ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Ennenaikaiseen siemensyöksyyn liittyviä myyttejä

Ennenaikaiseen siemensyöksyyn liittyviä myyttejä

Ennenaikainen siemensyöksy on miesten yleisin seksuaalinen toimintahäiriö ja voi vaikuttaa erityisen haitallisesti sekä miehen että tämän seksikumppaneiden tyytyväisyyteen ja toimivan parisuhteen laatuun. Aihe on edelleen ympäröivässä yhteiskunnassa tabu, joten ennenaikaisesta siemensyöksystä puhutaan vähän ja aihetta vältellään. Usein parisuhteessa tai seksielämässä ylipäätänsä koetaan seksin vähenemistä tai sen kokonaisvaltaista loppumista ja vaivaan liittyy paljon häpeää, joka vaikuttaa itsetuntoon. Vaivan kanssa ei kuitenkaan tarvitse tuskailla yksin vaan monia hoitokeinoja ennenaikaiseen siemensyöksyyn on mahdollista löytää. Ennenaikaisen siemensyöksyn syy on edelleen suurelta osin tuntemattomia, mutta siihen vaikuttavat yhtä lailla perinnölliset, biologiset kuin psyykkisetkin tekijät.

Ennenaikainen siemensyöksy on usein vaiva, joka on miehillä kontrolloimaton ja tarkoittaa sitä että mies ejakuloi lähes heti yhdynnän alettua eikä tämä vaadi kuin pientä fyysistä stimulointia. Oireena ovat etenkin ejakuloinnin kontrolloimattomuus ja ennenaikainen orgasmi. Lähes jokainen mies on joskus elämänsä aikana kärsinyt ennenaikaisen siemensyöksyn oireista, mikä on täysin luonnollista, mutta n. 5-10% väestöstä ongelma on krooninen ja vaivaa seksi- ja parisuhde-elämää vuosikausia. Ennenaikaista siemensyöksyä ja sen syitä tutkitaan paljon, mutta vaiva on silti moniulotteinen eikä tieteellisistä tutkimuksista olla päästy yksimielisyyteen. Jonkin verran kotikonsteja ennenaikaisen siemensyöksyn hallitsemiseen ja vähentämiseen on kuitenkin olemassa.

Ikä 18 vuotta ikoni logo
Ikä ei vaikuta

Kaikenikäiset miehet voivat kärsiä liian nopeasta laukeamisesta. Vaiva koskee kaikenikäisiä miehiä.

Hahmo ja aivot ikoni
Psykologialla on rooli

Keskushermosto vaikuttaa miten herkästi laukeaminen tapahtuu, mutta myös peniksen yliherkkyys voi vaikuttaa asiaan.

Kirurgi ikoni sairaala
Ympärileikkaus

Toisin kuin yleensä luullaan ei ympärileikkaus vaikutu laukeamisen herkkyteen laisinkaan.

Myytti #1 – Ennenaikainen siemensyöksy vaivaa vain nuoria miehiä

Ennenaikaisen siemensyöksyn suurin myytti on se, että vaiva koskisi vain nuoria miehiä. Ennenaikaisesta siemensyöksystä kärsivät kuitenkin kaikki ikäryhmät, eikä iällä ole merkitystä. Usein ajatellaan, että kokemuksen ja iän karttuessa mies oppisi hallitsemaan siemensyöksyä, mutta usein vaivaa ei selätetä vain vanhenemalla.

Myytti #2 – Ennenaikainen siemensyöksy on vain psyykkinen vaiva

Siemensyöksyn säätely tapahtuu keskushermoston tasolla aivoissa, aivorungossa ja selkäytimessä, eli on toki totta, että orgasmi on pitkälti myös korvien välissä. Tutkimuksissa ei olla kuitenkaan saavutettu yksimielisyyttä siitä, että vaiva olisi vain psyykkinen, vaikka tulokset ovat osoittaneet sen johtuvan kenties aivojen hermostollisista häiriöistä. Mielen hallinnalla on luultu olevan positiivisia vaikutuksia kontrolloitaessa siemensyöksyä, mutta ennenaikainen siemensyöksy on yhtä lailla fyysinen kuin psyykkinenkin vaiva. Neurobiologisista syistä ennenaikainen siemensyöksy saattaa johtua joko peniksen yliherkkyydestä tai aivojen laskeneista serotoniinipitoisuuksista.

Myytti #3 – Ympärileikatut miehet kärsivät ennenaikaisesta siemensyöksystä useammin

Pitkään luultiin, että ympärileikattujen miesten penikset olisivat sensitiivisempiä kuin ei-ympärileikattujen miesten, sillä peniksen ollessa ilman suojaavaa esinahkaa hiertyy se useammin esimerkiksi alushousuihin. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä tutkimusten mukaan maissa, joissa ympärileikkaus on yleistä verrattuna maihin, joissa se ei ole, tulokset ja prosentit eivät ole juurikaan heilahtaneet.

Hoitokeinoja ennenaikaiseen siemensyöksyyn

Erityisherkkä penis ja siitä lähtöisin oleva ennenaikainen siemensyöksy on vaiva, jota varten markkinoilla on runsaasti eri hoitokeinoja. Jotkut tieteelliset tutkimukset ovat sitä mieltä että yliherkkä penis ei ole vaivan syy eikä liity ennenaikaiseen siemensyöksyyn mitenkään, mutta erityisherkkyyden on kuitenkin katsottu olevan osa ennenaikaisen siemensyöksyyn liittyvistä tekijöistä.

Psykoterapian on katsottu vaikuttavan positiivisesti ennenaikaisesta siemensyöksystä kärsiville miehille, mutta usein terapian tarve on enemminkin nostattaa itseluottamusta ja auttaa seksuaalisen varmuuden takaisin saamisessa. Myös erilaisia terapeuttisia stimulointihoitoja suositellaan, jolloin kontrollia voidaan kasvattaa ja laukeamista pitkittää. Laukeamista viivästyttäviä suihkeita, geelimäisiä itsehoitotuotteita ja muita vastaavia ratkaisuja on markkinoilla paljon, joista osan on todettu auttavan ennenaikaisessa siemensyöksyssä. Viisainta on kääntyä lääkärin puoleen ja kysyä juuri sinulle tarpeellisista hoitokeinoista ennen itsehoidon aloittamista kotona. Tärkeintä on kuitenkin ymmärtää ettet ole yksin vaivan kanssa ja monet miehet kärsivät ennenaikaisesta siemensyöksystä ainakin jossain vaiheessa elämäänsä. Hoitoon hakeutumalla voit huomattavasti parantaa seksi- ja parisuhde-elämääsi ja nauttia intiimielämästäsi ilman turhia paineita.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa