Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Vinkkejä joiden avulla voit sanoa hyvästi ohuille hiuksille

Naisilla päänahan ongelmat oireilevat usein hiustenlähtönä ympäri päänahkaa. Etenkin hiusten läpimitta saattaa huomattavastikin pienentyä ihmisen vanhetessa ja hiusten kasvuvauhti hidastua. Tästä syystä ohuet hiukset ovat yleinen naisten hiusvaiva, sillä hiusten paksuus ja tuuheus vähenevät ja niiden kiilto ja elinvoimaisuus hiipuvat. Ohenevista hiuksista kärsivät naiset harvoin kärsivät kaljuuntumisesta tai osittaisesta laikukkaasta kaljuuntumisesta kuten miehet, mutta naisilla jäljelle jääneiden hiusten laatu ja paksuus heikkenevät, jolloin hiukset näyttävät ohuilta ja huonokuntoisilta sekä niitä on vuosi vuodelta hankalampi muotoilla tai saada näyttämään terveiltä ja tuuheilta. Ongelma ei kuitenkaan ole mahdoton hoitaa ja alle olemme keränneet kuusi vinkkiä, joiden avulla voit vihdoin sanoa hyvästi ohuille hiuksille.

Hiukset kasvavat keskimäärin n. 1-1,5 senttimetriä kuukaudessa ja hiusten kasvuvauhtiin vaikuttavat suuresti elämäntavat, ruokavalio, stressi- ja hormonitasapaino sekä erinäiset sairaudet. Hiukset käyvät läpi kasvuvaiheen, joka kestään noin 3 vuotta, jonka jälkeen hius putoaa, ja sen tilalle kasvaa uusi hius. Ihmiseltä irtoaa noin 20-150 hiusta päivässä, joten hiustenlähtö on täysin normaalia. Voit kuitenkin vaikuttaa hiustenlähtöön muutamalla helpolla kotikonstilla, jolloin se ei näyttäydy enää vaivana.

Päähieronta avuksi ohuille hiuksille
1. Päänahan hieronta osaksi hiustenhoitorutiinia

Päänahan hieronta aktivoi talirauhasia ja nopeuttaa pintaverenkiertoa. Hiero päänahkaasi erinäisillä öljyillä, kuten esimerkiksi manteliöljyllä tai eteerisillä öljyillä, kuten rosmariini- tai piparminttuöljyllä. Maryland Medical Centerin yliopistotutkimuksen mukaan eteeriset öljyt auttavat stimuloimaan päänahkaa ja nopeuttavat hiustenkasvua.

Tuore nokkonen ja nokkosuute hiuksille
2. Kotipihan kiusankappale osaksi hiustenhoitoa

Useimmasta kotipihasta löytyvä nokkonen on suomalainen superkasvi. Sen terveysvaikutukset ovat lukemattomat ja sillä on positiivisia vaikutuksia etenkin ihon sekä hiusten hyvinvointiin. Nokkonen sisältää runsaasti erilaisia vitamiineja ja hivenaineita, ja se muun muassa parantaa ihon pintaverenkiertoa, tehostaa vastustuskykyä, ehkäisee sairauksia ja vahvistaa etenkin hiuksia. Hiero tuoretta nokkosuutetta tai laimennettua nokkosuutetta kaikkialle päänahkaasi ja anna vaikuttaa hetken. Huuhtele sitten pois lämpimällä vedellä. Nokkonen rauhoittaa päänahkaasi ja laskee esimerkiksi talirauhasten turvotusta sekä helpottaa päänahan kutinaa.

Hiusten pesu syväpuhdistavalla shampoolla
3. Syväpuhdista säännöllisin väliajoin

Puhdista päänahkasi sekä hiuksesi vähintään kerran viikossa syväpuhdistavalla shampoolla. Syväpuhdistavat shampoot pesevät tehokkaasti lian sekä muotoilutuotteiden jäänteet hiuksista ja hiuspohjasta ja usein kuorivat hellästi myös päänahan ihoa. Syväpuhdistavia shampoita ei suositella kuitenkaan käytettäväksi liian usein, sillä ne ovat tehokkaita ja saattavat liian aktiivisessa käytössä puhdistaa päänahan ihon sille tärkeistä luonnollisista öljyistä, joita talirauhasemme tuottavat. Älä siis korvaa normaalia päivittäistä shampootasi syväpuhdistavilla tuotteilla vaan lisää ne täydentämään hiustenhoitovalikoimaasi.

Cayenne pippuri aktivoimaan päänahkaa
4. Cayenne-cocktail hiuksillesi

Tämä vinkki saattaa kuulostaa kummalliselta, mutta kuuluisa hiusmuotoilija ja stailisti Riquette Hofstein Beverly Hillsistä vannoo menetelmän puolesta ja on kirjoittanut siitä kirjassaan "Grow Hair Fast: 7 Steps to a New Head of Hair in 90 Days". Ideana on sekoittaa cayennepippuria sekä vodkaa päänahkaasi joka aamu ja hieroa sitä kevyesti kaikkialle hiuksiin. Riquette Hofsteinin mukaan seos aktivoi päänahan hiustuppia, tehostaa verenkiertoa sekä nopeuttaa hiustenkasvua. Voit sekoittaa pullollisen sekoitetta valmiiseen tyhjään shampoopulloon sekä käyttää ennen joka-aamuista hiustenpesua. Mittaa muutama ruokalusikallinen cayennepippuria noin 2 desilitraan vodkaa. Huuhtele seos pois lämpimällä vedellä.

Biotiinia ja b-vitamiinia pähkinöistä
5. Lisää ruokavalioon vitamiineja hiuksille

Riquette Hofsteinin mukaan myös B-vitamiini on oleellinen osa tervettä ja hyvinvoivaa päänahkaa sekä auttaa täten myös hiustenhoidossa. Etenkin B-vitamiineihin kuuluva biotiini on tärkeä hiustenhoidon perusta ja sen puute ilmeneekin usein etenkin hiustenlähtönä mutta myös iho-ongelmina tai kynsien haurautena. Biotiinia tarvitset yhtälailla energiantuotantoon. Saat biotiinia joko B-vitamiinia sisältävistä hiusvitamiinista tai esimerkiksi pähkinöistä.

Luonnonharja hiuksille
6. Vaihda hiusharjasi luonnonmukaiseen versioon

Harjaa hiuksesi päivittäin luonnonmukaisella harjalla. Etenkin jos hiukset ovat sähköiset ja ohuet, paras vaihtoehto on harja, jonka harjakset ovat ainakin osittain luonnonharjasta, sillä muoviharja sähköistää hiuksiasi entisestään. Lunnonharjakset kuljettavat myös päänahkasi luonnolliset öljyt helpommin kaikkialle hiuksiisi ja tekevät niistä siten kiiltävämmät.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa