Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Emättimen ja intiimialueiden hoito

Useimmat naiset kärsivät jossain vaiheessa emättimen limakalvojen kuivumisesta ja ärsyyntymisestä. Intiimialueen vaivat voivat johtua useista syistä, kuten bikinialueen ajelemisesta, yhdynnästä, kireistä vaatteista jne. Myös hajustetun tai voimakkaan saippuan käyttäminen tai liiallinen suihkuttaminen voivat aiheuttaa emättimen limakalvon oireita.

Emättimen ja intiimialueiden hoito

Useimmat naiset kärsivät jossain vaiheessa emättimen limakalvojen kuivumisesta ja ärsyyntymisestä. Intiimialueen vaivat voivat johtua useista syistä, kuten bikinialueen ajelemisesta, seksistä, kireistä vaatteista jne. Myös hajustetun tai voimakkaan saippuan käyttäminen tai liiallinen suihkuttaminen voivat aiheuttaa emättimen limakalvon oireita.

1. Anna intiimialueen karvoituksen suojata

Intiimialueen karvoituksen tarkoituksena on suojata alapäätä sekä ehkäistä kitkan syntymistä. Jos karvat ajellaan kokonaan pois, intiimialueen iho pääsee hengittämään huonommin ja ajelu lisää kitkaa.

2.Pese intiimialuetta sopivasti

Liiallinen saippuan ja veden käyttö kuivattavat intiimialuetta. Pesuun kannattaa käyttää intiimialueille suunniteltuja pesunesteitä, jotka kohtelevat emättimen limakalvoja hellävaraisesti. Pesun jälkeen intiimialue on hyvä suojata kosteuttavalla voiteella.

3. Tiukat vaatteet

Jos intiimialueen limakalvot ovat kuivat ja ärsyyntyneet voi esimerkiksi farkkujen pitäminen olla epämiellyttävää. Käytä väljiä ja ilmavia vaatteita limakalvojen ärsyyntymisen estämiseksi.

4. Pesuaineet voivat ärsyttää emättimen limakalvoja

Pyykinpesuaineet saattavat ärsyttää intiimialueiden limakalvoja. ilmaantuvat ilman varoitusta, syynä voi olla uuden pesuainetyypin käyttäminen, joka ärsyttää ihoa. Kannattaa koittaa pyykinpesuaineen vaihtamista, jolloin ongelmat voivat hävitä

5. Älä käytä sienilääkkeitä turhaan

Kutina ja kirvely saa monet virheellisesti epäilemään sienitulehdusta. Jos et ole aivan varma, että kärsit sienitulehduksesta voi lääkärissä käynti olla tarpeen ennen sienilääkkeiden ostamista. Sienitulehduksen hoitoon tarkoitetut lääkkeet voivat pahentaa oireita, jos vaivan todellinen syy ovat kuivat limakalvot.

6. Aiheuttajina myös bakteerit ja antibiootit

Osalla naisista on toistuvasti ongelmia emättimessä asustavista vieraista bakteereista, vaivaa kutsutaan bakteerivaginoosiksi. Jos sen hoitamiseen määrätään antibiootteja, on hyvä tietää, että intiimialue on sellaisen käsittelyn jälkeen erityisen herkkä.

7. Älä pakota halua

Monet naiset aloittavat yhdynnän liian nopeasti niin, etteivät limakalvot ehdi kostua ja turvota tarpeeksi, kertoo professori Eva Rylander. Sen seurauksena syntyy liikaa kitkaa, lihakset supistuvat, emätin kouristelee ja yhdyntä on kivuliasta. Seuraavan yhdyntäkerran kipu alkaa pelottaa. Seurauksena on noidankehä, hän selittää. Anna itsellesi aikaa, äläkä harjoita halutonta seksiä .

8. Nakuna öisin

Jos intiimialue on ärsyyntynyt, nukkuminen ilman alushousuja voi olla hyvä ratkaisu. Näin herkkä alue saa levätä housujen aiheuttamalta hankaukselta ja arka iho saa ilmaa.

9. Hoida hellästi

Kasvojen hoitamiseksi nähdään paljon vaivaa käyttämällä erilaisia voiteita ja erikoistuotteita, mutta intiimialue jätetään usein oman onnensa nojaan. Intiimialueella on sekä ihoa että limakalvoja, ja ne tarvitsevat erilaista hoitoa. Limakalvo, joka on herkkä ja suojaton elin, tarvitsee kosteutta ollakseen taipuisa ja venyvä, ihon taas tulee olla kuiva ja toimia suojapukuna kylmää ja kuumaa vastaan.

10. Vaadi ammattiapua

Jos intiimialueen vaivoja esiintyy toistuvasti ja ne ovat lievää vaikeampia, kannattaa hakea apua ammattilaisilta. He voivat varmistaa, etteivät ongelmat aiheudu muista syistä kuin kuivista ja liikarasittuneista limakalvoista.

Jaa