ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Akne ja finnit - Myyttejä aikuisiän aknesta

Jos sinulla on koskaan ollut finni, tiedät varmasti, miten turhauttavaa voi olla löytää siihen tehokasta hoitoa. Listasimme 10 aikuisiän akneen liittyvää myyttiä faktoineen. Niiden avulla voit päästä näpyistäsi eroon lopullisesti.

10 myyttiä aikuisiän aknesta

Jos sinulla on koskaan ollut finni, tiedät varmasti, miten turhauttavaa voi olla löytää siihen tehokasta hoitoa. Aknen hoitotuotteita on tarjolla valtavasti, joiden tehosta ei tiedä, ennen kokeilemista, ja mitä kovemmin yrität näppyjä tuhota, sitä kipeämmäksi ja punaisemmaksi ne voivat tulla. Jotta voit todella voittaa epäpuhtaudet, sinun tulee unohtaa kansan kansan tarinoihin ja luottaa testattuihin hoitokeinoihin. Lue myyttimme siitä, miten voit päästä näpyistä eroon lopullisesti.

Myytti 1: Ruokavaliollasi ei ole mitään tekemistä aknen kanssa

Nykyajan tutkimukset ovat todenneet, että ruokavalion ja akneen välillä on todellakin yhteys. Eräs tutkimus totesi, että ne, jotka syövät enemmän sokeripitoisia elintarvikkeita, maitotuotteita ja epäterveellistä rasvaa sekä vähemmän kalaa, kärsivät todennäköisemmin keskivaikeasta tai vaikeasta aknesta. Mutta vaikka ruokavaliolla ja aknella on yhteys, se ei tarkoita, että sinun tarvitsisi luopua kokonaan suklaasta. Kaikki ruoka, jolla on korkea glykeeminen indeksi (makeiset, leipä, pasta), voi lisätä veren kortisoliarvoa ja pahentaa aknea. Voit siis silti syödä suklaata. Ongelmana ei ole itse kaakao, vaan suklaaseen lisätty sokeri ja maito. Kannattaa siis suosia tummaa suklaata, jossa kaakaon osuus on 70% tai enemmän. Mitä enemmän kaakaota, sitä matalampi glykeeminen indeksi.

Myytti 2: Akne on teini-ikäisten ongelma

Ei ole todettu, että kasvaisit ulos aknesta. Itse asiassa, erään 1 000 aikuisella tehty tutkimus totesi, että 50% 20-29-vuotiaista, 35% 30-39-vuotiaista ja 26% 40-49-vuotiaista naisista kärsivät aknesta. Aikuisiän akne on yleisempää naisilla kuin miehillä. Voit syyttää samoja hormoneja kuin teini-ikäiset. Estrogeenitasot kasvavat ensimmäisten kuukautisten jälkeen sekä perimenopaussin aikana, joten siksi on erittäin yleistä, että teini-iässä aknesta kärsinyt tulee kokemaan sen myös aikuisiässä.

Myytti 3: Meikki pahentaa aknea

On totta, että jotkut tuotteet voivat tukkia ihohuokoset ja aiheuttaa finnejä, mutta oikeanlainen meikki voi itse asiassa parantaa aknea. On suosia puuteripohjaisia mineraalimeikkivoiteita, jotka sisältävät esimerkiksi silikaa, titaanidioksidia ja sinkkioksidia. Puuterimaiset pohjustukset imevät rasvaa, joka muuten tukkisi ihohuokoset. Jos suosit nestemäisiä meikkivoiteita, varmista, että ne ovat komedogeenittomia, jolloin ne eivät edistä aknea.

Myytti 4: Aurinkovoide tukkii ihohuokoset

On olemassa kahdenlaisia aurinkovoiteita: kemikaaliset aurinkovoiteet, jotka imevät UV-valoa ja fysikaaliset aurinkovoiteet, jotka heijastavat UV-säteitä. Jotkut kemikaaliset voiteet voivat ärsyttää ihoa aiheuttaen tulehduksia ja näppyjen puhkeamista, kun taas fysikaalisten voiteiden usein sisältämä sinkkioksidi voi tappaa aknetta aiheuttavan bakteerin.

Myytti 5: Voimakkaammat tuotteet ovat parempia

Jos olet kuluttanut enemmän kuin 30 minuuttia tutkien apteekkien aknetuotteita, saatat tietää, että bentsoyyliperoksidi ja salisyylihappo ovat käytetyimmät ainesosat - ja syystä. Paras aknen hoitotuote tekee kaksi asiaa: avaa huokoset ja tappaa bakteerin. Nämä ainesosat ovat usein suositeltuja, sillä bentosyyliperoksidi hyökkää bakteeriin ja salisyylihappo avaa huokoset, jolloin molemmat ongelmat ovat hoidossa. Siitä huolimatta, ei ole syytä tehdä ylilyöntejä. Yli 2,5 % bentosyyliperoksidia sisältävät tuotteet eivät tuota parmpaa tulosta, mutta voivat sen sijaan ärsyttää ihoa.

Myytti 6: Hammastahna voi parantaa finnin

Hammastahna sisältää ruokasoodaa, vetyperoksidia, alkoholia, mentolia, tärkeitä öljyjä ja triklosaania, jotka voivat kyllä kuivattaa finnin pois. Se ei kuitenkaan ole tehty ihoa varten, joten se voi aiheuttaa ärsytystä ja ihottumaa. Tämän vuoksi vaihtaa hammastahna johonkin finnien poisto tarkoitukseen kehitettyyn tuotteeseen. Kokeile Zit Zapper finnien poistajaa, joka on suunniteltu nimenomaan iholle eikä jätä ihoasi hammastahnan tuoksuiseksi.

Myytti 7: Aurinko parantaa aknea

Auringonvalo voi vähentää tulehdusta elimistössä, ja koska akne on tulehduksellinen prosessi, saatat aluksi huomata sen vähenevän. Kuitenkin, ajan kanssa aurinko hajottaa ihon kollageenia, mikä on ihoa nuorekkaana ja kiinteänä pitävä proteiini. Kun kollageeni loppuu, ihohuokosilla on vähemmän tukea ympärillään, jolloin ne läsähtävät auki. Tämä taas voi aiheuttaa mustapäitä, joista jotkut voivat säilyä koko eliniän ajan. Tämän lisäksi, aurinko tekee ihon itsestään paranemisen vaikeammaksi, jolloin se lisää aknearpien riskiä unohtamatta ihosyöpää.

Myytti 8: Epäpuhtaudet tarkoittavat, että et pese kasvojasi tarpeeksi usein

Olisihan se mahtavaa, jos voisi päivän päätteeksi pestä finnit pois. Liiallinen peseminen voi itse asiassa pahentaa ongelmaa, sillä se voi poistaa iholta sille tärkeitä luonnollisia rasvoja. Tämä tekee ihostasi kuivan, jota se saattaa korjata tuottamalla liikaa rasvaa, jotka taas tukkivat ihohuokoset ja pahentavat finnejä. On suositeltavaa käyttää bentosyyliperoksidia sisältää puhdistusainetta, salisyylikasvovettä ja kevyttä kosteusvoidetta aamuisin. Iltaisin, on suositeltavaa pestä hellävaraisella puhdistusaineella ja viimeistellä retinolia sisältävällä voiteella. Saattaa kuulostaa absurdilta läiskiä kosteusvoidetta ennestään rasvaiselle iholle, mutta kuiva iho tuottaa enemmän huokosia tukkivaa talia kuin kosteutettu iho. Joten jos käytät kevyttä kosteusvoidetta joka päivä, ihon ei tarvitse itse kosteuttaa itseään.

Myytti 9: Puristelu saa finnit katoamaan

Näpit irti! Valkopää voi parantua kolmessa päivässä, jos jätät sen rauhaan, mutta voi kestää kuukausia, jos puristelet sitä. Tämän lisäksi puristelu voi aiheuttaa ihotulehduksia. Voi olla vaikeaa yrittää pitää näppejään erossa etenkin kypsästä valkopäästä, mutta sen sijaan kannattaa käyttää yön yli vaikuttavaa finnin hoitoainetta.

Myytti 10: Hiustuotteilla ei ole mitään tekemistä aknen kanssa

Päinvastoin. Tälle ongelmalle on itse asiassa oma nimensä: "pomada-akne", ja se syntyy, kun hiustuotteiden öljyt tarttuvat ihoon. Ratkaisuna tälle: suosi vesipohjaisia tuotteita öljypohjaisten sijaan.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa