• klarna
  Luotettavat maksutavat

  Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

 • Ilmainen toimitus aina yli 50€ ostoksiin

  Luotettavat ja nopeat toimitustavat

 • Asiakkaan tietoturva

  Tietosi ovat meillä turvassa

5 hyödyllistä ja haitallista ruokaa peräpukamien hoitoon

Kun kyseessä on peräpukamat ja ruokavalio, ovat runsas veden juominen ja kuiturikkaan ruoan syöminen kaikista yleisimpiä neuvoja. Mutta kukaan ei kerro mitkä ruoka-aineet saattavat pahentaa ongelmaa, jolloin peräpukamien hoito hidastuu. Me edesautamme nopeaa paranemista tämän “peräpukamat itsehoito” -listan avulla, ja kerromme sinulle 5 hyödyllistä ja 5 haitallista ruokaa, jotta pääsisit vaivasta eroon mahdollisimman nopeasti.

5 hyödyllistä ruokaa:

 1. Palkokasvit

  Kun kyseessä on peräpukamat ja ruokavalio, ovat palkokasvit tehokkaimpien ruokien joukossa. Näihin syötäviin siemeniin lukeutuvat kikherneet, soijapavut, herneet, linssit, pavut sekä maapähkinät. Palkokasvien sisältämät liukenevat ja liukenettomat kuidut tekevät ulostemassasta painavampaa, jolloin et joudu ponnistelemaan vessakäynnin aikana. Tämä helpottaa kivuliaita oireita, ja auttaa välttämään ongelmia myös jatkossa.

 2. Hedelmät

  Peräpukamien kotihoito ruokavalion avulla sisältää myös hedelmiä, sillä niiden kuidut, ravinteet, vitamiinit ja mineraalit edistävät suolen toimintaa. Pidä huoli siitä, että ruokavalio sisältää omenoita, marjoja, viinirypäleitä, luumuja, papaijaa, appelsiineja, banaaneita, päärynöitä sekä rusinoita, sillä näiden runsaskuituisten ruokien ansiosta peräpukamat paranevat helpommin.

 3. Täysjyvätuotteet

  Täysjyvätuotteet ovat erittäin hyödyllisiä avuntuojia silloin, kun peräpukamat vaivaavat. Lisää ruokavalioon täysjyväriisiä ja -pastaa, kaurahiutaleita ja täysjyvämuroja. Kuiturikkaat täysjyvätuotteet auttavat pääsemään eroon peräpukamista, sillä ne pehmittävät ulosteen koostumusta ja tuovat helpotusta epämukavaan oloon.

 4. Vihreät kasvikset

  Runsaasti lehtivihreää sisältävät kasvikset pursuavat ruoansulatusta tehostavia hyödyllisiä ravinteita ja antioksidantteja. Kasvikset kuten parsakaali, kukkakaali, parsa, kaali, tomaatti, porkkana ja idut edistävät ruoansulatusta ja ovat suureksi avuksi kun peräpukamien itsehoito askarruttaa.

 5. Pavut

  Kuitua runsaasti sisältävät pavut kuuluvat peräpukamia hoitavaan ruokavalioon. Lisää tavallisten aterioiden joukkoon kidney-papuja, mustia papuja, lima-papuja sekä mustasilmäpapuja.

5 haitallista ruokaa:

 1. Maitotuotteet

  Maitotuotteet eivät varsinaisesti pahenna peräpukamia, mutta monen käyttämä vähärasvainen maito saattaa vähäisen rasvasisältönsä vuoksi aiheuttaa ummetusta. Jos tahdot peräpukamista eroon kannattaa sinun siis pysytellä loitolla maidosta, juustoista sekä muista vain vähän kuitua sisältävistä maitotuotteista.

 2. Prosessoidut valmisruoat

  Moni työssäkäyvä tuskailee kiireen kanssa, eikä terveellisten aterioiden valmistamiseen löydy tarpeeksi aikaa tai jaksamista. Prosessoitu valmisruoka tarjoaa nopean ratkaisun, mutta aiheuttaa valitettavasti myös terveyshaittoja. Jos keittiöstäsi löytyy runsaasti valmisruokia, tai turvaudut nälässä useasti pizzaan ja limppariin - voit huomata, että peräpukamat eivät parane, ja niiden aiheuttamat oireet saattavat jopa pahentua.

 3. Kofeiini

  Huonoja uutisia kahviaddikteille: kahvin sisältämä kofeiini voi kuivattaa elimistöä ja ärsyttää vatsaa. Jos tapanasi on juoda 3-4 kahvikupillista päivittäin, kokeile vaihtaa ne vihreään teehen - ja suoli kiittää.

 4. Leivonnaiset

  Lähes kaikista leivonnaisista löytyy lisättyä sokeria sekä vehnäjauhoja. Kumpikin näistä voi hidastaa ruoansulatusta ja aiheuttaa ummetusta. Kehosi kiittää sinua kun jätät leivonnaiset pois ruokavaliostasi.

 5. Prosessoitu liha

  Lihan käsittely vaatii ruoansulatusjärjestelmälle haitallisten säilöntäaineiden käyttöä. Vaihda prosessoidut lihatuotteet tuoreeseen, vasta leikattuun valkoiseen lihaan.

Tiivistetysti

Peräpukamat ovat ikävä vaiva, joka aiheutuu kun peräaukon alueelta löytyvät verisuonet turpoavat ja tulehtuvat. Vältä näitä 5 ruoka-ainetta, jotta saat peräpukamat hoidettua mahdollisimman nopeasti, ja lisää ruokavalioosi rutkasti kuitua jotta ongelma pysyisi poissa.

Runsas veden juominen peräpukamia hoitavan ruokavalion ohella tekee suolen sisällöstä pehmeämpää. 8-10 vesilasillista päivässä tekee vessakäynneistä huomattavasti helpompia.

Suositellut Tuotteet