ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Aknen ja finnien hoito kotona

95% suomalaisista miehistä ja naisista kärsii aknesta ja finneistä jossain vaiheessa elämäänsä. Akne johtuu yleensä hormonaalisesta epätasapainosta, ja finnit esiintyy usein kaulassa ja kasvoissa. Jos kärsit aknesta, älä huolestu - on olemassa useita keinoja estää finnien puhkeaminen ilman arpia ja vahingoittamatta ihoa. Akneihon ja finnien hoito kotikonstein on helpointa, kun käytössä on laadukkaat hoitotuotteet akne iholle ja finneille.

Mitä on akne?

Akne iho voi aiheuttaa finnejä kaikkialle kehoon.

Akne on ihosairaus, joka koskettaa miljoonia ihmisiä. Vaikka akne mielletään usein teini-iän ongelmaksi, sitä esiintyy tosiasiassa yleisesti myös aikuisilla. Ikävän näköiset finnit voivat heikentää itsetuntoa merkittävästi - onneksi niitä voi kuitenkin hoitaa. ShytoBuy-sivustolta löydät monipuolisesti luonnollisia, homeopaattisia aknehoitoja, jotka eivät vahingoita tai arpeuta ihoa. Kokeile tuotteitamme ja ota askel kohti terveempää, sileämpää ihoa!

Akneihon aiheuttaa talirauhasen tukkeutuminen, jonka seurauksena ihoalueelle ilmestyy turvonnut ja punoittava näppylä eli finni. Pahanlaatuisemmissa tapauksissa finnit voivat myös tulehtua, mistä voi seurata ihon arpeutumista. Finnejä voi esiintyä kasvojen lisäksi myös esimerkiksi rintakehällä, selässä ja käsivarsissa - itse asiassa kaikissa kehon osissa, joissa on talirauhasia, eli kaikkialla paitsi kämmenissä ja jalkapohjissa. Geeniperimä vaikuttaa voimakkaasti siihen, miten todennäköistä aknen puhkeaminen on. Myös elämäntavat, kuten jatkuva stressi ja epäterveellinen ruokavalio, voivat nostaa aknen riskiä. Hoitamattomana aknen oireet voivat jatkua jopa vuosien ajan. Jos oireita ei hoideta oikein, ne voivat myös jättää jälkeensä ikäviä arpia. Aknesta ei kuitenkaan tarvitse lannistua, koska on olemassa runsaasti hoitoja, joilla voit lievittää oireita.

Miten yleinen ongelma akne on?

Akne on yksi yleisimpiä ihosairauksia, jota esiintyy kaikenikäisillä miehillä ja naisilla. Teini-iässä pojat kärsivät aknesta useammin kuin tytöt testosteronitasojen muutoksen vuoksi. Ihmiset, joilla on luonnostaan korkea testosteronitaso, on suurempi riski kärsiä finneistä ja aknesta. Tämä johtuu siitä, että korkea testosteronitaso voi lisätä talintuotantoa.Toisaalta aikuisiällä akne on yleisempää naisilla kuin miehillä hormonitoiminnan muutosten vuoksi. Hyvä hygienia ja ihon säännöllinen kuoriminen auttavat ehkäisemään ihon liiallista rasvoittumista.

Mitkä asiat aiheuttavat aknea?

Akne liittyy yleensä häiriöön talirauhasten toiminnassa. Ihon alla sijaitsevat pienet rauhaset tuottavat talia, joka pitää ihon sileänä. Joskus talirauhaset kuitenkin toimivat ylivilkkaasti, jolloin iho rasvoittuu liiallisesti. Liikarasvoittuminen tukkii karvatuppia ja ihohuokosia, mikä aiheuttaa finnejä. Talirauhasten liikatoiminnan lisäksi akne voi johtua myös esimerkiksi hormonaalisista syistä, kuten testosteronituotannon vilkastumisesta, sekä ihobakteereista. Geeniperimä vaikuttaa voimakkaasti alttiuteen aknen puhkeamiselle, mutta sitä voi ehkäistä elämäntavoilla ja hyvällä ihohygienialla.

Finnien eri tyypit, mustapäät, valkopäät ja märkärakkulat.

Murrosiän alkaessa on normaalia, että talirauhaset alkavat toimia vilkkaammin. Joillakin ihmisillä niiden toiminta on kuitenkin niin voimakasta, että seurauksena on jonkinasteinen akne. Geeniperimä vaikuttaa merkittävästi siihen, miten talirauhasten toiminta kehittyy murrosiässä. Havainnot ovat osoittaneet, että myös maitotuotteet ja elintarvikkeet, joilla on korkea glykeeminen indeksi, voivat vaikuttaa talintuotantoon. New York Universityn tutkijat ovat todenneet, että ihmiset, jotka syövät elintarvikkeita, joilla on korkea glykeeminen indeksi, kärsivät todennäköisemmin finneistä ja aknesta. Ärtynyt karvatuppi ja talirauhanen voi johtua myös ihotyypille vääränlaisten voiteiden, muotoilutuotteiden ja meikkien käytöstä. Suosi ei-komedogeenistä, parafiinitonta kosmetiikkaa, joka soveltuu ihotyypillesi. Muista myös puhdistaa kasvot joka ilta - meikki päällä nukahtaminen voi voimistaa akneoireita.

Aknea voi aiheuttaa talirauhasten liikatoiminnan lisäksi myös esimerkiksi ihohuokosten tukkeutuminen. Huokosia voivat tukkia erilaiset ulkoiset tekijät, kuten ilman epäpuhtaudet ja hiukkaset, lika, bakteerit, meikkien jäämistöt ja kuolleet ihosolut, jotka takertuvat ihoon. Jos kuolleita ihosoluja tai likaa kertyy talirauhasten ympärille liiallisesti, iho voi tulehtua. Tästä seuraa tulehtunutta aknea ja ihon arpeutumista, pahimmissa tapauksissa pysyvästi. Jos akne on pahanlaatuinen, on hyvä hakeutua ihotautilääkärin vastaanotolle, jotta se voidaan hoitaa oikein ja minimoida pysyvän ihovaurion riski.

Testosteronin tuotanto voi aiheuttaa aknea

Nuorille pojille puhkeaa usein murrosiän alkuvaiheessa akne. Tämä johtuu siitä, että androgeeneiksi kutsuttujen mieshormonien tuotanto kiihtyy, mikä puolestaan tehostaa talirauhasten toimintaa. Joidenkin ihmisten talirauhaset ovat erittäin herkkiä androgeenille, jolloin talintuotanto ylivilkastuu murrosiän aikana. Rauhaset tuottavat liikaa rasvaa, mikä myös estää kuolleiden ihosolujen tehokkaan puhdistumisen. Näin ihon pintaan kertyy liikaa kuolleita soluja, jotka tukkivat karvatuppia. Näiden tekijöiden seurauksena on mustapäiden ja finnien puhkeaminen.

Testosteronilla on merkittävä vaikutus ihon kuntoon, mutta siihen vaikuttavat myös geeniperimä ja ihotyyppi. Akne on usein periytyvää, mutta vaikka vanhemmat kärsisivät aknesta, ei se välttämättä aina puhkea lapsille.

Ihobakteerit voivat myös olla aknen taustatekijä

Mies puristaa finniä kasvoista.

Iholla elää tavallisesti Propionebacterium acnes-niminen bakteeri, joka käyttää ravinnokseen ihmisen talia. Bakteerin tuottamat kuonan ja rasvahappojen jäämät voivat tukkia talirauhasia ja aiheuttaa näppylöitä. Tämä bakteeri elää lähes kaikkien ihmisten iholla eikä yleensä aiheuta minkäänlaisia ongelmia. Ainoastaan, jos voimakkaasti rasvoittuva iho tarjoaa Propionebacterium acnes-bakteerille ihanteellisen elinympäristön, se voi aiheuttaa aknen puhkeamista. Bakteerin aiheuttamaan akneen liittyy usein myös ihotulehdusta.

Mistä tunnistan aknen?

Muut yleiset ihosairaudet, kuten ruusufinni, voi olla helppo sekoittaa aknen kanssa, koska niiden oireet ovat usein samankaltaisia. Jos et ole täysin varma asiasta, voit selvittää asian ihotautilääkärin vastaanotolla.

Jokainen iholla sijaitseva karvatuppi on kanavan avulla yhteydessä talirauhasiin. Talirauhaset tuottavat rasvaa, joka pitää ihon kosteana. Kun iho toimii normaalisti, ihon rauhasiin kulkee runsaasti happea. Acne vulgaris, yleisin aknetyyppi, puolestaan aiheutuu yleensä siitä, kun ihon huokoset ja karvatupet tukkeutuvat kuolleista ihosoluista ja ihon liiallisesta rasvasta.

Akne esiintyy tyypillisesti sykleissä, joihin kuuluu puhkeamis-, kasvu- ja kuihtumisvaiheita. Jokainen vaihe oireilee eri tavalla. Yksittäiset suurikokoiset ja kosketusherkät finnit voivat joko puhjeta ja jättää jälkeensä ikävän arven tai parantua puhkeamatta. Jos kärsit lievästä tai keskivaikeasta aknetyypistä, tyypillisimpiä oireita ovat rasvainen iho, pienet finnit ja mustapäät kasvoilla, selässä ja olkapäillä. Jos finnit tulehtuvat, niistä saattaa kehittyä punaisia tai kellertäviä märkärakkuloita. Tulehtuneet rakkulat voivat olla kivuliaita, kosketusherkkiä ja kuumia. Vaikeissa tapauksissa tulehtuneille ihoalueille voi kehittyä myös syviä, tulehtuneita onteloita, vaikkakin tämä on harvinaista.

Vältä ihon arpeutuminen

Vaikeissa tapauksissa akne voi johtaa ihon arpeutumiseen. Etenkin tapauksissa, joissa kysta-akne puhkeaa, iho voi vaurioitua pysyvästi. Muistatko kuulleesi varoituksen, ettei finnejä saa nyppiä tai puristella? Se on hyvä pitää mielessä, koska niiden puristelu voi aiheuttaa arpeutumista tai aknen tulehtumista. Aknea tulisi hoitaa tehokkaasti ja hellävaraisesti arpien välttämiseksi. Etenkin tulehtuneen aknen hoito vaatii kärsivällisyyttä. Aloita hoito niin pian kuin mahdollista, koska mitä pidempään akneoireet jatkuvat hoitamattomina, sitä suurempi on arpeutumisen riski. Joskus hoitoa kannattaa jatkaa vielä aknen parannuttuakin. On kolme riskitekijää, jotka edistävät aknen puhkeamista: tukkeutuneet ihohuokoset, rasvainen iho ja mustapäät. Jos jatkat oikeaoppista ihonhoitoa ja ehkäiset näitä tekijöitä, voit ehkäistä myös aknen uusiutumisen.

Miten voin ehkäistä aknea?

Nyt kun tiedät, mitä ihon alla tapahtuu aknen puhjetessa, kannattaa kiinnittää huomiota tekijöihin, jotka voivat aiheuttaa ja pahentaa oireita. Vaikka aknen puhkeaminen riippuu pitkälti geeniperimästä, voit ehkäistä sitä noudattamalla näitä ohjeita.

Tietyt ruoka-aineet, kuten maitotuotteet, voimakassuolainen ruoka ja korkeahiilihydraattiset elintarvikkeet, voivat laukaista aknea. Jopa suklaan on epäilty voimistavan akneoireita. On ihmiskohtaista, miten voimakkaasti ruokavalio vaikuttaa ihon kuntoon. Kannattaa joka tapauksessa pyrkiä syömään tasapainoisesti ja terveellisesti.

Kiinnitä huomiota siihen, että käytät ihoystävällistä kosmetiikkaa. Käytä parafiinitonta, vesipohjaista kosmetiikkaa ja suosi ei-komedogeenisiä tuotteita, jotka ehkäisevät mustapäiden ja finnien syntyä. Muista puhdistaa meikki aina huolellisesti hellävaraisella puhdistusaineella ja vedellä.

Varo auringolle altistumista, koska monet aknen hoitoon käytetyt tuotteet nostavat palamisen riskiä. Vältä suorassa auringonvalossa oleilua tai käytä päivänvarjoa ja laadukasta aurinkovoidetta.

Myös nämä tekijät voivat altistaa aknen puhkeamiselle tai uusiutumiselle, joten yritä ehkäistä ja hoitaa niitä säännöllisesti:

Rasvainen iho - Murrosiän hormonaaliset muutokset ja esimerkiksi ympäristötekijät voivat aiheuttaa talintuotannon kiihtymistä. Teini-iässä talirauhasten toiminnan vilkastuminen voi aiheuttaa iho-oireita, jotka onneksi jäävät usein väliaikaisiksi, mutta voivat kiusata vielä aikuisiälläkin. On olemassa monia tapoja hillitä ihon rasvoittumista. Vältä kosmeettisia tuotteita, jotka kiihdyttävät ihon rasvoittumista. Ota käyttöön hellävaraiset mutta tehokkaat ihon puhdistusvoiteet. Vaikka se voi kuulostaa ristiriitaiselta, myös luonnolliset öljyt, kuten neitsytkookosöljy, voivat kosteuttaa ihoa ja ehkäistä sen liiallista rasvoittumista.

Tukkeutuneet ihohuokoset - Talirauhaset rasvoittavat ja kosteuttavat ihoa. Liiallinen talintuotanto kuitenkin aiheuttaa ihohuokosten tukkeutumista, mikä voi johtaa bakteerien kasvuun ja aknen puhkeamiseen. Jos sinulla on taipumusta rasvoittuvaan ihoon tai finnien puhkeamiseen, ota säännölliseen käyttöön ihonhoitotuotteet, jotka on kehitetty erityisesti estämään ihohuokosten tukkeutuminen.

Näppylät ja mustapäät - Kun ihohuokoset tukkeutuvat talista ja kuolleista ihosoluista, niiden alueelle syntyy valkoisia tai ihonvärisiä näppylöitä ja tummentuneita mustapäitä. Mustapäiden väri johtuu hapelle altistumisesta, ei liasta. Voit ehkäistä molempien ihon epäpuhtauksien puhkeamista hoitotuotteilla, jotka puhdistavat ihohuokosia ja poistavat iholta ylimääräistä öljyä. Kun löydät ihotyypillesi sopivan tuotteen, jatka sen käyttöä pysyvästi, jotta voit ehkäistä aknea pitkäkestoisesti.

Aknen hoito

On olemassa monia luonnonmukaisia tapoja hoitaa aknea ja aknearpia. Aknen hoito vaatii kärsivällisyyttä - näkyviä tuloksia on yleensä odoteltava ainakin kuuden viikon ajan. Vaikean aknen hoito voi vaatia jopa kuukausia. Tavallisin syy aknehoidon epäonnistumiseen on luovuttaminen ja hoitojen ennenaikainen lopettaminen. Minkä hoitotavan sitten valitsetkin, noudata ohjeita tarkasti ja yritä pysyä kärsivällisenä. Valitse elämäntapaasi sopiva hoitomenetelmä ja käytä sitä ainakin kuuden viikon ajan. Jos et vielä sen jälkeenkään huomaa lainkaan muutosta, on aika kokeilla vaihtoehtoista hoitotapaa. Älä lannistu - löydät varmasti ennen pitkää juuri sinulle sopivan tavan päästä aknesta eroon.

Vaikka aknen hoito onnistuisi täydellisesti ja finnit katoaisivat, on hyvä muistaa, että akne voi helposti uusiutua hoidon lopettamisen tai hormonaalisten muutosten yhteydessä. Onkin tärkeää jatkaa ennaltaehkäisevää hoitoa ja huolehtia hyvästä ihohygeniasta aknen uusiutumisen välttämiseksi.

Kun kärsit aknesta, älä pese kasvojasi tavallista useammin, koska liiallinen peseminen voi ärsyttää ihoa. Käytä hellävaraista saippuaa ja haaleaa vettä, koska liian kylmä tai kuuma vesi voivat myös pahentaa aknea. Älä hiero ihoa liian voimakkaasti äläkä käytä karkeaa saippuaa tai kuorinta-aineita. Pese iho pehmeällä pesulapulla tai sormin. Liiallinen hinkkaaminen ja peseminen voi pahentaa ihon tulehdusta.

Talintuotanto voidaan pitää mahdollisimman alhaisena noudattamalla terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota. On myös suositeltavaa puhdistaa iho aamuisin ja iltaisin hellävaraisesti mutta tehokkaasti kuolleiden ihosolujen ja lian poistamiseksi. Finnien itsehoitoon on saataville lukuisia eri tuotteita, joiden avulla akneihon hoito on mahdollista. Poistamalla kuolleet ihosolut voit minimoida todennäköisyyden huokosten ja karvatuppien tukkeutumisesta. Tämä estää finnien muodostumista ja auttaa pääsemään finneistä eroon nopeasti.

Kun kärsit aknesta, on hyvä etsiä sopiva, turvallinen ja tehokas hoitomenetelmä mahdollisimman nopeasti. Hoitamaton akne voi pahentua ja johtaa arpeutumiseen. Sinun ei kuitenkaan tarvitse etsiä kauempaa, koska ShytoBuyn valikoimasta löytyy oikea tuote kaikkien aknetyyppien hoitoon. Oli ongelmasi sitten lievä, keskivaikea tai vaikea akne keholla tai kasvoilla ja olit sitten aikuinen tai teini, löydät sivustoltamme varmasti hellävaraisen ratkaisun. Aknehoitotuotteemme käsittävät voiteita, lisäravinteita, ihonpuhdistunaineita ja luonnollisia öljyjä, joiden avulla voit menestyksekkäästi hoitaa ja ehkäistä iho-oireita. Vältä voimakkaita kemiallisia hoitoaineita, jotka aiheuttavat monenlaisia sivuoireita. Jos haluat sanoa hyvästit ihovaivoille pitkäkestoisesti, valitse luonnollinen tapa uudistaa ja kaunistaa ihoasi!

Aknevoiteet

Me ShytoBuylla tarjoamme vain luonnollisia tuotteita ilman hajusteita tai haitallisia kemikaaleja, joten voit hoitaa aknea ja finnejä tehokkaasti mutta hellävaraisesti, ilman ikävää arpeutumista. Tuotteemme ovat kosmetologien ja ihotautien asiantuntijoiden kehittämiä. Paras tapa hoitaa aknea vaihtelee yksilöllisesti, joten valitse rauhassa itsellesi sopiva hoitokeino ja tuote.

Aknelääkkeet

Lääkäriltä voit saada reseptilääkkeitä aknen hoitoon. Vaikeissa tapauksissa erikoislääkäri voi analysoida ihoa ja määrätä oikeanlaisen hoidon. Aknelääkkeet sisältävät usein voimakkaita ainesosia ja aiheuttavat sivuoireita. Sivustoltamme ei saa aknelääkkeitä, koska ne vaativat lääkärin reseptiä. Tarjoamme valikoiman hellävaraisempia luonnollisia hoitokeinoja.

Luonnolliset itsehoidot aknen lievittämiseksi

On olemassa lukuisia luonnollisia tapoja taistella aknea vastaan. Tässä esittelyssä muutamia suosituimpia kotihoitoja:

Öljypuhdistus - Kun puhdistat ihoa säännöllisesti luonnollisilla öljyillä, talintuotanto voi normalisoitua. Öljypohjaiset puhdistusaineet vähentävät ihon rasvoittumista pitkäkestoisesti toisin kuin monet saippuat. Kokeile luonnollisia tuotteita, kuten neitsytkookosöljyä ja aloe vera-öljyä. Käytön jälkeen ihostasi tulee vähemmän rasvainen, jolloin aknen riski pienenee. Öljyllä puhdistamisen jälkeen voit viimeistellä ihohoidon voiteella, joka poistaa rasvaisuuden tunnun ihon pinnasta.

Akupunktio - Hormonaaliset muutokset voivat johtaa aknen puhkeamiseen. Etenkin naisilla kuukautiskierto vaikuttaa usein voimakkaasti ihon kuntoon. Akupunktio voi olla tehokas hoito akneen, koska se lievittää hormonaalisten muutosten vaikutuksia. Se voi soveltua myös miehille, etenkin tapauksissa joissa akne liittyy androgeenien määrään.

Hunaja - Hunaja soveltuu aknen hoitoon, koska sillä on antibakteerisia ominaisuuksia. Hunaja voi myös samanaikaisesti poistaa liiallista talia ja pitää ihon hyvin kosteutettuna. Voit hieroa yhden tai kaksi teelusikallista hunajaa ihoon aamuisin ja huuhdella pois. Voit myös levittää hunajaa iholle ennen saunomista. Ihonhoitoon soveltuu parhaiten pastöroimaton raakahunaja, koska se sisältää paljon enemmän antioksidantteja kuin teollisesti käsitelty hunaja. Jos pystyt, osta puhdasta hunajaa lähituottajalta.

Valkosipuli - Samoin kuin hunaja, valkosipulikin käy luonnonmukaiseen aknen itsehoitoon antibakteeristen ominaisuuksiensa ansiosta. Voit käyttää sitä ruoanlaitossa tavallista runsaammin tai hieroa valkosipulivettä ihoon aknen peittämälle alueelle. Leikkaa kaksi tai kolme valkosipulinkynttä puoliksi ja liota niitä vedessä noin 10 minuutin ajan. Kostuta sitten puuvillalappu valkosipuliveteen ja levitä hoidettavalle ihoalueelle.

Omenasiiderietikka - Omenasiiderietikka sisältää happoja, jotka rauhoittavat ihoa ja tasapainottavat sen pH-arvoja. Omenasiiderietikka myös tehostaa kasvovoiteiden imeytymistä. Kokeile levittää aamuisin iholle itsetehtyä seosta, jossa on kaksi osaa vettä ja yksi osa omenasiiderietikkaa. Tämä on halpa ja helppokäyttöinen kotihoito akneen. Voit myös käyttää omenasiiderietikkaa kätevien lisäravinnekapseleiden muodossa.

Sitruunamehu - Sitruunamehu sopii akneoireiden lievittämiseen useista syistä. Se sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka tukee kaikkien ihotyyppien terveyttä. Sen hapokkuus tukee ihon luonnollista pH-tasapainoa. Sitruunamehu on myös ihoa luonnollisesti valkaiseva aine, joka vähentää aknen aiheuttamaa punoitusta. Purista noin ruokalusikallinen tuoretta sitruunamehua kulhoon, kasta puuvillalappu mehuun ja levitä finnien päälle. Sitruunamehu auttaa myös häivyttämään aknearpia. Käytä sitruunamehua mieluummin suoraan iholle kuin sisäisesti. Koska tuore sitruunamehu on niin hapokasta, sen liiallinen juominen voi vahingoittaa hampaita ja ikeniä.

Kaneli ja muskotti - Helppo ja ylellinen itsehoito akneen syntyy, kun sekoitat ruokalusikallisen raakahunajaa ja ripauksen kanelijauhetta sekä vastajauhettua muskottipähkinää. Levitä seos kasvoille ja anna vaikuttaa 10-15 minuutin ajan. Käytä hoitoa päivittäin. Voit huomata ihon kunnon paranevan muutaman päivän hoidon jälkeen, jos seos soveltuu sinulle - jos ei, voit kokeilla jotakin toista reseptiä.

On olemassa monipuolisesti eri reseptejä ja tapoja hoitaa aknea hellävaraisesti kotona. Kunhan pysyt kärsivällisenä ja jatkat etsimistä, löydät varmasti lopulta tavan, joka helpottaa juuri sinun iho-ongelmaasi. Älä anna aknen lannistaa!

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa