissa. Vaikka eturauhasongelmat ja niiden hoitoon liittyvät erektiohäiriöt ja ejakulaatio vaivat ovat pääosin fyysisiä, voivat myös psykologiset ongelmat vaikeuttaaa tilannetta. Ajatus sairastumisesta vaikuttaa useimmilla miehillä seksuaaliseen halukkuuteen, mukaan lukien erektio, siemensyöksy ja orgasmi. Koska seksuaalinen kanssakäyminen on kahden kauppaa, eturauhasongelmat vaikuttavat myös naisen seksielämään.

Psyykkiset oireet

Vakava sairastuminen tai sairauden uusiminen käynnistää usein psyykkisen kriisireaktion. Sen tavallisia oireita ovat ahdistus ja masennus. Ne voivat näkyä väsymyksenä ja hiljaisuutena tai kiinnostuksen puutteena. Tilapäinen ahdistus ja masennus voivat auttaa ihmistä sopeutumaan. Monet potilaat selviävätkin vaikeista vaiheista läheistensä ja hoitavien henkilöiden tuella. Joskus psyykkiset oireet jatkuvat pitkään tai ovat kovin vaikeita ja rajoittavat elämää. Ellei lääkäri kiinnitä asiaan huomiota, sairastuneen on syytä ottaa asia itse puheeksi.

Apua on tarjolla

Muista, ettei sinun ole pakko kärsiä eturauhasvaivoista. Tarjolla on useita tehokkaita hoitomenetelmiä, joten konsultointi lääkärisi kanssa kannattaa ehdottomasti. Joissain tapauksissa jopa pienillä elämäntapojen muutoksilla, kuten vähärasvaisella ruokavaliolla sekä alkoholin- ja kahvinjuonnin vähentämisellä, voi olla positiivinen vaikutus eturauhasen toiminnalle.