ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Nopeasti eroon epätasaisesta ihon sävystä

Myös hyperpigmentaatio -nimellä tunnettu epätasainen ihon väri aiheuttaa päänvaivaa monille meistä. Ihon epätasainen väri voi johtua useasta syystä - liiallisesta auringonvalolle altistumisesta aina melaniinipigmentin ylituotantoon. Kuinka voit siis päästä eroon epätasaisesta ihon sävystä, pigmenttihäiriöistä ja tummista läiskistä? Olemme koonneet 5 kotikonstia, joiden avulla ihon sävyeron häivytys voi onnistua, joten jatka lukemista!

 1. Kosteuta

  moisturiser

  Päivittäinen ihon kosteutus on ihonhoidon tärkeä perusrutiini, ja auttaa ehkäisemään ihon elotonta ja tympeää sävyä. Kuiva iho voi tehdä sinusta väsyneen näköisen ja korostaa ryppyjä sekä uurteita - ja tätä tuskin kukaan haluaa! Kuiva iho saattaa tuoda epätasaisen ihon sävyn ja tummat läiskät näkyvämmin esiin, joten muista kosteuttaa ihoasi! Valitse hellävarainen kosteusvoide, josta löytyy rauhoittavia ja ravitsevia luonnon ainesosia kuten kookosöljyä, sheavoita tai aloe veraa.

 2. Käytä auringonsuojavoidetta

  sun-cream

  Tärkeimpiä hyperpigmentaation aiheuttajia ovat auringon haitalliset UV-säteet, ja paras tapa pitää iho niiltä suojassa on auringonsuojavoiteen käyttäminen! Vaikka keskikesän intensiivinen auringonvalo vaikuttaa ihoon nopeammin, kannattaa muistaa että erityisesti kasvojen ihon epätasainen väri voi muodostua myös vähitellen sekä miedommissa olosuhteissa. Saat parasta suojaa valitessasi vähintään SPF 30 -voiteen, joka suojaa sekä UVA- että UVB -säteiltä. Myös lukuisat kosteus- ja meikkivoiteet sisältävät SPF-suojan.

 3. Muista ihon kuorinta

  exfoliate

  Ajan myötä iho saattaa muuttua elottoman näköiseksi, ja kuolleet ihosolut, lika- sekä meikkikertymät tuovat hyperpigmentiaation näkyvämmin esille. Säännöllinen ihon kuorinta poistaa kuolleita ihosoluja ja antaa ihohuokosten hengittää, jolloin tuloksena on puhtaampi, virkeämpi ja kirkkaampi iho. Jos ihon epätasainen väri tuottaa päänvaivaa kannattaa säännöllinen ihoa raikastava kuorinta ottaa ihonhoitorutiinin osaksi.

 4. Käytä kirkastavia voiteita

  brightening-creams

  Luonnollinen ihoa kirkastava voide voi olla yksinkertainen ja samalla tehokas apu ihon sävyn parantamiseen. Kirkastavat voiteet kosteuttavat ihoa syvältä ja suojaavat ihosoluja, jolloin iho voi näyttää ja tuntua terveemmältä. Nämä voiteet sisältävät lisäksi erinomaisia luonnollisia ainesosia, joiden tiedetään kirkastavan ihon sävyä ja tasoittavan epätasaista väriä. Ne voivat olla hyödyksi myös tummien läiskien, syntymämerkkien, hyperpigmentaation ja elottoman ihon hoidossa.

 5. Valitse oikeanlaiset ainesosat

  Kun tavoitteena on ihon sävyeron häivytys, kannattaa eri tuotteiden sisältämiin ainesosiin perehtyä hieman syvällisemmin. Luonnollinen voide on hyvä valinta, sillä kemikaaleja sisältävät tuotteet voivat kyllä tasoittaa ihon sävyä, mutta samalla ne saattavat aiheuttaa polttavaa tunnetta sekä ihoärsytystä. Luonnolliset voiteet sen sijaan rauhoittavat ja ravitsevat ihoa samalla kun ne pyrkivät tasoittamaan epätasaisuutta.

  Porkkana

  carrots

  Porkkana, ja erityisesti porkkanaöljy, on sen sisältämän Beetakaroteenin ansiosta loistava ainesosa ihon sävyn kirkastamiseen. Beetakaroteeni voi auttaa kirkastamaan ihon väriä ja tekemään ihosta kauniin ja hehkuvan. Lisäksi porkkanan sisältämä Kalium hoitaa kuivaa ihoa, ja C-vitamiini tukee kollageenintuotantoa.

  Arganöljy

  argan-oil

  Arganöljy on toinen loistava luonnon raaka-aine ihon sävyeron häivytystä varten. Sen sisältämä runsas E-vitamiini voi auttaa ehkäisemään pigmentaatiota ja tummia läiskiä. Arganöljy sisältää myös Linoleiinihappoa, joka voi kirkastaa ihon väriä tooppisesti käytettynä. Lisäksi arganöljy kosteuttaa ihoa tehokkaasti, tehden siitä terveemmän, kimmoisamman ja nuorekkaamman näköisen.

Tiivistetysti

Ota testiin nämä 5 vinkkiä jos tahdot eroon tummista läiskistä, epätasaisesta ihon sävystä ja hyperpigmentaatiosta, ja katso huomaatko muutosta parempaan. Voit ottaa käyttöön kaikki vinkit yhtä aikaa, tai yhdistellä niitä esimerkiksi hankkimalla kosteusvoiteena toimivan porkkanaa ja arganöljyä sisältävän kirkastavan voiteen. Huolehdi ihon suojaamisesta jottei tilanne kehity pahempaan päin, ja valitse käyttöön laadukkaita ja luonnollisia ihonhoitotuotteita.

Jaa