ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Peruuta hiustenlähtö DHT-estoshampoolla

Hiustenlähtöön voi olla monia syitä, mutta yksi yleisimmistä on dihydrotestosteronin eli DHT:n muodostuminen päänahan pinnalle. Yleinen käytetty lyhennys on DHT. DHT on androgeeninen hormoni, joka voi aiheuttaa laajaa hiustenmenetystä, ja se vaikuttaa niin miehiin kuin naisiinkin.

DHT-estoshampoot pyrkivät ehkäisemään hiustenlähtöä ja kaljuuntumista

Hiustenlähtöön voi olla monia syitä, mutta yksi yleisimmistä on dihydrotestosteronin eli DHT:n muodostuminen päänahan pinnalle. Yleinen käytetty lyhennys on DHT. DHT on androgeeninen hormoni, joka voi aiheuttaa laajaa hiustenmenetystä, ja se vaikuttaa niin miehiin kuin naisiinkin. DHT kohdistaa agressiivisen hyökkäyksen terveeseen hiustuppeen, ja aiheuttaa sen surkastumista. Tämän seurauksena uusien hiusten muodostuminen voi pysähtyä kokonaan. Dihydrotestosteronia syntyy sivuaineena testosteronihormonin muuntautuessa aineenvaihdunnan seurauksena.

Tavallisin tämän hormonin aiheuttama ilmiö on miesten asteittainen kaljuuntuminen. Asteittainen kaljuuntuminen tapahtuu näkyvimmin hiusrajan harventuessa ja kadotessa. Tämän tapainen hiustenmenetys on yllättävän yleistä, ja koskettaa noin 50% miehistä, sekä noin 40% naisista heidän elinaikanaan. Vaikka sitä esiintyykin ihmisten keskuudessa laajalti, hiustenlähtö usein aiheuttaa suurta häpeän tunnetta ja saattaa vaikuttaa negatiivisesti esimerkiksi itsetuntoon.

Kuinka DHT:n voi pysäyttää ja voiko sitä kontrolloida?

Hyvänlaatuisen DHT:n estoshampoon säännöllinen käyttö voi hidastaa DHT:n haitallista vaikutusta hiuksiin. Paras tapa pysäyttää tai hidastaa testosteronihormonin muuntautuminen DHT:ksi on estää muuntautumisesta vastaavan entsyymin syntyminen. Kemikaaleja, jotka voivat estää entsyymin syntymisen tai hidastaa sen vaikutusta, kutsutaan DHT:n estäjiksi. DHT-estoshampoot sisältävät luonnollisia aineita, jotka huomattavasti vähentävät muodostuvan DHT:n määrää. Tälläiset shampoot puhdistavat ihon hellävaraisesti poistaen dihydrotestosteronia, antaen mahdollisuuden terveiden hiustuppien muodostumiselle hiuspohjassa.

Tuloksia voi nähdä jo muutaman viikon sisällä riippuen siitä, kuinka pahat oireesi ovat. Estoshampoo pyrkii minimoimaan dihydrotestosteronin määrän päänahassa. DHT-muodostumista voi kontrolloida tehokkaasti ja muutenkin ylläpitää hiuspohjan terveyttä estoshampoon säännöllisellä käytöllä tuotteen sisältämien ohjeiden mukaisesti.

DHT- estoshampoon vaikuttavat aineet

Hyvä DHT - estoshampoo sisältää luonnollisia aineita, sillä synteettiset kemikaalit sisältävät usein ihoa ja hiuksia ärsyttäviä puhdistusaineita, joiden käyttöä kannattaa välttää mahdollisimman paljon. Suurin osa puhdistustuotteissa esiintyvistä kemikaaleista ovat huonoja hiuksille ja hiuspohjalle ja usein pahentavat entisestään hiustenlähtöä. DHT-estoshampoot ovat suunniteltu puhdistamaan iho hellävaraisesti ja ylläpitämään hiuksen tuuheutta sekä vahvuutta.

On silti erittäin tärkeää tutustua hyvänlaatuisen shampoon koostumukseen lukemalla listan aineista, joita sen valmistamiseen on käytetty. Alla lista yleisistä toivottavista aineista:

  • Kurpitsan siemenöljy
  • Kofeiini
  • Nokkonen
  • Astelaiinihappo
  • Palmuöljy
  • Sahapalmu

Kuinka valita hyvä estoshampoo

DHT-estoshampoot sopivat kaikille eri ihotyypeille. Valittaessa DHT-estoshampoota täytyy varmistaa, että seuraat tuotteen pakkauksessa annettuja käyttöohjeita tarkasti. Useimmat näistä ovat turvallisia päivittäin käytettyinä. Jotkut ovat tehokkaimmillaan käytettynä juuri ennen nukkumaanmenoa. Joskus nämä shampoot kuivattavat hiusta, joten on löydettävä hyvä luonnonmukainen hoitoaine käytettäväksi niiden kanssa. DHT- shampoot ovat helppokäyttöisiä ja niitä on hyvin saatavilla. Valinnanvaraa on runsaasti, joten sopivan shampoon löytymisen pitäisi olla helppoa. Valmistajat ovat hyvin perillä DHT ongelmista kärsivien ihmisten erityistarpeista, joten shampoissa on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, jotta voit löytää juuri sinun tarpeisiisi sopivan tuotteen.

Valittaessa DHT-shampoota ei kauppaan tule rynnätä ja ostaa ensimmäistä käsiin osuvaa tuotetta, vaan ensin on arvioitava kuinka voimakasta hiustenmenetys on. Jos menetys on vähäistä riittää käyttöön jopa hyvinkin mieto shampoo, ja jos kaljuuntuminen ja hiustenlähtö on runsaampaa, täytyy turvautua vahvempaan shampooseen.

DHT-estoshampoot sisältävät yrttejä, joten tulisi olla tarkkana yhteisvaikutuksesta mahdollisen lääkityksen kanssa. Esimerkiksi DHT-estoshampoissa yleisesti käytetty palmuöljyllä voi olla negatiivinen yhteisvaikutus aspiriinin ja multivitamiinien kanssa. Parasta olisi konsultoida terveysammattilaisia mahdollisista yhteisvaikutuksista ottamiesi lääkkeiden kanssa.

Kunhan löydät lääkitykseesi sopivan shampoon voit alkaa käyttämään sitä heti. Ei tulisi valita sellaista shampoota, joka vaikuttaakseen vaatii liiallista käyttöä, sillä se voi olla aikaa vievää. Hyvä shampoon ei pitäisi vaikuttaa normaaleihin päivärutiineihin eikä DHT-estoshampolla ole myöskään todettu olevan negatiivisia sivuvaikutuksia, koska se on tehty luonnonmukaisista ihoa hoitavista aineista. Ennen käyttöa kannattaa kuitenkin tarkistaa, ettet ole allerginen millekään tuotteen valmistuksessa käytetylle aineelle, sillä se saattaa aiheuttaa allergisen reaktion kuten esimerkiksi punoitusta tai ihottumaa.

Jos kärsit DHT:stä oikeanlaisen shampoo valinta voi tarkoittaa huomattavaa eroa hiustenlähtöön sekä uusien terveiden hiusten kasvukykyyn. Tuhannet hius- ja ihonhoitotuotteet sisältävät vaarallisia sivutuotteita, kuten sulfaatteja. Saatat yllättyä siitä, miten jotkut niiden ainesosat ovat voineet vuosien ajan pahentaa hiustenlähtöongelmaasi. Esimerkiksi kaupalliset shampoot sisältävät yleensä parabeenejä. Parabeenit ovat säilöntäaineita, jotka tuhoavat bakteereja ja sieniä. Parabeenit voivat ärsyttää päännahkaa ja typistää hiusten kasvun. Muita aineita, joita tulisi hiustenpesussa välttää ovat muunmuassa dimetikoni, silikoni, alkoholi, lanoliini, propyleeniglykoli sekä monenlaiset kosmetiikassa käytetyt synteettiset hajusteet ja parfyymit. Lue huolella kotonasi olevien shampoiden koostumusluettelot, tai lue ne ollessasi ostoksilla hankkimassa kosmetiikkaa yleensä.

Kunnollisen ja luonnonmukaisesti ihoa ja hiuksia hoitavan DHT-estoshampoon hankinta on ehdottomasti tehokkaimpia hoitokeinoja hiustenlähtöön.

Lue myös nämä