ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Onko käyttämäsi hammastahna syy pahanhajuiseen hengitykseen?

Pahanhajuinen hengitys on aina epämiellyttävää, erityisesti jos joudut haistamaan sen itse! Arviolta noin 25% ihmisistä kärsii pahanhajuisesta, joten kyseessä on yleinen ja tärkeä vaiva. Mistä pahanhajuinen hengitys jopa hampaiden harjaamisen jälkeen voi johtua? Taustalta voi löytyä monenlaisia syitä, kuten voimakkaasti tuoksuvat ruoat, puutteellinen hammashygienia ja terveysongelmat, mutta tiesitkö että myös hammastahna voi aiheuttaa pahanhajuista hengitystä? Jos tahdot tietää kuinka valitsemasi hammastahna vaikuttaa ongelmaan, ja kuinka päästä eroon pahanhajuisesta hengityksestä - lue lisää!

Kuinka hammastahna voi aiheuttaa pahanhajuisen hengityksen?

Hyvän hammashygienian kulmakivi on jokapäiväinen hampaiden harjaus, mutta tiesitkö, että jotkut hammastahnat - ja erityisesti hampaiden valkaisuun tarkoitetut - voivat olla pahanhajuisen hengityksen syy? Kerromme tässä 4 syytä siihen, miksi näin voi olla:

 1. Kuivattavat ainesosat

  Pahanhajuisen hengityksen yleinen syy on suun kuivuus, jolloin syljen määrä ei riitä peittoamaan hajua aiheuttavia bakteereita. Moni halpa valkaiseva hammastahna on suunniteltu vain valkaisuominaisuuksia silmälläpitäen, eikä niistä löydy tarvittavia ainesosia yleisestä suuhygieniasta huolehtimiseen. Tuloksena voi olla kuivan tuntuinen kieli, joka tarjoaa loistavan lisääntymisalustan bakteereille. Jotkut valkaisevat tahnat jopa sisältävät alkoholia, jonka tiedetään olevan kuivattava ainesosa.

 2. Liian voimakkaat puhdistavat ainesosat

  Jos hammastahnasi sisältää voimakkaita puhdistavia aineita kuten natriumlauryylisulfaattia (SLS tai englanniksi natrium lauryl sulfate), voi tämä olla se syy, mistä pahanhajuinen hengitys johtuu. SLS lisätään usein edullisiin valkaiseviin hammastahnoihin, jotta ne vaahtoaisivat tehokkaammin, mutta tämä ainesosa voi aiheuttaa ihon ja limakalvojen ärsytystä, erityisesti jos suusi on herkkä. Suuärsytys voi puolestaan johtaa aftoihin tai muihin pahaa hajua aiheuttaviin suun ongelmiin.

 3. Karut kemikaalit

  Kun kyseessä ovat meikki- tai hygieniatuotteet, me kehoitamme aina valitsemaan luonnollisia vaihtoehtoja ja välttämään vahvoja kemikaaleja, jotka voivat johtaa monenlaisiin ongelmiin. Moni valkaiseva hammastahna sisältää triklosaani-nimistä, bakteereja ja sieniä tuhoavaa säilöntäainetta, joka on itse asiassa hyönteismyrkky. Kuten voimakkaat pesevät ainesosat, myös muut vahvat kemikaalit voivat ärsyttää suun limakalvoja ja johtaa erilaisiin terveyshaittoihin.

 4. Hankala hiekka

  Tämä saattaa kuulostaa oudolta, sillä eihän hammastahnoista sentään hiekkaa löydy - muista tarkistaa ainesosalista joka kerta, sillä joistakin tahnoista hiekkaa todellakin löytyy! Eräät hammastahnat, ja erityisesti hampaita valkaisevat, sisältävät silikaa eli piidioksidia. Tämä on hiekan pääasiallinen yhdiste, ja saattaa aiheuttaa suun kuivuutta ja siten pahanhajuista hengitystä. Myös joidenkin tahnojen sisältämällä micalla on sama vaikutus.

Suuhygienia: rutiini pahanhajuisen hengityksen poistamiseen

Jos tavoitteenasi on saada jatkuvasti pahanhajuinen hengitys pois, nyt tiedät mitä sinun kannattaa välttää uutta hammastahnaa valitessasi. Nyt keskitymme kertomaan helposta suuhygieniarutiinistä, jonka avulla voit päästä eroon pahanhajuisesta hengityksestä.

 1. Käytä luonnollista hammastahnaa

  Turvallinen hammastahna sisältää luonnollisia ainesosia voimakkaiden kemikaalien sijaan, eikä se kuivata suuta tai aiheuta pahaa hajua. Tarkista hammastahnan ainesosat ja jätä tuote kaupan hyllylle jos siitä löytyy alkoholia, voimakkaita puhdistus- tai säilöntäaineita tai silikaa. Valitse sen sijaan luonnollisesti puhdistavia ainesosia kuten antibakteerista teepuuöljyä sekä raikasta mintun tuoksua tarjoavaa piparminttuöljyä.

  Jos hakusessa on valkaiseva hammastahna, sopivia ainesosia ovat orgaaninen kookosöljy, natiumbikarbonaatti ja aktiivihiili. Paras hammastahna pahanhajuiseen hengitykseen on edellämainituilla ainesosilla varustettu laadukas aktiivihiili hammastahna. Saat parhaita tuloksia kun harjaat hampaasi kahdesti päivässä, aamuisin ja iltaisin.

  Parhaat luonnolliset hammastahnan ainesosat pahanhajuisen hengityksen poistamiseksi

  Piparminttuöljy
  Tea Tree-eli teepuuöljy
  Orgaaninen kookosöljy
  Natriumbikarbonaatti
  Aktiivihiili
 2. Käytä kielenpuhdistajaa

  Kieli tarjoaa bakteereille erinomaisen kasvuympäristön, joten jos haaveissasi siintää raikas hengitys, on kielenpuhdistajan käyttö hampaiden harjauksen jälkeen hyvä idea. Hampaiden harjaus ei poista bakteereita kielen pinnalta, joten se kannattaa puhdistaa erikseen. Monesta hammasharjasta löytyy kielenpuhdistaja harjojen toiselta puolelta, joten voit käyttää sitä tai hankkia erillisen puhdistajan.

 3. Valitse antibakteerinen & alkoholiton suuvesi

  Hampaiden harjauksen ja kielen puhdistamisen jälkeen seuraava vaihe on suuveden käyttäminen. Suuvesi poistaa bakteerien, lian ja ruoan jäämät suusta ja viimeistelee rutiinin. Valitse alkoholiton suuvesi, jottei kuiva suu aiheuta pahaa hajua. Sinun kannattaa valita antibakteerinen tuote, sillä pahanhajuinen hengitys on yleensä bakteerien aiheuttamaa.

 4. Harjaa hampaasi aktiivihiilellä

  Silloin kun hakusessa on hammastahna pahanhajuiseen hengitykseen, on säännöllinen aktiivihiilen käyttö yksi parhaista keinoista vaivan poistamiseksi. Aktiivihiili sopii suuhygieniaan erinomaisesti, sillä se imee ja lukitsee itseensä suusta löytyviä toksiineja, hajuja ja epäpuhtauksia, ja huuhtelee ne pois. Aktiivihiilijauhe sopii tahroja poistavien ominaisuuksiensa ansiosta hyvin myös hampaiden valkaisuun. Paras tulos saadaan, kun jauhetta käytetään bambuharjan ja hiiliharjaksien kanssa.

Tiivistetysti

Luettuasi tämän artikkelin et joudu enää ihmettelemään mistä johtuu pahanhajuinen hengitys, ja tiedät kuinka voit ehkäistä ongelmaa. Valitsemasi hammastahna saattaa olla syypää tietämättäsi! Poista hajut noudattamalla helppoa rutiiniamme, ja olet matkalla kohti puhtaampaa ja raikkaampaa hymyä!

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa