Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Valkovuoto, emättimen kuivuus ja kutina - Oireiden ehkäisy

Suurin osa naisista kärsii jossain vaiheessa elämäänsä intiimialueiden vaivoista, kuten emättimen kuivuudesta, kutinasta tai erilaisista tulehduksista. Monet heistä myös etsivät tuotteita, joilla tiukentaa tiukentaa emättimen lihaksia ja siten parantaa seksielämänsä laatua. ShytoBuy tarjoaa turvalliset ja tehokkaat, mutta hellävaraiset intiimituotteet emätin vaivoihin.

On olemassa useita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa emättimen hyvinvointiin. Joskus emättimen pesu tai hajustettujen hygieniatuotteiden liiallinen käyttö voi järkyttää emättimen luonnollista tasapainoa. Kun näin tapahtuu, haitallisten bakteerien kasvu voi aiheuttaa emätin tulehduksen ja pahentaa edelleen ärsytystä. Hypoallergeeniset pesutuotteet voivat auttaa tulehdusten hoidossa ja estää uusien tulehdusten puhkeamista. Emättimen tiukkuus on toinen valtaosaa naisista koskettava kysymys. Säännölliset jooga- ja kegel-harjoitukset voivat kiinteyttää emättimen lihaksia jo muutamassa viikossa.

Miksi kärsin emättimen kuivuudesta?

Useimmat naiset kokevat emättimen kuivuutta jossain vaiheessa elämäänsä. Se koetaan usein erittäin epämiellyttäväksi, sillä se voi aiheuttaa kipua yhdynnän aikana sekä yleistä kutinaa ja kirvelyä alapäässä. Emättimen kuivuuteen voi olla monia syitä, mutta alla on kuvailtu tyypillisimmät syyt. Voit myös tutustua tuotteisiin, jotka voivat auttaa yhdyntäkipuja, tuoda hoitoa kuivaan emättimeen tai rentouttaa emättimen lihaksia.

Kuinka yleistä se on?

Yleisesti

Sieni-infektiot tai emättimen epätasapaino ovat hyvin yleisiä, kuten myös sukupuolitaudit.

Ennen murrosikää

On harvinaista, että nuoret tytöt kokisivat epänormaalia valkovuotoa, ennen kuin ovat käyneet murrosiän läpi.

Vaihdevuosien jälkeen

Epänormaali valkovuoto on harvinaista myös vahidevuosien jälkeen.

Vaihdevuodet

Kun saavutamme vaihdevuodet, koemme hormonien heittelevät sekä saatamme kokea progesteroni ja estrogeenitasojen vaihtelua. Näitä vaihdevuosien oireita tapahtuu usein mielialan vaihteluiden, kuumien aaltojen ja unihäiriöiden muodossa, mutta vaihdevuodet voivat aiheuttaa myös emättimen kuivuutta.

Epänormaalin valkovuodon yleisiä oireita

Vihertävä, keltainen tai lisääntynyt valkovuoto

Trikomoniaasi on sukupuolitaudin aiheuttama tulehdus, joka saa alkunsa pienestä loisesta. Tämä voi aiheuttaa vaahtomaista, keltaista tai vihertävää valkovuotoa. Voit myös kokea runsasta valkovuotoa, joka tuo mukanaan epämiellyttävän kalanhajun. Muita mahdollisia oireita ovat arkuutta, turvotusta ja kutinaa emättimen ympärillä sekä kipua virtsatessa.

Pahanhajuinen valkovuoto

Jos valkovuoto on harmaata tai kehittää vahvan kalanhajun, varsinkin yhdynnän jälkeen, sinulla saattaa olla bakteerivaginoosi (BV). BV aiheutuu normaalien bakteerien epätasapainosta emättimessä. Yleensä tämä epätasapaino ei aiheuta kutinaa tai ärsytystä.

Kutinaa alapäässä

Jos valkovuoto on laihaa ja vetistä, tai paksu ja valkoista (kuten raejuusto), sinulla voi olla hiivatulehdus. Tämä yleinen sieni-infektio aiheuttaa kovaa kutinaa ja arkuutta emättimen ympärillä. Valkovuoto voi haista hieman hiivaselta, mutta haju ei ole voimakas.

Tulehdukset

Emätinvaivat voivat olla kiusallisia ja ne vaikuttavat sekä yleisterveyteen, että hyvinvointiin

On olemassa monia erilaisia vatsan ja emättimen tulehduksia, mutta tyypillisimpiä ovat bakteerivaginoosi ja hiivasienitulehdus. Hiivasieni muodostuu hiivasta, joka esiintyy elimistössäsi luonnollisesti, mutta liiallisesti tuotettuna siitä voi koitua ongelma ja johtaa emättimen kuivuuteen. Bakteerivaginoosi johtuu emättimen bakteerien epätasapainosta, joka johtaa kuivuuteen. Tämän lisäksi emättimen tulehdukset voivat aiheuttaa pahanhajuista valkovuotoa. Tämä johtuu pH arvon muutoksista alapäässä, mikä mahdollistaa sen, että muut bakteerikasvustot alkavat viihtyä emättimessä johtaen ikäviin tuoksuihin.

Seksuaalisen halun puute

Monet naiset kärsivät alhaisesta libidosta ja se voi koskea ketä tahansa, olit sitten 25 tai 50-vuotias. Usein hormonitoimintaan vaikuttaa hormonaalisten ehkäisymenetelmien käyttö, mutta se voi johtua myös yleisestä hormonitasojen epätasapainosta. Myös lisääntynyt valkovuoto ja pahanhajuinen emätin voivat luoda seksuaalista haluttomuutta.

Mitä voi tehdä jos minulla on kuiva emätin?

Onneksi on olemassa ratkaisuja niille, jotka kärsivät emättimen kuivuudesta? Meillä on tarjolla erilaisia tuotteita, joiden avulla voit saada luonnollisen avun yhdyntäkipuihin ja emättimen kuivuuteen ja saavuttaa näin miellyttävän ja rentouttavan kokemuksen makuuhuoneessasi.

Kiinteyttävät voiteet

Jos olet ylpeä äiti, saatat olla huomannut, että emättimesi ei tunnu enää yhtä kiinteältä kuin ennen synnyttämistä. Se on tyypillinen ongelma, josta monet naiset kärsivät lapsen syntymän jälkeen. Emättimesi ei välttämättä ole kuiva, mutta emättimesi seinämät voivat olla venyneet, jolloin sekä sinä että kumppanisi voivat tuntea vähemmän mielihyvää yhdynnän aikana. Kiinteyttävien voiteiden lisäksi on olemassa muita tuotteita, jotka auttavat sinua kiinteyttämään emättimesi lihaksia.

Seksuaalinen haluttomuus

Jos emättimesi on kuiva seksuaalisen haluttomuuden vuoksi, sinun tulisi etsi stimuloiva tai kosteuttava geeli. Intimate Organics on tuotemerkki erityisesti niille, jotka tarvitsevat hieman ylimääräistä stimulaatiota. Valikoimasta löytyy sekä klitorista että g-pistettä stimuloivat geelit, jotka ovat kaikki valmistettu luonnollisista ja orgaanisista ainesosista. Näin ne eivät lisää bakteerikasvustoa ja siten aiheuta lisääntynyttä tai pahanhajuista valkovuotoa.

Epätasapaino

Jos pH-arvosi ovat epätasapainossa, voi se aiheuttaa emättimen kuivuutta, joka voi olla uskomattoman epämiellyttävä yhdynnän aikana. Tämän lisäksi pH-arvon epätasapaino luo lisääntynyttä valkovuotoa ja emättimen pahaa hajua. Siksi on tärkeää taistella ongelmaa vastaan käyttämällä oikeanlaisia emätintä voitelevia geelejä ja öljyä. Suosi hyviä neutraaleja intiimisaippuoita aina kun tarvitset. Jos sinulla on tulehdus, kuten bakteerivaginoosi, hiiva- tai sienitulehdus, on tärkeää hoitaa se niin pian kuin mahdollista. Kun tämä on hoidossa, saattaa se vaikuttaa myös emättimesi kuivuuteen. Jos sinulla on runsasta valkovuotoa, suosittelemme luonnollisia ja homeopaattisia tuotteita ongelmasi hoitamiseen. Löydät ne tältä sivulta.

Mikä on valkovuoto?

Valkovuoto ja emättimen haju ovat limaista eritettä, joka voi esiintyä alushousuissasi. Tämä valkovuoto muodostuu emättimen limakalvoista ja aiheutuu emättimen bakteerikannan muutoksista. Bakteerikasvusto voi muuttua, jos emättimen pH-tasapainossa tapahtuu muutoksia. Tämä voi aiheutua yhdynnästä tai sieni-infektiosta. Usein yhdynnät eri kumppaneiden kanssa voivat muuttaa emättimen pH-arvoa. Kaikilla naisilla on normaalia ja kohtuullista valkovuotoa, mutta mikäli sinulla esiintyy sitä normaalia enemmän tai se on epämiellyttävän hajuista, voi se olla hälyttävä merkki. Tällöin kannattaa keskustella lääkärin kanssa.

Mikä aiheuttaa valkovuotoa?

Valkovuoto aiheutuu tyypillisesti suuresta määrästä mikro-organismeja, jotka normaalisti työskentelevät yhdessä. Jos jokin näistä eliöistä tulee hallitsevaksi, muuttaa se alapään pH-arvoa tehden limakalvoista alttiit bakteerien hyökkäyksille. Tämä voi aiheuttaa lisääntynyttä valkovuotoa ja emättimen pahaa hajua.

Mikä aiheuttaa epänormaalia valkovuotoa?

Hajusteet

Emättimen arkuus ja epänormaali valkovuoto voivat johtua hajustettujen saippuoiden, pesuaineiden ja suihkugeelien käytöstä. Älä koskaan puhdista emätintä voimakkaasti tuoksuvilla aineilla. Käytä lempeää intiimisaippuaa ja lämmmintä vettä pestäksesi sukupuolielimesi hellävaraisesti.

Sieni-infektio (candida)

Sieni- ja hiivatulehdus johtuvat usein emättimen pH-arvon epätasapainosta. Tämä epätasapaino edistää sienten kasvua, millä voi olla epämiellyttäviä seurauksia. Sienitulehdusta on usein esiintynyt lääkekuurin tai liiallisten sokeripitoisten ruokien kulutuksen jälkeen sekä raskauden tai hormonaalisiten muutosten lopulla. Sieni-infektio ja hiiva ovat useimmissa tapauksissa hoidettavissa ja ehkäistävissä luonnollisilla valmisteilla.

Sukupuolitaudit

Sukupuolitaudit ovat bakteerien aiheuttamia. Voit estää sukupuolitautien bakteerit ja virukset käyttämällä kondomia yhdynnän aikana. Taudin hoito riippuu kyseisen viruksesta. Kysy lääkäriltä neuvoa, jos tunnet epämukavuutta tai muutoksia valkovuodossasi yhdynnän jälkeen.

Osta meiltä

Me ShytoBuylla tarjoamme laajan valikoiman tuotteita emättimen kuivuutta ja lisääntynyttä ja pahanhajuista valkovuotoa vastaan. Meillä on monen vuoden kokemus tältä alalta ja päivitämme tuotetarjontaamme viikoittain. Toimitamme tilaukset aina merkittömässä pakkauksessa, joten sinun ei tarvitse olla huolissasi, että kukaan saisi selville, mitä olet tilannut.

Jaa