• klarna
  Luotettavat maksutavat

  Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

 • Ilmainen toimitus aina yli 50€ ostoksiin

  Luotettavat ja nopeat toimitustavat

 • Asiakkaan tietoturva

  Tietosi ovat meillä turvassa

13 eturauhassyövän oiretta, jotka jokaisen miehen kannattaa tietää

Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä, ja joka vuosi yli 47,500 miestä saa tämän syöpädiagnoosin. Kaikeksi onneksi kyseessä on hoidettava syöpä, vaikka siihen kuoleekin vuosittain yli 11,500 miestä. Eturauhassyövän oireet onkin hyvä tuntea etukäteen, jotta hoitoon hakeutuminen tapahtuisi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jolloin hoitoennuste paranee huomattavasti. Olemme koonneet tähän artikkeliin yleisimmät eturauhassyöpä oireet, jotta voisit pitää eturauhasen terveydestä hyvää huolta.

13 eturauhassyövän merkkiä

Koska eturauhanen sijaitsee lähellä virtsarakkoa ja virtsaputkea, ovat virtsaamisvaikeudet yksi eturauhassyövän yleisimmistä oireista, etenkin taudin alkuvaiheessa. Tarkkaile seuraavia oireita:

 1. Virtsaaminen, ja etenkin sen aloittaminen sekä lopettaminen tuntuvat vaikeilta
 2. Virtsaamisen aikana tuntuu kipua tai polttelua
 3. Vessahätä yllättää tavallista useammin, erityisesti yöaikaan
 4. Virtsa kulkee hitaasti tai sitä on vähän
 5. Rakonhallinta tuottaa ongelmia
 6. Virtsassa tai siemennesteessä on verta
 7. Erektiohäiriöt
 8. Kivulias siemensyöksy

Taudin myöhemmissä vaiheissa eturauhassyövän oireet voivat levitä eturauhasen ulkopuolelle. Näiden merkkien tunnistaminen on tärkeää, sillä ne saattavat tarkoittaa vakavampaa sairautta. Näihin oireisiin sisältyvät:

 1. Laihtuminen ilman selkeää syytä
 2. Uupumus
 3. Kivut lantion, reisien, selän tai olkapäiden alueilla, tai luuston kivut
 4. Suoliston toiminnan muutokset
 5. Nesteen kerääntyminen tai turvotus jaloissa tai jalkaterissä

Mitä kannattaa tehdä seuraavaksi

Jos olet huomannut nämä eturauhassyöpä oireet omassa elämässäsi, kannattaa sinun marssia lääkäriin. Lääkäri voi suorittaa PSA-testin tai tuseerauksen, jotka paljastavat mahdollisen eturauhassyövän. Lääkäriltä saat jatkosuunnitelman josta selviävät seuraavat toimenpiteet ja niiden aikataulu, tai kehoitus vain yksinkertaisesti jatkaa tilanteen tarkkailua.

Valitettavasti monet miehet ovat huomanneet, että eturauhassyövän oireet etenkin sairauden varhaisessa vaiheessa ovat huomaamattomia. Saatat siis havahtua tilanteeseen vasta myöhemmin. Tästä syystä yli 50-vuotiaita miehiä kannustetaan käymään rutiinitarkastuksissa, ja jos lähisuvusta löytyy eturauhassyöpää kannattaa tutkimuksissa käyminen aloittaa jo aikaisemmin.

Tiivistetysti

Eturauhasen terveys on asia josta kannattaa pitää huolta nuoresta saakka, eikä vasta vanhemmalla iällä tai oireiden ilmaantuessa. Jos tahdot pitää eturauhassyövän merkit loitolla noudata terveellistä ruokavaliota, joka sisältää runsaasti antioksidantteja ja Omega 3 -rasvahappoja. Voit myös käyttää eturauhasen terveyttä edistävää ravintolisää. Jos eturauhassyövän oireita kuitenkin ilmenee hakeudu lääkärille välittömästi, sillä odottelu ja asian pohtiminen yksin eivät auta, vaan voivat vaikuttaa hoidon tehokkuuteen suuresti. Parempi siis katsoa kuin katua!