Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Elintarvikkeita ehkäisemään peräpukamia

Mitkä ovat parhaat elintarvikkeet syödä, jos haluat välttyä peräpukamilta? Listasimme parhaat ruoka-aineet, jotka auttavat ehkäisemään ja parantamaan epämukavia peräpukamia. Kuten saatat huomata, monet näistä elintarvikkeista on saatavilla paikallisesta ruokakaupastasi.

Mustikat

Mustikat ovat yksi erinomaisimmista luontaistuotteista, ja ne ovat siunaus kaikille, jotka kärsivät peräpukamista. Niiden korkean Antosyaani-pitoisuuden vuoksi, ne auttavat korjaamaan verisuonten seinämien vaurioituneita proteiineja ja edistävät yleistä tervettä verenkiertoa. Tämän lisäksi, mustikat ovat erinomainen kuitujen lähde sekä sisältävät muiden luonnon marjojen ohella paljon E-vitamiinia.

Viikunat

Viikunat ovat pitkään käytetty ruoka-aines ummetuksen hoitoon. Hyödyntääksesi täysin niiden laksatiivisen vaikutuksen, syö ne kuorineen, sillä suurin osa kuiduista on niiden kuorissa. Kun ostat viikunoita, suosi pulleita ja pehmeitä, mutta ei liian pehmeitä. Niissä ei tule olla mustelmia, värin kuuluu olla syvä ja tuoksun raikas ja lievästi makea. Viikunat pilaantuvat helposti, joten niitä kannattaa ostaa vain päivän tai kaksi aikaisemmin, kuin aiot niitä syödä. Kuivatut viikunat, joiden säilytysaika on yli vuoden, ovat myös erinomainen ummetuksen hoito.

Pinaatti

Pinaatin ravintosisältö tekee siitä erinomaisen luontaistuotteet, ja tärkeä ruoka-aineen kaikille, jotka pelkäävät saavansa peräpukamia. Pinaattia pidetään yhtenä parhaista vihanneksista koko ruoansulatuskanavalle, ja sen uskotaan olevan erittäin tehokas puhdistamaan ja uudistamaan suolistoa. Yksi sen suoliston terveyttä edistävistä yhdisteistä on magnesium, jonka tiedetään olevan tärkeä aines asianmukaiseen suoliston toimintaan.

Okra

Älä hylkää okraa sen hieman limaisen rakenteen vuoksi. Tämä epätavallinen Länsi-Afrikasta kotoisin oleva kasvi on hämmästyttävän toimiva ruoka terveen suoliston säilyttämisessä. Okran kuitu imee vettä ja lisää painoa ulosteeseen, mikä auttaa sitä liikkumaan suolistossa nopeammin auttaen näin ehkäisemään ummetusta ja peräpukamien muodostumista. Kun olet ostamassa okraa, etsi tuoreita, kiinteitä ja kirkkaan vihreitä palkoja, jotka ovat korkeintaan 10 cm. Kun valmistat okraa, katkaise palkojen molemmat päät, pese palkoot kylmässä vedessä ja keitä kattilassa tai höyrystä. Säilyttääksesi suurimman osan okran terveellisistä ravinteista ja entsyymeistä, on niitä kypsennettävä mahdollisimman vähän.

Punajuuret

Punajuuret ovat hyvä tapa estää ummetusta ja peräpukamia. Punajuuret sisältävät runsaasti kuituja, jotka auttavat ulostetta liikkumaan hyvin suoliston läpi. Terveen suoliston tukemisen lisäksi, punajuuret sisältävät joitain satunnaisia ominaisuuksia, jotka tekevät niistä erinomaisen elintarvikkeen paksusuolelle. Intensiivisen violetin värin on osoitettu olevan erityisen tehokas taistelemaan syöpää, ja erityisesti paksusuolen syöpää, vastaan.

Papaija

Alun perin Keski-Amerikasta kotoisin oleva papaijaa viljellään nykyään useimmissa trooppisissa maissa. Papaija on todellinen ravitsemuksellinen voimapesä. Se on erinomainen lisä ruokavalioon, jos sinulla on taipumusta saada peräpukamia, sillä se edistää ruoansulatusta ja ehkäisee ummetusta.

Kaura

Kulhollinen kaurapuuroa on loistava tapa aloittaa päivä. Kaurat ovat erittäin ravitsevia ja erinomainen liukenevan kuidun lähde. Liukeneva kuitu estää ummetusta, koska sillä on kyky tehdä ulosteesta painavampi ja pehmeämpi. Ennen kauran syömistä liota niitä useita tunteja. Käsittelemätön kaura kuten muutkin viljat, sisältävät fytiinihappoa, joka voi estää magnesiumin imeytymistä suolistossa. Liotuksen avulla entsyymit hajottavat ja neutraloivat fytiinihappoa parantaen siten kauran ravintoarvoa.

Luumut

Luumut ovat hyvä kuidun lähde. Ravintokuitu on osa kasvisruokaa, mitä elimistön entsyymit eivät pysty sulattamaan ja ei näin siis imeydy verenkiertoon. Tämän seurauksena, kuitu jää paksusuoleen, missä se imee vettä ja pehmentää ulostetta, joka mikä taas auttaa suolistoa toimimaan paremmin.

Mikäli yllämainituista ruoka-aineista ole tarpeeksi tehoa auttamaan sinua taistelussa peräpukamia vastaan, on vaihtoehtona luonnollisista ainesosista koostuvat HemaGO peräpukamakapselit. Ne on kehitetty sekä ennalta ehkäisemään että parantamaan kivuliaita peräpukamia.

Lue myös nämä