Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

5 yllättävää pahanhajuisen hengityksen aiheuttajaa

Noin neljäsosaa ihmisistä vaivaava pahanhajuinen hengitys on yleinen ongelma, joka ei välttämättä johdu puutteellisesta suuhygieniasta. Jos harjaat hampaasi säännöllisesti mutta joudut huomaamaan ettei paha haju katoa, lue tämä artikkeli! Kerromme sinulle 5 pahanhajuisen hengityksen aiheuttajaa, jotta ymmärtäisit mistä johtuu pahanhajuinen hengitys vielä hampaiden harjaamisen jälkeenkin.

1. Tupakointi

Sekä tupakan että nuuskan käyttö voi jättää suuhun itsepäisiä kemikaaleja, joita hampaiden harjaus ei täysin poista. Säännöllinen tupakointi voikin johtaa pahanhajuiseen hengitykseen, puhumattakaan muista terveyshaitoista kuten esimerkiksi ientulehduksista.

2. Ruoka

Suurin syypää pahanhajuiseen hengitykseen on syömämme ruoka. Tietyt ruoka-aineet, kuten valkosipuli, juusto, kala sekä erilaiset mausteet voivat jättää jälkeensä voimakkaitakin hajuja. Myös hampaanväleihin juuttuneet ruoanmurut voivat johtaa pahanhajuiseen hengitykseen, ja bakteerit sekä hammaskiven muodostuminen pahentavat ongelmaa entisestään.

3. Allergiat

Tiesitkö, että myös allergiat voivat olla pahanhajuisen hengityksen taustalla? Allergian aiheuttama tukkoinen nenä voi johtaa siihen, että joudut hengittämään vain suun kautta. Suun kuivuus eli kserostomia tarkoittaa heikentynyttä syljeneritystä, joka aiheuttaa pahaa hajua. Myös jotkut allergian hoitoon tarkoitetut lääkkeet voivat kuivattaa suuta.

4. Raskaus

Yksi yllättävimmistä pahanhajuisen hengityksen syistä on raskaus ja sen aiheuttamat oireet elimistössä. Odotusaika itsessään ei aiheuta pahanhajuista hengitystä, mutta raskauden aiheuttama pahoinvointi, hormonaaliset muutokset, nestehukka tai omituiset ruokamieltymykset voivat johtaa hajuhaittoihin.

5. Hammasraudat ja muut oikomiskojeet

Jos sinulle on joskus laitettu hammasraudat tai muita hampaiden oikomiseen tarkoitettuja kojeita tiedät tasan tarkkaan kuinka helposti ruoka voi niihin tarttua. Tämä johtaa bakteeripesäkkeisiin, jotka aiheuttavat pahanhajuista hengitystä kunnes ne saadaan poistettua. Huonosti istuva oikomiskoje saattaa lisäksi johtaa hajuja luoviin rakkuloihin, haavaumiin tai tulehduksiin.

Tiivistetysti

Jos mietit mistä pahanhajuinen hengitys johtuu ja kuinka siitä voi päästä eroon, hoida ensin kuntoon yllämainitut syyt. Tupakoinnin lopettaminen, voimakasta hajua aiheuttavien ruokien syöminen ja päivittäinen suuhygieniasta huolehtiminen voivat tuoda ratkaisun. Jos pahanhajuinen hengitys kurkusta tai suusta johtuu sen sijaan raskaudesta, kannattaa sinun keskittyä suun puhtaanapitoon. Terve ja puhdas suu tuoksuu hyvälle, joten pidä huoli hygieniastasi!

Hyvään suuhygieniaan kuuluu hampaiden harjaaminen kahdesti päivässä ja hammaslangan käyttäminen. Jos tahdot puhdistaa suusi perinpohjaisesti ota käyttöön aktiivihiili, joka sitoo itseensä pahoja hajuja aiheuttavia epäpuhtauksia. Hyviä tapoja ovat esimerkiksi hampaiden harjaus aktiivihiilijauheella tai käyttämällä aktiivihiili hammastahnaa. Valitse tuote, joka on luonnollinen, turvallinen, helppokäyttöinen ja josta löytyy raikas mintun tuoksu!

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa