ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Erektiohäiriö - Onko ongelma fyysinen vai psyykkinen?

Tutkimusten mukaan mukaan noin 5–20% aikuisista miehistä kärsii impotenssista jossain vaiheessa elämäänsä. Tilapäiset erektiohäiriöt ovat vielä paljon tavallisempia. Mikäli ongelma vaivaa pidemmän aikaa, lääkärisi voi auttaa sinua sinua selvittämään, onko kyse fysiologisesta viasta. Jos kärsit impotenssista alä vaivu epätoivoon - tarjolla on runsaasti eri menetelmiä, joilla nujertaa kiusalliset erektiovaivat.

Erektio-ongelmat – Psyykkinen vai fyysinen ongelma?

Tutkimusten mukaan mukaan noin 5–20% aikuisista miehistä kärsii impotenssista jossain vaiheessa elämäänsä. Tilapäiset erektiohäiriöt ovat vielä paljon tavallisempia. Mikäli ongelma vaivaa pidemmän aikaa, lääkärisi voi auttaa sinua sinua selvittämään, onko kyse fysiologisesta viasta. Jos kärsit impotenssista alä vaivu epätoivoon - tarjolla on runsaasti eri menetelmiä, joilla nujertaa kiusalliset erektiovaivat.

Impotenssia aiheuttaville erektiohäiriöille on olemassa lukuisia fyysisiä syitä. Fyysiset syyt voivat vaihdella korkeasta verenpaineesta ja kolesterolista aina diabetekseen ja lonkkaleikkaukseen. Edellämainituista syistä johtuvia häiriöitä voidaan hoitaa lisäämällä veren virtausta penikseen, mikä auttaa saavuttamaan pidempikestoisen ja kovemman erektion. Ikä on suuri tekijä fyysisten erektio-ongelmien aiheuttajana, mutta sitä voi myös pahentaa puutteellinen ruokavalio, tupakointi, alkoholinkäyttö, ylipaino ja passiivinen elämäntapa. Tupakointi vaikeuttaa usein erektion saamista ja sen kestoa. Erektiohäiriön vaikeus liittyy myös sepelvaltimotaudin vaikeusasteeseen. Lisäksi korkea verenpaine on erektiohäiriön riskitekijä. Se lisää myös veritulpan riskiä. Ylipaino sekä virtsaamis- ja eturauhasvaivat voivat myös altistaa erektiohäiriöille ja ejakulaatio-ongelmille.

Myös psyykkiset syyt voivat aiheuttaa potenssihäiriöitä miehillä. Monet nuoret miehet kärsivät levottomuudesta ja hermostuneisuudesta ennen seksiä, mikä saattaa johtaa erektio-ongelmiin. Myös stressi ja väsymys ovat yleisiä impotenssin aiheuttajia kaikenikäisillä miehillä. Muita yleisiä tekijöitä voivat olla esimerkiksi masennus ja ihmissuhdeongelmat. Keskimäärin n. 80 % potilaista erektiohäiriön aiheuttavat fyysiset tekijät yhdessä psykologisten tekijöiden kanssa.

Muista, että et ole yksin. Lukuisat miehet kärsivät erektiöhäiriöistä jossain vaiheessa elämäänsä ja suurin osa heistä löytää ratkaisun ongelmaansa. Tarjolla on useita eri hoitomenetelmiä, kuten mieskuntoa kohottavat erektiovalmisteet ja penispumput.

Erektio-ongelmat Parisuhteen Näkökulmasta

Läheisyys ja tyydyttävä seksielämä ovat olennainen osa toimivaa parisuhdetta. Erektiohäiriö saattaa aiheuttaa ongelmatilanteita parisuhteeseen etenkin, jos siitä ei uskalleta ottaa puheenaiheeksi. Potenssivaivat voivat myös olla haitallisia miehen itsetunnolle, mistä saattaa seurata tilannetta entisestään pahentava epäonnistumisen pelko.

Miehen kiihottuminen ja sen seurauksena tuleva erektio on hyvin monimutkainen prosessi. Siksi se on myös hyvin altis häiriöille. Jos erektiohäiriön syynä ei ole sairaus, lääkkeiden haitallinen vaikutus, liiallinen alkoholin käyttö tai tupakointi eikä syy ole myöskään verisuoniperäinen, silloin tosiaan on syytä etsiä jostakin syvemmältä, psykoemotionaalisista syistä. Usein erektiöhäiriö koetaan vaivaksi, josta ei halutu keskustella, sitä jopa häpeillään. Miehelle erektion lopahtaminen voi olla kova paikka henkiseltä kantilta, tästä syystä vaivan taustat olisi hyvä selvittää huolella. Nuoremmilla vaiva on yleensä psyykkinen ja vanhemmilla miehillä on syytä tutkia voisiko taustalla olla fysiologiset tekijät.

Parisuhteen seksuaalinen kanssakäyminen voi häiriintyä miehen erektiohäiriöstä. Nainen saattaa kokea ettei ole enää haluttu ja kiihottumisesta voi tulla naisellekkin vaikeampaa. Myös orgasmin saavuttaminen yhdynnässä on hankalaa, jos erektiöhäriö estää kunnollisen penetraation. Onkin pystyttä osoittamaan että miehen erektiöhäiriön hoitamisella on positiivinen vaikutust naisen seksuaaliterveyteen. Hoidettuna erketiohäirö lisää molempien osapuolien nautintoa ja tyytyväisyyttä seksuaali elämään.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa