ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Miten matalan tason laserterapia auttaa kaljuuntumiseen

Hiustenlähtö

Markkinoilla on runsaasti tarjolla erilaisia hoitotoimenpiteitä kaljuuntumiseen sekä hiusten ennenaikaiseen ohenemiseen, mutta harvat tarjotuista tuotteista ovat esimerkiksi kliinisesti testattuja, täyttävät yleiset turvallisuusvaatimukset tai mainostavat terapiaansa niin, että tuloksista olisi todettu pysyvää näyttöä. Ne harvat toimenpiteet, jotka todella toimivat, ovat erittäin kalliita ja niiden sivuvaikutukset ovat usein negatiivisia ja pitkällä tähtäimellä erittäin hankalahoitoisia. Jos olet kuitenkin yksi niistä lukuisista ihmisistä, joita hiusten ennenaikainen oheneminen vaivaa (tutkimusten mukaan yli puolet 50+ vuotiaista kärsii jonkin asteisesta hiusten ohenemisesta tai osittaisesta kaljuuntumisesta) älä menetä toivoasi: markkinoilta löytyy nyt myös erittäin tehokas LLLT laserterapia (low level laser therapy), joka tutkitusti sekä vähentää hiustenlähtöä, että tehostaa hiustuppien aktiivisuutta ja siten hiusten takaisin kasvua. Jotta voimme ymmärtää LLLT:n todellisen tehokkuuden, on hyvä tarkastella perinteisiä hiustenhoitomenetelmiä, jotta vertailu LLLT:n hoitoprosessin kanssa olisi mahdollisimman tarkka.

Perinteisten kaljuuntumishoitojen ongelmia

  1. Minoxidil (markkinoilla tunnettu nimeltä Rogaine)

    Minoxidilia käytetään usein suoraan päänahkaan liuoksen muodossa. Liuosta hierotaan hiuksiin ja päänahan ihoon, ja se on yleisimmin käytetty lääkehoito alopecia androgenican, eli miestyyppisen kaljuuntumisen estoon. Useimmat tutkimukset ovat kuitenkin todenneet, että valmiste saattaa vaikuttaa myös muihin elimistön toimintoihin ja sen on joissain kokeissa todettu nostavan esimerkiksi sydämensykettä, aiheuttavan kutinaa, tulehduksia ja tunnottomuutta sekä kuivattavan päänahan ihoa runsaasti. Valmiste on ollut toimiva vain noin 38% potilaista, sillä se tarvitsee toimiakseen kehon yhtä luonnollista entsyymiä (sulfotransferase), joita monilta ihmisiltä ei elimistöstä normaalisti löydy tarpeeksi.

  2. Finasteride (markkinoilla tunnettu nimeltä Propecia)

    Finasteride on Minoxidilinin tavoin Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkeviraston hyväksymä hoitotuote, mutta liuoksen sijaan Finasteridea otetaan kiinteässä muodossa suun kautta. Pillerien sanotaan hidastavan kaljuuntumista ja auttavan asteittaiseen hiustenlähtöön, mutta lopulliset positiiviset tulokset ovat käyttäjäryhmillä olleet kuitenkin minimaalisia. Viiden vuoden säännöllisen käytön jälkeen jotkut tutkimukset ovat todenneet lääkeaineen vaikuttaneen vain n. 2%. Mittaustulos on saatu tarkastelemalla hiuspohjasta n. neliösenttimetrin aluetta sekä laskemalla hiusten lisääntymistä tutkimuskohdassa vuosittain. Myös Propecialla on mittava määrä sivuvaikutuksia elämän muihin osa-alueisiin sekä elintoimintoihin. Lääkkeen on todettu aiheuttavan muun muassa seksuaalista haluttomuutta, orgasmi- sekä laukeamisvaikeuksia, impotenssia, ääreisverenkierron heikentymistä, käsien ja jalkojen turvotusta sekä unettomuutta. Lisäksi haittavaikutuksia on raportoitu myös aivotoiminnassa, päällimmäisenä mainittakoon pääkipu, heikotus, nenän vuotaminen sekä yleinen sekavuus.

  3. Hiussiirrot

    Hiussiirrot voivat todella tarjota sinulle dramaattisiakin muutoksia, jotka kestävät pitkään ja poistavat lopullisesti huolesi ohuista hiuksista ja osittaisesta kaljuuntumisesta. Hiusten siirroilla on kuitenkin runsaasti negatiivisia sivuvaikutuksia, sillä siirrot ovat usein laajoja kirurgisia operaatioita ja laajuudensa lisäksi erittäin aikaavieviä. Lisäksi ne ovat erittäin kalliita. Joskus hiussiirrot ovat lopulta osoittautuneetkin luonnottoman näköisiksi ja leikkaus on tulehduttanut jäljellä olevia terveitä hiustuppeja. Myös turvotusta, kutinaa ja tunnottomuutta siirretyissä osissa päänahkaa on esiintynyt osalla potilaista.

Matalan tason laserterapia – Turvallinen ja tehokas vaihtoehtohoito geneettisen kaljuuntumisen hoitoon

therodome laser helmet

LLLT (usein kutsutaan myös punavaloterapiaksi, matalan tason laserterapiaksi, kylmälaseriksi, pehmeäksi laseriksi sekä biostimulaatioksi) käyttää tehokkaasti hyväkseen infrapuna laseria, jolla hoidetaan monia sairauksia ja kosmeettisia ongelmia: yhtenä niistä hiusten oheneminen ja kaljuuntuminen. LLLT on täysin kivuton hoitomuoto ja erittäin nopea operaatio. Prosessi ei siis ole samalla tavoin aikaa vievä kuin esimerkiksi kirurgiset toimenpiteet tai erinäiset lääkekuurit. Laserterapia vähentää hiuspohjan tulehdusarvoja, tehostaa verenkiertoa siihen suunnatuilla alueilla sekä auttaa hiustuppien uusiutumisessa aivan uudella tavalla.

Minkä tyyppistä kaljuuntumista LLLT hoitaa?

LLLT hoitaa alopecia androgenicaa eli miestyyppistä kaljuuntumista tehokkaasti. Miestyyppisellä kaljuuntumisella viitataan läikikkäiseen sekä osittaiseen kaljuuntumiseen, jota voi esiintyä myös naisilla. Androgeneettinen alopecia on geneettinen sairaus ja suurin syy sekä miesten että naisten ennenaikaiseen kaljuuntumiseen. 50% yli 45-vuotiaista miehistä kärsii vaivasta ja n. 75% yli 65-vuotiaista naisista. Miestyyppistä kaljuuntumista sairastavilla on geeneissään sellaisia mutaatioita, jotka tekevät heidät herkemmiksi androgeeniselle hormonille, dihydrotestosteronille eli DHT:lle. DHT vaikutta hiustuppien sisällä ja geneettisesti herkemmille ihmisille DHT aiheuttaa hiustuppien pienenemistä ennenaikaisesti. Lopulta hiustupit nuutuvat kokonaan ja hiusten kasvu loppuu usein täysin.

Miten LLLT toimii?

Hiusten kasvu on kolmivaiheinen: kasvuvaihe, siirtymävaihe sekä hiustupin “kuolema” eli lopullinen hiuksen putoaminen. Siirtymävaiheessa hiustupit alkavat jo kutistua aiheuttaen hiustenkasvun muutoksen ja juuri tähän vaiheeseen LLLT tehokkaasti puuttuu. Sen tavoitteena on siirtää hius takaisin sen kasvuvaiheeseen ennen kuin hiustupin kuihtuminen ja hiuksen putoaminen voivat edes tapahtua. Prosessi tapahtuu siis monivaiheisesti.

Ensimmäisenä LLLT käyttää kevyttä valoa, joka on optimoitu juuri oikealle taajuudelle (tyypillisesti 630-670 nanometriin), josta syystä sillä on uniikki mahdollisuus imeytyä juuri hiustuppien pieniin molekyyleihin edistämään niiden parantumista. Tämän tyyppinen valo tehostaa päänahan aktiivisuutta ja stimuloi epidermaalisia kantasoluja jotka ovat päävastuussa hiussolujen uudelleenkasvusta ja hyvinvoinnista. LLLT tehostaa verenkiertoa päänahassasi niin, että kehon muut ravintoaineet ja happi kantautuvat soluihin, ja siten hiustuppeihin, paremmin. Eli kaikki, mitä solut tarvitsevat uudistuakseen ovat nyt helpommin imeytyvissä. Lopuksi LLLT stimuloi vielä hiusten kasvulle tärkeätä metabolismia, joka auttaa kasvattamaan hiustuppien DHT hormonia.

Mihin LLLT auttaa, ja mihin se ei tehoa?

Matalan tason laserterapia

LLLT tehoaa erinomaisesti etenkin heikkoihin ja ohuisiin hiustuppeihin tehden niistä selkeästi paksummat, vahvemmat sekä terveemmät. LLLT on myös tunnettu siitä, että se pysäyttää kaljuuntumisen ja ennenaikaisen hiusten ohenemisen ja putoamisen tehokkaasti. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että matalan tason laserterapia toimii ainoastaan jos hiustuppi on edelleen aktiivinen. Kuolleeseen solukkoon mikään ei valitettavasti tehoa. Laserterapian käyttö päänahan alueisiin, joissa hiusjuuri on täysin vahingoittunut tai olematon, on turhaa, sillä hius on ikään kuin kasvi: on turha kastella multapenkkiä, jossa ei ole yhtäkään siementä. Tästä syystä LLLT hoidot on hyvä aloittaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta tulokset olisivat parhaat mahdolliset ja vielä elvyytettäviä hiustuppeja löytyy päänahasta.

Matalan tason laserterapian hoitolaitteet sekä hoitoaika

LLLT:n hyöty on, että voit tehdä sen joko kotona tai siihen erikoistuneissa laserhoitoloissa. Viikossa suositeltavat hoitokerrat vaihtelevat noin kahdesta kolmeen ja hoitokerran pituus vaihtelee 8-15 minuuttia. Merkittäviä tuloksia voit nähdä jo noin kolmen kuukauden jälkeen.

Lisäkeinoja hiusten uudelleen elvyttämiseksi ja laserhoidon nopeuttamiseksi

Koska geneettisesti herkkien ihmisten vaurioituneet DHT-arvot ovat ennenaikaisen kaljuuntumisen ja hiusten ohenemisen pääsyitä, DHT-arvojen laskeminen on tärkeä osa hiusten uudelleen kasvua ja hiustuppien aktivoimisprosessia. Tähän tehoaa matalan tason laserterapia. Osassa tutkimuksia on myös todettu, että vain DHT-arvojen laskeminen voi jo olla riittävä keino aktivoimaan hiusten kasvua sekä pysäyttämään kaljuuntumisen. DHT-estäjiä on markkinoilla paljon. Ne ovat uniikkeja ravintolisiä hiuksille ja sisältävät täysin luonnollisista ainesosista muotoiltuja tuotteita, jotka soveltuvat päivittäiseen hiustenhoitorutiiniisi. DHT-estäjiä löytyy etenkin markkinoilta olevista hiustenlähtöön tarkoitetuista shampoista, hoitoaineista sekä hiuslakoista. Tuotteiden tarkoituksena on tasapainottaa päänahan hyvinvointia auttamalla luonnollista hormonitasapainoa ja siten nopeuttamalla hiusten uusiutumisprosessia ja estämällä laikukkaista kaljuuntumista sekä hiusten ohenemista.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa