ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Naisen intiimihygienia: (10 vinkkiä jotka jokaisen naisen tulee tietää)

Hyvä intiimihygienia on yhtä tärkeää kuin mielen ja kehon terveys. Jos tahdot ohjeita parempaan naisten intiimihygieniaan lue nämä 10 helppoa vinkkiä, joiden avulla voit nauttia puhtaasta olosta joka päivä.

1. Vaihda terveyssiteet 6 tunnin välein

Tämä on naisten intiimihygienian tärkein sääntö. Jos kuukautisvuoto on normaali tai niukka, tulee terveysside vaihtaa enintään 6 tunnin välein. Jos vuoto on sen sijaan runsas kannattaa terveyssiteen vaihto suorittaa aina 3-4 tunnin välein.

Myös tamponin käyttäjien tulee muistaa 6 tunnin vaihtoväli, ja lisäksi huolehtia intiimialueen puhdistamisesta. Jos terveyssiteen tai tamponin vaihto tuntuu hankalalta voit ottaa käyttöön kätevän kuukautiskupin, joka tarjoaa suojaa jopa 12 tunnin ajaksi! Näin vältyt ihottumilta ja pahoilta hajuilta, ja ehkäiset tamponin tai terveyssiteen liian pitkällä vaihtovälillä syntyvää tulehdusriskiä.

2. Huolehdi pH-tasapainosta

Emätin suojaa itseään luonnollisesti sieni- ja bakteeri-infektioita vastaan pH-arvon avulla. Emättimen normaali pH-tasapaino vaihtelee 3.8 ja 4.5 välillä. Liian puhdistavat saippuat ja runsaasti kemikaaleja sisältävät puhdistustuotteet voivat saattaa pH-arvon epätasapainoon, jolloin infektion riski kasvaa. Vaihda siis saippua sopivalla pH-arvolla varustettuun hellävaraiseen intiimisaippuaan.

3. Puhdista emätin yhdynnän jälkeen

Tee yhdyntöjen jälkeisestä intiimialueen puhdistamisesta tapa. Näin suojaat itseäsi virtsatietulehduksilta, joita yhdyntä ja sen aikana käytetyt intiimituotteet saattavat aiheuttaa. Miedon puhdistusaineen ja veden avulla pidät emättimen turvassa bakteereilta ja sieni-infektioilta.

4. Poista intiimialueen karvoitus säännöllisesti

Pidä karvoituksesi lyhyenä ja emätin puhtaana. Vältä haavoja aiheuttavaa höylää, sillä haavat saattavat johtaa bakteeri-infektioon - etkä varmasti halua intiimialueen tulehdusta! Voit trimmata karvoituksen sopivan lyhyeksi, tai poistaa karvat kokonaan.

5. Muista pyyhkiä edestä taaksepäin

Tämä on tärkeä ohje kaikille intiimihygieniastaan huolehtiville naisille. Muista aina pyyhkiä edestä taaksepäin vessakäynnin jälkeen. Älä koskaan pyyhi intiimialuetta eteenpäin, sillä saattaa kuljettaa vahingollisia bakteereita peräaukosta kohti emätintä. Jos tahdot pysytellä erossa antibioottihoitoja vaativista infektioista hoida pyyhkimistekniikka kuntoon!

6. Älä huuhtele emätintä

Emättimen huuhtelu ei kuulu osaksi naisten intiimihygieniaa! Alapään pesu ulkopuolelta riittää, sillä huuhtelussa käytetyt kemikaalit voivat häiritä emättimen luonnollista pH-arvoa, ja lisätä infektioriskiä. Emätin puhdistaa itse itsensä, joten jätä kuukautislikaa sekä bakteereita emättimeen kuljettava huuhtelu tekemättä.

7. Harjoita turvaseksiä

Suojaamaton seksi lisää sekä sukupuolitautien että emätintulehdusten vaaraa, joten muista käyttää suojavälineitä joka kerta seksiä harrastaessasi.

8. Syö terveellisesti

Ehkä et tiennyt, että nauttimamme ruoka ja juoma vaikuttavat myös naisen intiimihygieniaan. Paistetut ruoat, einekset, kahvi ja limppari saattavat tarjota ohimenevää nautintoa, mutta elimistö joutuu maksamaan laskun. Syö siis tuoretta ja terveellistä ruokaa, jotta hiki ja eritteet säilyttäisivät luonnollisen ominaishajunsa, ja jotta pH-tasapaino pysyisi samana.

9. Huolehdi nesteytyksestä

Päivittäiset kahviannokset ja limpparit voivat häiritä emättimen bakteeritasapainoa, joten muista juoda paljon vettä haitallisten toksiinien pois huuhtoutumista varten. Pidä huolta nesteytyksestä, jotta emättimesi pysyy puhtaana ja terveenä!

10. Huomaa nämä emätintulehduksen merkit

Yksi tämän listan tärkeimmistä intiimihygieniaohjeista tulee tässä: Jos huomaat pahanhajuista eritettä, kutinaa tai polttavaa tunnetta marssi suoraan lääkärin puheille. Nämä oireet saattavat olla merkkejä piilevästä sairaudesta.

Noudata näitä naisten intiimihygienian sääntöjä, jotta voit nauttia hyvästä olosta kaikin puolin!

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa